Son dakika Prof. Dr. Haluk Özener haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Prof. Dr. Haluk Özener gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Prof. Dr. Haluk Özener haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 143 prof. dr. haluk özener haberi bulunmuştur.
‘Kadın lider’ Kandilli’nin başındaBoğaziçi Üniversitesi, Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’nde görev değişimi oldu.
5.1’lik deprem korkuyu tazelediMudanya açıklarında dün sabah 3 dakika ara ile 5,1 ve 4,5 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. İstanbul’dan İzmir’e, Sakarya’dan Çanakkale’ye geniş bir alanda hissedilen depremde can kaybı olmadı, 14 kişi hastanelik oldu. Bazı binalarda çatlak tespit edildi.
İstanbul'da deprem erken uyarı sistemi: 3-5 saniyede kaçma şansınız yok5. Uluslararası Deprem Erken Uyarı Konferansı'nda konuşan Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener, "Eğer deprem güvensiz bir binada oturuyorsanız istediğiniz kadar erken uyarı sisteminiz olsun. 3-5 saniyede kaçma şansınız yok" dedi.
Prof. Dr. Haluk Özener: Türkiye’nin herhangi bir yerinde 7’lik bir deprem olabilirBoğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü, 17 Ağustos Depremi'nin 24. yıldönümü nedeniyle açıklamalarda bulundular. Prof. Dr. Haluk Özener, "Ege'de 100 yılda enerji biriktiren fay kırılacakken, bu Doğru ve Güneydoğu Anadolu'da yaklaşık 800 ve bin yıllara varabiliyor. Kimi bölgelerde 2 bin, 2 bin 500 yıl bekleyen enerji biriktiren faylar var. Dolayısıyla Türkiye'nin herhangi bir yerinde 7'lik bir deprem yaşama ihtimalimiz var” dedi.
'Türkiye’nin herhangi bir yerinde 7’lik bir deprem olabilir'Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü, 17 Ağustos Depremi'nin 24. yıldönümü nedeniyle açıklamalarda bulundular. Prof. Dr. Haluk Özener, "Ege'de 100 yılda enerji biriktiren fay kırılacakken, bu Doğru ve Güneydoğu Anadolu'da yaklaşık 800 ve bin yıllara varabiliyor. Kimi bölgelerde 2 bin, 2 bin 500 yıl bekleyen enerji biriktiren faylar var. Dolayısıyla Türkiye'nin herhangi bir yerinde 7'lik bir deprem yaşama ihtimalimiz var” dedi.
Kandilli Müdürü Özener'den Celal Şengör'e Marmara depremi yanıtıBoğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener, Prof. Dr. Celal Şengör'ün olası Marmara depremi sonrası İstanbul'da yaşanacaklara ilişkin görüşlerini değerlendirdi. Marmara'da her yıl ortalama 900 civarı depremin olduğunu söyleyen Özener, fay hattının denizden geçmesinin bir avantaj olduğunu da vurguladı.
Kandilli Müdürü Özener'den Celal Şengör'e Marmara depremi yanıtıBoğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener, Prof. Dr. Celal Şengör'ün olası Marmara depremi sonrası İstanbul'da yaşanacaklara ilişkin görüşlerini değerlendirdi. Marmara'da her yıl ortalama 900 civarı depremin olduğunu söyleyen Özener, fay hattının denizden geçmesinin bir avantaj olduğunu da vurguladı.
Konya, Erzurum, Adana ve Muğla’daki depremlerin nedeni 6 Şubat!Kahramanmaraş depremlerinden bu yana 6 ay geçti. Bölge zaman zaman artçılarla sarsılırken Konya, Erzurum, Adana, Muğla’da peş peşe depremler endişe yarattı. 6 Şubat depremlerinin deprem bölgesinde bulunan Türkiye’deki sismik hareketliliği artırdığını söyleyen uzmanlar, ‘Deprem orada, burada olmaz demek gerçeği yansıtmaz’ dedi.
Son dakika! Olası İstanbul depreminde son durum: Enerji biriken yer neresi?Olası Marmara depreminin 200 km bir alanda yıkıcı etki yaratacağının altını çizen Prof. Dr. Özener, vakit kaybetmeden İstanbul’daki çürük yapıların yenilenmesi gerektiğini, yardım gönderecek kentlerde de lojistik birimlerin güçlendirilmesi gerektiğini vurguladı.
‘Yatay mimariden taviz vermeyiz’Deprem sonrası hasar tespitlerinin ardından şehirlerde yapılacak yeni konutların ve köy evlerinin sayılarının netleşeceğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehirlerdeki konutların zemin artı 3 veya en fazla 4 kat olacağını vurguladı.
Prof. Dr. Şükrü Ersoy: 1 yıl içinde 2 tane 7 büyüklüğünde deprem kapasitesi varYıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, Marmara’da meydana gelebilecek olası bir depremin tsunamiyi beraberinde getirebileceğini belirtti, 1 yıl içinde 2 tane 7 büyüklüğünde deprem kapasitesi olduğunu söyledi.
Kandilli'den flaş Marmara yorumu: Her an 7 üzeri deprem olabilirKandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nden bilim insanları, Japon bilim insanlarıyla 5 yıldır Marmara fayını inceliyor. Prof. Dr. Haluk Özener de çalışmalar hakkında bilgiler verdi.
Yeni şehirler için 11 çalışma grubuTürkiye’yi etkileyen depremlerin ardından hayata geçirilecek politikalara temel teşkil etmesi için Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Kriz Koordinasyon Merkezi’nde toplantı düzenlendi.
Bakan Kurum: 10 binadan biri ya yıkılacak, ya yıkık ya da oturulamaz durumdaÇevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, ’’İncelenen bina sayısı ile yıkık ya da ağır hasarlı bina sayısı arasında oran 10’da 1 seviyesinde. Yani dokunduğumuz, hasar tespitini yaptığımız 10 binadan biri artık ya yıkılacak, ya yıkık ya da oturulamaz durumda" dedi.
Prof. Dr. Haluk Özener ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.