Son dakika Prof. Dr. Süleyman Pampal haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Prof. Dr. Süleyman Pampal gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Prof. Dr. Süleyman Pampal haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 92 prof. dr. süleyman pampal haberi bulunmuştur.
Sivas'ta 4.7 ve 4.1 büyüklüğünde 2 depremSivas'ta 10 dakika arayla iki deprem meydana geldi. Kent saat 11.29'da yaşanan 4.7'lik depremin ardından 11.39'da bu kez 4.1 ile sallandı. İşte detaylar...
Son dakika: Bitlis'te 4.5 büyüklüğünde deprem! Uzman isimden önemli uyarıAFAD verilerine göre, Bitlis'te 4.5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Bitlis'teki deprem çevre illerde de hissedildi. Prof. Dr. Süleyman Pampal, 4.5'lik depremi CNN TÜRK canlı yayınında değerlendirdi, önemli uyarılarda bulundu. Öte yandan bazı okullar tedbir amaçlı boşaltılarak derslere bugün için ara verildi.
Son dakika: Bitlis'te 4.5 büyüklüğünde deprem! Uzman isimden önemli uyarıAFAD verilerine göre, Bitlis'te 4.5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Bitlis'teki deprem çevre illerde de hissedildi. Prof. Dr. Süleyman Pampal ile Prof. Dr. Naci Görür 4.5'lik depremi değerlendirdi ve önemli uyarılarda bulundu. Öte yandan bazı okullar tedbir amaçlı boşaltılarak derslere bugün için ara verildi.
Üst üste 3 depremin işaret ettiği nokta! 'Geliyor' demişti: 756 yıllık sessizlik bozuldu mu?Adanalılar bu sabah 05.32'de başlayan ve 1’er dakikalık arayla devam eden 3 depremle gözlerini açtı. Kozan’daki sarsıntıların kısa aralıklarla yaşanmasının deprem tehlikesiyle sık sık gündeme gelen Adana için anlamı ne? "Buralarda deprem olabilir" diyen Prof. Dr. Süleyman Pampal üst üste yaşanan 3 depremin işaret ettiği noktayı açıkladı.
Çanakkale’deki 4.9’luk depremin şifreleri! 3 bin 324 yıl önce destanlara konu olduÇanakkale'de yaşanan 4.9 büyüklüğündeki deprem, pek çok kişi için cevabı endişe verici olabilecek soruları doğurdu. Bu sorulardan en yaygını ise şu: "Bölgede büyük bir deprem olur mu?" Sorunun cevabının 3 bin 324 yıl önce yazılan destanda olması ise hayret verici. Prof. Dr. Süleyman Pampal, İlyada Destanı'nda Troya'nın yıkımına neden olduğu kaydedilen depremi ve sismik aktiviteyi Milliyet.com.tr'ye anlattı.
Türkiye’nin en kırmızı noktası! Çocuklara mezar olmuştu, depremin eli kulağındaDün sabah saatlerinde Kandilli Rasathanesi’nin 4 büyüklüğünde olduğunu kaydettiği depremin merkez üssü Karlıova-Bingöl olarak duyuruldu. Uzmanların bölgede her an yaşanabilecek depreme dikkat çekiyor olması ise kafalarda yeni soru işaretleri oluşturdu. Karlıova’yı ne bekliyor, Karlıova’da depremin geçmişte açtığı yaralar bugün yeniden açılır mı? Prof. Dr. Süleyman Pampal Milliyet.com.tr’ye anlattı.
Depremin sebebi yağmur ya da kar mı? 'Atatürk Barajı sismik aktiviteyi artırmış olabilir'Japonya’da yapılan bir araştırma ‘yağmur ile deprem arasında ilişki olabileceği’ yönünde sonuç vermişti. Devasa bulutlarla yeryüzüne inen suyun etkileri gerçekten de depremi tetikleyebilecek kadar güçlü olabilir mi? Prof. Dr. Süleyman Pampal, Türkiye’den verdiği örnekle su kütlelerinin sismik aktiviteler üzerindeki etkilerini açıkladı.
Depremi 4 saat önce bildi, gözden kaçınca 240 bin can aldı! '2030'da İstanbul'a geliyor'Depremin tahmin edilmesi, Güneş tutulmalarının depremlere sebep olduğunun düşünülmesi ve Google’ın depremden saniyeler önce gönderdiği deprem bildirimlerinin hiçbiri 1975’te Çin’de yaşananlar kadar gerçek değildi. Peki, deprem tahmini 4 saat önce binlerce kişinin hayatını nasıl kurtarmıştı? İşte bilimsel tarafıyla bilinmesi gerekenler.
Tokat depremi 338 konutta hasara yol açtıTokat, önceki gün art arda depremlerle sarsıldı. Sulusaray ilçesinde peş peşe 4.7, 4.1 ve 5.6 büyüklüğünde depremler kaydedildi.
Tokat'ta depremler durmuyor! Prof. Dr. Pampal dün sabah uyarmıştı: 'Hafife almamak lazım'En son 20 Aralık 1942’de yerel saatle 17.05'te meydana gelen, 3 bin can kaybıyla sonuçlanan 7 büyüklüğündeki 1942 Niksar-Erbaa depremi Tokat’ta unutulmaz yaralar açmıştı. Dün yaşanan ve çevre şehirlerden de hissedilen Tokat merkezli depreminden ardından ise bölgede 100'e yakın sarsıntı kaydedildi. "Hafife almamak lazım" diyen Prof. Dr. Süleyman Pampal anlattı.
Prof. Dr. Pampal 'bu coğrafyanın en yıkıcı fayı' deyip uyardı: Yeniden yıkıcı bir deprem yaşayacakGazi Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi Kurucu Başkanı Jeoloji Uzmanı Prof. Dr. Süleyman Pampal’dan korkutan fayla ilgili uyarı geldi. Pampal, “Bu coğrafyada en yıkıcı ve en sık deprem olan fay budur. Şimdi o fay kırılmaya başlayacak. Çünkü oraya da stres yüklendi” dedi. Pampal, eğer fay kırılırsa bir kentin yeniden yıkılacağını da sözlerine ekledi.
Prof. Dr. Pampal 'bu coğrafyanın en yıkıcı fayı' deyip uyardıGazi Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi Kurucu Başkanı Jeoloji Uzmanı Prof. Dr. Süleyman Pampal’dan korkutan fayla ilgili uyarı geldi. Pampal, “Bu coğrafyada en yıkıcı ve en sık deprem olan fay budur. Şimdi o fay kırılmaya başlayacak. Çünkü oraya da stres yüklendi” dedi. Pampal, eğer fay kırılırsa bir kentin yeniden yıkılacağını da sözlerine ekledi.
48 saatteki 60 depremle Ganos uyandı mı? 'Büyüğü gelirse bana benzemez, fena yapar'Ganos Fayı 1912’de kırılmış ve 12 binden fazla binanın yıkılmasına neden olmuştu. Bugünlerde Çanakkale’de Biga merkezli çok sayıda küçük depremin kaydedilmesi de bu fayın aktif olup olmadığını akıllara getirdi. Çanakkale'de deprem olma olasılığı ve İstanbul’un yaşananlardan etkilenme ihtimalini 2 uzman değerlendirdi.
Bir köyü tamamen yok etti! Deprem olursa Ağrı ve Tendürek patlar mı?Türkiye sınırları içinde 13 volkanik dağ var. Tendürek ve Ağrı Dağı ise 1840 ve 1855 yıllarında Türkiye’de patlayan son volkanik dağlar oldu. 1840 yılında kayıtlara geçen bir olay ise volkanik patlamaların depremle ilişkisinin olup olamayacağını akıllara getirdi. Merak edilenleri Prof. Dr. Süleyman Pampal ve Doç. Dr. Bülent Özmen'e sorduk.
Marmara’da peş peşe iki deprem! Naci Görür'den ilk açıklama: Bu kentimizin yeri çok tehlikelidirMarmara Denizi’nde, Gemlik Körfezi’nde 5.1 büyüklüğündeki depremin ardından bölgede ikinci bir deprem oldu. Aynı noktada 3 dakika sonra 10.45'te 4.5 büyüklünde deprem meydana geldi. İstanbul, Bursa, Kocaeli ve Sakarya'da hissedilen depremlerin ardından Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür’den, “Bu kentimizin yeri çok tehlikelidir” açıklaması geldi.
Marmara Denizi'ndeki depremle ilgili çarpıcı uyarı: 250 yıllık süre dolmak üzereDün saatler 23.05'i gösterdiği sıralarda Balıkesir açıklarında 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Marmara Denizi'nde yaşanan deprem ne anlama geliyor? Prof. Dr. Naci Görür ve Prof. Dr. Süleyman Pampal 4.1'lik depremle ilgili dikkat çeken yorumlarda bulundu.
Kuzey yerine güney ihtimali! Beklenen büyük depreme dikkat çekildiDün saatler 23.05'i gösterdiği sıralarda Balıkesir açıklarında 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Marmara Denizi'nde yaşanan deprem ne anlama geliyor? Prof. Dr. Naci Görür, Prof. Dr. Şükrü Ersoy ve Prof. Dr. Süleyman Pampal 4.1'lik depremle ilgili dikkat çeken yorumlarda bulundu.
Deprem tehlikesi değişti, işin sırrı haritada! ‘Yönetmeliğe uysa da sağlam değil'Atatürk’ün emriyle başlayan fay araştırmalarından sonra Deprem Tehlike Haritası 78 yılda 6 kez değiştirildi. Geçmişte yönetmeliğe uygun yapılar ise güncellenen harita ve yönetmelikler karşısında yetersiz kalabiliyor. Türkiye’de nerede tehlike arttı, nerede azaldı? Prof. Dr. Süleyman Pampal ve Doç. Dr. Bülent Özmen anlattı.
Prof. Dr. Süleyman Pampal ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.