Son dakika polen haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan polen gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan polen haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 1.232 polen haberi bulunmuştur.
P ile Başlayan Kız Bebek İsimleri 2025: P Harfi ile Başlayan Kız İsimleri ve Anlamları Nelerdir?Bebek bekleyen çiftler heyecanlarının yanı sıra bir de isim telaşına kapılırlar. Bebeklerinin cinsiyetini öğrendikten sonra derin bir isim araştırmasına girer. Ömür boyu taşıyacakları ismi verirken ebeveynler seçici davranırlar. Anne ve baba adayları kız bebekleri için nadir bulunan, keşfedilmemiş ve duyulmamış, kulağa hoş gelen isimleri tercih etmek isterler. Bu konuda uzun soluklu bir araştırma içerisine giren çiftlerin kız bebek isimlerinin anlamlarına da dikkat ederler. P harfi ile başlayan kız isimleri ve anlamları nelerdir? “P ile Başlayan Kız Bebek İsimleri” içeriğimizden detaylı bilgi alabilirsiniz.
Karşıyaka Kent Ormanı’na can suyuKarşıyaka Kent Ormanı’nda tarihi yangın felaketinin izlerini silmek için çalışmalarını sürdüren Karşıyaka Belediyesi, bugün ‘Fidan Dikim Şenliği’ düzenleyecek.
Zehirlenme şüphesi ihbarında analiz ücretini artık Bakanlık karşılayacakTarım ve Orman Bakanlığı 2,5 yılın ardından gıdada taklit ve tağşiş yapan firmaların isimlerini yeniden ifşa ederek kamuoyunda büyük bir yankı uyandırırken, şimdi de restoranlardan alınan numunelerin analiz ücretlerine ilişkin düzenlemeye gidiyor.
Çam balında rekolte sevinciDünya çam balı üretiminin yüzde 90'nı, Türkiye çam balı üretiminin de yüzde 83'ünün karşılandığı Muğla'da 2019 yılından bu yana ilk defa rekolte çam balı üreticilerinin yüzünü güldürdü. Orman yangınları ve küresel iklim değişikliğine rağmen Muğla'daki bal ormanlarındaki çam ağaçları çam balı için ihtiyaç duyulan basralar nedeniyle beyaza büründü.
Mevsim geçişleri çocukları nasıl etkiler? Korumak için alınabilecek önlemlerHava sıcaklıklarında değişimlerin yaşandığı bu dönemde, özellikle çocukların sağlıklarına dikkat edilmelidir. Dengesiz ısı değişimleri yetişkinleri etkilerken, çocukları daha da fazla etkileyebiliyor. İşte mevsim geçişlerinde ebeveynlerin dikkat etmesi gereken hususlar.
Avrupa'dan sipariş yağıyor: Arı zehrinin fiyatı dudak uçuklattıArdahan'da hobi olarak başladığı arıcılığı geliştiren Kadir Özer altından daha değerleri olan arı zehrini üretti. Gramı yurt dışına 100 dolar, kilogramı ise 100 bin dolara satılan arı zehri özellikle Avrupa Birliği ülkelerinde büyük ilgi görürken, üreticiler mevzuat eksikliklerinden dolayı gönderim yapılamadığını belirtti.
Arı zehrinin fiyatı dudak uçuklatıyor: Gramı 100 dolarArdahan'da hobi olarak başladığı arıcılığı geliştiren Kadir Özer altından daha değerleri olan arı zehrini üretti. Gramı yurt dışına 100 dolar, kilogramı ise 100 bin dolara satılan arı zehri özellikle Avrupa Birliği ülkelerinde büyük ilgi görürken, üreticiler mevzuat eksikliklerinden dolayı gönderim yapılamadığını belirtti.
Türkiye'nin yüzde 30'u bu dertten muzdarip! Ağustos ayında arşa çıkıyor, asla yapmayınMayıs, haziran ve temmuz aylarında yoğun olan polen alerjisi ağustos itibariyle yerini yabani ot polenlerine bırakıyor. Alerjinin temel tedavi prensibinin “alerjenin saptanması ve bundan kaçınılması” olduğunun altını çizen Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Nur Kaşkır Öztürk, alerjenin doğru saptanmasıyla, gerekli önlemlerin alınmasının ve tedavilerin yapılmasının sinüzit, otit ve astım gelişme riskini azalttığını söyledi.
Çocuklarda boy uzatan polen mucizesi! Dr. Feridun Kunak 7 malzemeli tarifi verdiÇocukların gelişim süreci ve boy ölçümünün normal ilerlemesi çok önemlidir. Bu nedenle beslenme alışkanlıkları tekrar gözden geçirilmelidir. Dr. Feridun Kunak, çocukların sağlıklı bir şekilde boyunu uzatan harika bir beslenme tarifi hazırladı. İşte atom tarif.
Yemyeşil balı görünce şaşkına döndüSakarya’nın Serdivan ilçesinde arıcılıkla uğraşan vatandaşın kovanlarından birinde tespit ettiği yeşil renkteki bal, görenleri hayrete çevirdi. Artvin’in Ardanuç ilçesinde de keşfedilen yeşil balın kilosunun 20 bin liradan satıldığını belirten arıcı Ali Uyar, “Fenoliklere bakıldığında belki çok değerli içerikleri vardır anti bakteriyel özelliktedir şifalı diyebiliriz ama 20-30 bin lira edecek kadar değerli midir o tartışılır“ dedi.
Huzursuz doğa sendromu! Rekolte kaybı büyükİklim kriziyle birlikte doğanın da dengesi şaştı. Ani sıcak hava dalgaları, şiddetli dolu ve kuraklık nedeniyle tarlalarda kriz var.
Devletin desteğiyle organik bal üretimi yaygınlaşıyorBatman’da organik bal üretiminin artırılması ve arı besiciliğinin yaygınlaştırılması çalışmaları dahilinde 66 arıcıya yüzde 70 hibeli 594 polen tuzaklı arı kovanı dağıtıldı.
Aynı anda 500 arı soktu, rüyasında sevince kararını verdi! 'Değeri 500 bin lira'Gördüğü bir rüya sonrası hobi olarak arıcılığa başlayan Nayime Gümüşbaş ve eşi, 15 yıldır bu işi yapıyor. İşleri gereği yıllarca Güneydoğu ve İç Anadolu’nun çeşitli illerinde mesleklerini yaparken hobi olarak da arıcılıkla uğraşan çift, "Kısacası biz nereye arılar oraya" diyor ve arılara nasıl fısıldadıklarını anlatıyor.
Toplu arı ölümlerinin nedeni belli oldu: Koloni çöküşleri yaşıyoruzÇanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Harun Baytekin, Çanakkale'nin Bayramiç ilçesinde yaşanan toplu arı ölümlerinin sebebinin gündüz yapılan zirai ilaçlamalar olduğunu belirterek, “İlaçlama mümkün olduğunca gece yapılmalı. Hem gece hava daha sakindir, ilacı istediğiniz noktalara rahatlıkla ulaştırabilirsiniz hem de ilaçtan tasarruf edersiniz” dedi.
Üniversiteli Nilay, turizm sektörünü bırakıp arıcılığa başladıEskişehir'de turizm bölümünden mezun olduktan sonra 2 yıl Avrupa Birliği projelerinde görev alan Nilay Boyluoğlu (28), doğayla iç içe bir yaşam hayaliyle belediyenin arıcılık kursuna katılıp 20 kovanla kendi işini kurdu.
Prof. Dr. Özlü’den ‘çöl tozu’ uyarısıSağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi, Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Özlü, Kuzey Afrika kaynaklı ‘toz taşınımı’na ilişkin uyarısında "Özellikle astım ve KOAH gibi akciğer hastaları için daha büyük risk oluşturuyor. Zaten bu kirlenme gözle görülen bir şey. Havayı eğer temiz görmüyor, toz görüyorsanız dışarı çıkmamanızda, eğer bir toza maruz kalmışsanız, kıyafetleri değiştirmeniz, elinizi yüzünüzü yıkamanız, ağız ve burnu gargara yapmanızda fayda var" dedi.
‘Saman nezlesi’ kapıda! Tedavi edilmezse alerjik poliplere neden oluyor‘Saman nezlesi’ olarak da bilinen mevsimsel alerjik rinitin, polen dönemlerinde ortaya çıktığını, hapşırma, burun akıntısı ve kaşıntı gibi semptomlarla kendini gösterdiğini anlatan uzmanlar, antihistaminiklerin semptomları hafiflettiğini söylüyor. Polen zamanları ağaçlar için mart-nisan, çayır polenleri için nisan-haziran ayları, ot polenleri için ise ağustos ve eylül ayları olarak biliniyor. KBB Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi K. Ali Rahimi, alerjiler hakkında bilgi vererek, tedavisi konusunda değerlendirmede bulundu.
Yaban arılarının ‘can’ları tehlikedeİklim değişikliğiyle artan hava sıcaklığının yaban arılarının yuvalarının da aşırı ısınmasına neden olduğu belirlendi.
Polen ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.