Buharda pişen sebzedeki vitamin hiçbir şeyde yok! Yağsız, hafif en pratik yöntemSebzelerin besleyici değerini kaybetmeden pişirmek, sağlıklı bir yaşam tarzını benimseyenlerin en çok önemsediği konulardan biridir. Buharda pişirme ise yiyeceklerin doğal renklerini, dokularını ve lezzetlerini koruyarak onları en sağlıklı şekilde tüketmenin etkili bir yolu. Peki, sebzeleri buharda pişirmek neden bu kadar faydalı?
Besinlere değer katan sağlıklı pişirme yöntemleriYemek pişirirken çoğu zaman malzemelere, nasıl yenildiğine ve ne kadar yenildiğine odaklanılıyor. Peki gerçekten önünüze gelen yemek doğru pişirilmedikten sonra bunların bir anlamı var mı? Doğru pişirmedikçe insanlar kötü yemekler ortaya çıkartacak ve siz o kötü yemeklere ne kadar iyi malzeme kullanırsanız kullanın, ne kadar doğru zamanda ve doğru miktarda yerseniz yiyin hiçbir zaman hayal ettiğiniz etkiyi alamayacaksınız. Diyetisyen Salih Gürel besinlere değer katan sağlıklı pişirme yöntemlerini paylaştı.