Son dakika rezonans haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan rezonans gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan rezonans haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 444 rezonans haberi bulunmuştur.
En net örneği Sakarya'daydı! Kaya zeminde olsa da 2 katlı binayı yerle bir ediyorHayatın her anı, hayallerinizle uyumlu olmayabilir. Bazen böyle olması daha da iyidir, yani her an uyum yakalamak bazen acıyla sonuçlanabilir. Fizikteki ‘rezonans’ da tam olarak bunu anlatıyor. Doğal frekansı deprem dalgalarıyla uyan yapıların yerle bir olması kaçınılmaz hale geliyor. Prof. Dr. Güney Özcebe, rezonansı Sakarya'daki Çark Caddesi örneğiyle Milliyet.com.tr'ye anlattı.
Kültür Yolu AKM’den başlarAtatürk Kültür Merkezi, 28 Eylül - 6 Ekim tarihleri arasında İstanbul Kültür Yolu Festivali kapsamında özel etkinliklere, konserlere, sergilere ve tiyatro oyunlarına ev sahipliği yapacak.
Demansla savaşta yapay zekâ silahıBunama (demans) riskini en erken dönemde tahmin eden yazılım araçları geliştirmek amacıyla 1.6 milyon beyin taramasını analiz etmek üzere yapay zekâ kullanılacak.
İnşaat maliyetinin yüzde 1'i bile değil! Depremde yıkıma dur diyecek ‘askeri parola’ taktiğiDeprem anında yüksek katlı yapılarda sarsıntı daha şiddetli hissediliyor. Gökdelenlerin özellikle deprem ve rüzgar dolayısıyla yaşadığı titreşim ile sarsıntılar içindekilerin tedirgin olmasına, yapının deprem anında daha büyük bir yük altında kalmasına neden oluyor. 6 üniversiteden 13 uzmanın bir araya gelerek geliştirdikleri 'U' tüpü ise 'askeri parola' gibi çalışarak, yangına ve depreme karşı koruma sağlıyor. Üstelik hem sonradan yapıya eklenebiliyor hem de maliyeti yüzde 1'i geçmiyor!
Yapay zekâ beynimizi okuyorFransız sanat kolektifi Obvious, yapay zekâ ve beyin dalgalarını buluşturan “IMAGINE” projesi kapsamında geliştirdiği “Stagnant Elixir’s Sweet” adlı eserini Christie’s’de satışa sundu.
Hepsiburada 2024 yılının ilk yarısında en çok satan kitapları açıkladıHepsiburada, 2024 yılının ilk altı ayında en çok satılan kitaplarını duyurdu. 2024 yılının ilk yarısında yaklaşık 200 bin farklı kitap, 4 milyon adet satıldı. Hepsiburada’da sırasıyla en çok Çocuk, Eğitim, Edebiyat, Kişisel Gelişim ve Araştırma - İnceleme kategorilerindeki kitaplar ilgi gördü.
İnternet gencin beynini ‘yiyor’İnternet bağımlılığının gençlerin beyin kimyasını değiştirdiği, “sinir ağları”nı daha çok bağımlılık yaratacak şekilde bozduğu ve hafızayı zayıflattığı ortaya çıktı.
Pankreas kanseri tedavisinde yeni yöntem Radyoaktif Fosfor (P32)Son yıllarda görülme sıklığında hızla artış gösteren pankreas kanseri, hayati riske neden olan agresif kanserlerin başında geliyor. Pankreas kanserinin tanı ve tedavisindeki gelişmeler, hastaların tedavi edilme oranını önemli ölçüde artırabiliyor. Pankreas kanserinin yeni tedavi yöntemlerinden ‘Radyoaktif Fosfor (P32)’ artık Türkiye’de de uygulanıyor.
Mübadelenin 100. yılında ‘Kökler’le buluşmaBu yıl dile kolay 52’nci kez düzenlenecek olacak İstanbul Müzik Festivali için geri sayım sürerken müzikseverleri heyecanlandıracak konser haberleri de ardı ardına geliyor.
Kansere karşı hangi testler yapılmalı?‘Kanser’ kelimesi dahi korkutucu olsa da erken teşhis ile pek çok kanser türü öldürücü olmaktan çıkıyor. Siz de yıllık sağlık kontrollerinizi ihmal etmeyin.
Baş boyun kanserleri erkekleri vuruyorBaş ve boyunun herhangi bir kesiminde genellikle ağrısız ve gittikçe büyüyen şişlikler, ağız içinde, dilde veya dudakta iyileşmeyen yaralarla belirti veren baş boyun kanserleri en sık erkeklerde görülüyor. Erken teşhis edildiğinde yaşam oranı yükselirken yayılım engelleniyor.
Margarinde ‘lezzet’ ve ‘keyf’e yasakTarım ve Orman Bakanlığı, margarinlerin üzerinde yer alan ‘tereyağı keyfi’, ‘tereyağı lezzeti’ gibi tüketiciyi yanıltan etiketlemelere yasak getiriyor. Taklidi önlemek amacıyla ballar da Nükleer Manyetik Rezonans cihazından geçecek.
Prostat kanserinde ameliyatsız tedavi mümkün! Tek bir şartı var: 45 yaşından sonra dikkatSağlıklı bir erkeğin hayat boyu prostat kanserine yakalanma riski yaklaşık olarak yüzde 17. Bu yüzdelik oran da 45 yaşından sonra tüm erkek hastaların herhangi bir şikayet beklemeden prostatla ilgili kontrol yaptırmasının ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. Özellikle en önemli risk faktörlerinin başında yaş ve aile öyküsü gelen prostat kanseri hakkında merak edilenleri ve ameliyatsız tedavi yöntemlerini Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Eymen Gazel açıkladı.
Periyodik Tablo ve Cetveli: Periyodik Sistemde Kaç Tane Element Vardır? Periyodik Tablo ve Sıralaması Nasıldır?Kimyasal elementlerin sınıflandırılması ile oluşan periyodik tablo özellikle lise öğrencilerinin karşısına çıkan konulardan bir tanesidir. Özellikle p, k, s elementi en çok merak edilen elementlerdendir. Periyodik cetvel, periyodik çizelge, periyodik sistem, element tablosu gibi pek çok farklı isimle de bilinmektedir. Periyodik tablo grup, periyot ve bloklara göre ayrılmaktadır. Artan atom numaralarına göre sıralanan elementler atom yarıçapı, iyonlaşma enerjisi, elektronegatiflik özelliklerine göre değişiklik göstermektedir. Periyodik cetveldeki elementlerin özellikleri nelerdir? Periyodik tablo ve grup isimleri ile ilgili detaylı bilgilere içeriğimizden ulaşabilirsiniz.
Köpekler, kadın sesine daha mı duyarlı?Macar bilim insanları, eğitimli köpekler üzerinde Fonksiyonel Manyetik Rezonans Görüntüleme (FMRI) taramaları yaptıkları çalışmada, köpeklerin kadın sesine daha duyarlı olduğunu gördü.
En çok alın ve şakak bölgesinde hissediliyor! Yaşla birlikte tümör riski artıyorBaş ağrısının beyin tümörlerinin en sık görülen belirtilerinden biri olduğunu ve başlangıçta nöbetler halinde ortaya çıkabildiğini söyleyen Beyin Omurilik ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Seyhan Orak, beyin tümörleri ile baş ağrısı arasındaki ilişkiyi açıkladı.
Bakan Yumaklı: Ekilmeyen tarım arazileri üretime kazandırılacak Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, tarladan rafta oluşan fiyat farkına karşı, gündelik tüketimde yeri olan sebze-meyve ürünlerinin tüketilen yerlere yakınlığını sağlamaları gerektiğini söyledi.
Yemek yedirtmiyor, konuşturmuyor! Her yıl 4 bin kişinin yakalandığı 'delirten ağrı'nın çözümüYemek yerken, konuşurken ve mimik yaparken bile ağrı hissettiğinizi düşünün, ne kadar can sıkıcı değil mi? Türkiye'de her yıl 4 bin kişide görülen 'delirten hastalık' trigeminal nevraljinin altında yatan sebepleri ve tedavi edilip edilemeyeceğini Doç. Dr. Muhammet Arif Özbek tek tek açıkladı.
Bakan Çavuşoğlu'ndan hastaneye MR cihazı talimatıDışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun talimatıyla, Gazipaşa Devlet Hastanesinde eksikliği hissedilen manyetik rezonans (MR) cihazının kurulumu için çalışmalara başlandı.
İzmir Emrah Apartmanı davasında karar çıktıİzmir'de 30 Ekim 2020'de meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki depremde 30 kişinin hayatını kaybettiği Emrah Apartmanı davasında, binanın müteahhidi Hayati Uzun ve statik- betonarme proje müellifi ve fenni mesulü Turgay Akkoçlu, 'bilinçli taksirle birden fazla insanın ölümüne ve yaralanmasına neden olma' suçundan ayrı ayrı 14 yıl 5 ay 10'ar gün hapis cezasına çarptırıldı.
Gerçek ortaya çıktı, aile yıkıldı! '4,5 yıl acı çektirdiler'Antalya'da geçen yıl eylül ayında, 4,5 yaşında yaşamını yitiren Ata Özdemir'in doğum öncesi rahatsızlıklarının teşhis edilememesi nedeniyle hastane hakkında açılan davada, talep edilen adli tıp raporunun 22 aydır gelmemesi, ailenin tepkisine neden oldu.
Elon Musk'tan Taylor Swift'e yorumElon Musk, Taylor Swift hakkında yaptığı bir paylaşımla dikkat çekti. Swift için "Limbik rezonans becerisi olağanüstü" ifadelerini kullanan Musk, ünlü şarkıcının hayranlarının tepkisini çekti.
Rezonans ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.