Buharda pişen sebzedeki vitamin hiçbir şeyde yok! Yağsız, hafif en pratik yöntem
Buharda pişen sebzedeki vitamin hiçbir şeyde yok! Yağsız, hafif en pratik yöntemSebzelerin besleyici değerini kaybetmeden pişirmek, sağlıklı bir yaşam tarzını benimseyenlerin en çok önemsediği konulardan biridir. Buharda pişirme ise yiyeceklerin doğal renklerini, dokularını ve lezzetlerini koruyarak onları en sağlıklı şekilde tüketmenin etkili bir yolu. Peki, sebzeleri buharda pişirmek neden bu kadar faydalı?
8.10.2024Püf Noktası
Yiyecekleri doğru pişirme yöntemleri
Yiyecekleri doğru pişirme yöntemleriSadece ne yediğimiz değil, yiyeceklerin nasıl pişirildiği de önemlidir. Örneğin, herhangi bir yiyecek yüksek bir sıcaklıkta ısıtıldığında, o yiyeceği yediğimiz zaman hücrelerimize zarar veren kimyasal değişiklikler meydana gelir. Peki, yiyecekleri doğru pişirme yöntemleri nelerdir? Hangi yiyecekleri nasıl pişirmeliyiz? Uzman Diyetisyen Şebnem Kandıralı Yıldırım konu hakkında bilgiler verdi. İşte yiyecekleri doğru pişirme yöntemleri...
6.07.2021Bilgi
Besinlere değer katan pişirme yöntemleri
Besinlere değer katan pişirme yöntemleriYemek pişirirken çoğu zaman malzemelere, nasıl yenildiğine ve ne kadar yenildiğine odaklanılıyor. Peki gerçekten önünüze gelen yemek doğru pişirilmedikten sonra bunların bir anlamı var mı? Diyetisyen Salih Güreli, "Doğru pişirmedikçe insanlar kötü yemekler ortaya çıkartacak ve siz o kötü yemeklere ne kadar iyi malzeme kullanırsanız kullanın, ne kadar doğru zamanda ve doğru miktarda yerseniz yiyin hiçbir zaman hayal ettiğiniz etkiyi alamayacaksınız." dedi. Diyetisyen Gürel, yiyecek olarak hazırlanan besinlerin, pişirilme aşamasında besinlere değer katan doğru ve sağlıklı pişirme yöntemleri hakkında bilgiler paylaştı.
6.07.2021Bilgi
Bu teknikleri bilmeden yemek pişirmeyin! Usta aşçılardan 10 pişirme hilesi
Bu teknikleri bilmeden yemek pişirmeyin! Usta aşçılardan 10 pişirme hilesiYemek yapmayı çok sevseniz bile her zaman bilmediğiniz ve öğreneceğiniz birçok yöntem bulunuyor. Çünkü aynı şeyi pişirmenin tonlarca farklı tekniği ve yolu vardır. Ünlü şeflerden bu teknikleri öğrenmek, becerilerinizi hızlandırmak veya geliştirmek için çok işlevsel numaralar öğrenmenize yardımcı olabilir. İster harika bir aşçı olun ister yemek yapmaya yeni başlayın sizin için paylaştığımız bu 10 pişirme hilesi ile daha lezzetli yemekler ortaya koyabilir ve zaman kazanabilirsiniz. İşte usta aşçılardan 10 pişirme hilesi... PEMBENAR ÖZEL
6.07.2021Bilgi
Yemekleri doğru pişiriyor musunuz?
Yemekleri doğru pişiriyor musunuz?Yemekleri doğru pişiriyor musunuz? Sofra/Compass Group Türkiye Ülke Diyetisyeni Gülşen Kadri, sağlıklı bir yaşam için besin tercihlerinin çok önemli olduğunu söylüyor, ancak nasıl pişirilmesi gerektiğinin de en az seçim kadar etkili ve önemli olduğunun altını çiziyor.
6.07.2021Bilgi