Canan Karatay kurtaran reçeteyi verdi! 'Kışın canınız turşu çekiyorsa sebebi budur'Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte gelişen hava değişiklikleri pek çok kişinin hastalığına davetiye çıkarır. Özellikle vücudumuzun ihtiyacı olan besinleri sağlamadığımızda bu hastalıklardan daha fazla etkilenebiliriz. Prof. Dr. Canan Karatay, verdiği röportajda kış aylarına yönelik tüketilmesi gereken besinleri, hangi yiyeceklere öncelik vermemiz gerektiğini ve kış sebzelerinin sırrını tek tek anlattı. İşte Canan Karatay'dan kış boyu uygulayabileceğiniz tek reçete.
Bağırsaklarda bomba etkisi yaratan favori ikili! Faydayı katlıyor, doğal probiyotikYoğurt ve bal ayrı ayrı hem sağlıklı hem de lezzetiyle meşhurdur. Bu iki gıdanın birleşimi ise hem bağışıklık hem de bağırsak sağlığı üzerinde mucizevi bir etkiye sahip. İşte ballı yoğurdun hiç bilmediğiniz ve duyduğunuzda inanamayacağınız o faydası!
Aç karnına yenen şeftali ecza deposu gibi! Kanı resmen yıkıyor, kalbi gençleştiriyorÇekirdekli meyve ailesinin üyelerinden olan şeftali genellikle ılıman bölgelerde yetişir. Anavatanı Çin olarak bilinen şeftali, içerdiği vitaminlerle tam bir bağırsak dostu. Lezzetli olmasının yanı sıra içeriğinde sağlığa faydalı antioksidanlar, mineraller bulunan şeftali en faydalı yaz meyvelerinde ilk sıralarda yer alır. Şeftaliden alınacak verimi en yüksek seviyeye çıkaracak teknik ise onu aç karnına yemekte gizli. İşte aç karnına yenilen şeftalinin mucizevi etkileri.
Güçlü bir bağışıklık için floramızı korumanın önemiBağışıklığımızı koruyan dost bakterilerle tanışmamızın normal doğum ile başladığını belirten Türkiye Ulusal Alerji ve Klinik İmmünoloji Derneği (AİD) Üyesi Doç. Dr. Mehtap Kılıç, "Kimyasal içeriği yüksek ürünlerden uzak durmak, gereksiz ilaç kullanımını azaltmak, sağlıklı ve dengeli beslenme floramızı korumanın ilk şartıdır" dedi.
Bağırsaklarınız için en iyi yeme alışkanlıklarıBağırsak sağlığınız sadece zihinsel ve bilişsel sağlığınızı etkilemekle kalmaz aynı zamanda kan basıncı seviyelerinizi de etkiler. Uzman Diyetisyen Şebnem Kandıralı Yıldırım, bağırsak sağlığınıza iyi gelen yeme alışkanlıkları hakkında bilgi verdi.
Probiyotik-prebiyotik nedir? Faydaları nelerdir?Probiyotikler ve prebiyotikler bağırsak florasının düzeni, insan sağlığında oldukça önemli bir yere sahiptir. Sindirim sisteminde yaşayan mikroorganizmalar, sağlıklı bir sindirim sisteminin temel taşlarıdır. Bu canlı mikroorganizmalar, bağışıklık sistemini üzerinde de oldukça önemlidir. Diyetisyen Ceren Pak, probiyotikler ve prebiyotikler hakkında bilgi verdi.
Sabah yiyebileceğiniz bağırsaklarınız için en iyi ve en kötü yiyeceklerKahvaltı günün en önemli öğünü derler. Bütün gün ihtiyacınız olan enerjiyi sabah depolayabilir veya bağırsaklarınızı yorarak bundan mahrum kalabilirsiniz. Kahvaltıda yiyebileceğiniz bağırsaklarınız için en doğru ve en yanlış yiyecek tercihlerini sıraladık... MİLLİYET.COM.TR / PEMBENAR ÖZEL
Bağırsakları rahatlatmak için bunları yapın! Kefir, badem...Bağışıklık sistemi hücrelerinin yüzde 70’i bağırsaklarda bulunuyor. Bu sebeple 'vücudun ikinci beyni' olarak kabul edilen bağırsakları güçlü tutmak, oldukça önem taşıyor. Yani bağırsaklarımızın sağlıklı ve huzurlu olması demek, beden ve ruh sağlığımızın da iyi olması demek. Peki hem hazmı kolaylaştırmak hem de yediğimiz besinlerden yeterince vitamin almak için nelere dikkat etmeliyiz? Hangi besinler bağırsakları temizleyip güçlendirir? Gastroenteroloji Uzmanı Prof.Dr. Vedat Göral bakın neler söyledi
Prebiyotik etki göstererek bağışıklığı güçlendiriyorlar! Her gün...Güçlü bir bağışıklık sistemi hem ruhsal hem de fiziksel olarak bizi ayakta tutan en önemli kalkan. Bu sağlamanın yolu da doğru besinleri seçmekten geçiyor. Yüksek yağlı diyetlerden uzak durulması gerektiğini söyleyen Uzman Diyetisyen Kübra Şahin, bağırsak mikrobiyotasındaki yararlı bakterilerinin artırılmasının da büyük öneme sahip olduğunu söyledi. "Mikrobiyotanın en önemli enerji kaynağı beslenme ile alınan karbonhidratlardır. Tükettiklerimizin, prebiyotik özellik gösterebilen karbonhidratlardan zengin olması gerekiyor" diyerek vücutta prebiyotik özellik gösterebilen besinleri açıkladı
Corona virüs salgını bağırsakları vurdu! Kabızlık, ishal, ağrı...Corona virüsün yol açtığı Covid-19 hastalığının salgına dönüşmesi psikolojimizi olduğu kadar fizyolojimizi de derinden etkiledi. Bu konuda en büyük sıkıntılar ise mide-bağırsak sisteminde ortaya çıktı. Beslenme ve uyku alışkanlıklarının değişmesine bir de stres eklenince huzursuz bağırsak sendromu, spastik kolon, kabızlık ve ishal şikayetlerinde patlama yaşandı. Peki, "ikinci beynimiz" olarak nitelendirilen bağırsaklar bu süreçte nasıl güçlendirilebilir? Mide ve gaz ağrısını geçirmek için neler yapılmalı? Bağırsak ağrısına ne iyi gelir? Kabızlık ve ishal nasıl önlenir? Gastroenteroloji Uzmanı Prof.Dr. Meltem Ergün bakın neler söyledi
Yoğurdun yanında elma yemenin bakın ne faydası varTrakya Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr. Hacı Ali Güleç, "Probiyotik ve prebiyotik dengesini doğru beslenmeyle sağlayabiliriz. Bir kase yoğurt yiyorsak yanında bir tane elma mutlaka gün içerisinde tüketmemiz gerekiyor" dedi
Prebiyotik nedir ve ne işe yarar?Bağırsağın ikinci beyin olduğu bilim adamları tarafından kabul edilmektedir. Bu kadar önemli olan bağırsağın düzenli çalışmasına yardımcı olan Prebiyotik, son dönemde uzmanların da sıkça bahsettiği bir terim oldu. Peki; prebiyotik nedir, nelerde bulunur ve faydaları nelerdir?