Bebeğin zeka gelişimi için emziren anne ne yemeli?Beslenme ve Diyet Uzmanı Dr. Tuba Kayan Tapan, bebeklerin zeka gelişimi için annelerin nasıl beslenmesi gerektiğini tüm ayrıntılarıyla sizler için anlattı.Bebeğin anne karnında ve doğduktan sonra emzirilme sürecinde beyin gelişimine katkı sağlayan besinler birbirine benzer olabiliyor. Anne sütü bebeğin kas, eklem, beyin ve zeka gelişimi açısından büyük önem taşımaktadır. Anne sütünü artırmak için laktasyondaki bir annenin günlük mutlaka en az 3 litre su içmesi gerekmektedir. Su dışında anne sütünü artıracak bir besin bulunmamaktadır. Yumurta tüketimi oldukça önemlidir, anne ne kadar yumurta tüketiyorsa aldığı protein çocuğu etkileyecektir. Protein kaynakları yüksek olan; süt, yoğurt ve kefir gibi probiyotik besinler tercih edilebilir. Balık, ceviz, fındık, badem gibi besinler tercih edilebilir. Bu noktada fıstığın alerjen olduğu unutulmamalıdır. Zeka gelişimi için özellikle omega-3, antioksidan ve probiyotikler olmazsa olmazlarımız arasındadır.
Selin Ciğerci: '12 bin takipçili fake hesabım var'Sosyal medya fenomeni olarak tanıdığımız Selin Ciğerci, Pembenar editörü Eda Özdemir'in sunduğu 'Eda İle Ne Konuştuk?' programında keyifli bir sohbete imza attı. Aşk hayatından babasıyla ilişkisine samimi itiraflarda bulunan Ciğerci, "4 tane fake hesabım var. Bir tanesinin 12 bin takipçisi var" dedi...
Eda ile Ne Konuştuk? - Günay MusayevaEda Özdemir'in bu haftaki konuğu Azeri asıllı model ve oyuncu Günay Musayeva oldu. Günay Musayeva, güzellik sırlarından özel hayatına birçok açıklamada bulundu.
Akşehir kebabıAkşehir kebabı tarifi ile enfes misafir sofraları hazırlamak mümkün. Akşehir kebabı yaparken isterseniz kemikli kuzu eti de kullanabilirsiniz.
Riskli Gebelik Nedir?Riskli gebelik nedir? Risk gebelik nedenleri nelerdir? Riskli gebeliklerde ne yapılmalıdır?Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Ayla Aktulay cevapladı; Riskli gebelik nedir?Gebelik dönemi çoğu kadın için normal ve doğal bir süreçtir. Ancak bazı durumlarda anne adayının daha önceden geçirilmiş, bilinen sistemik bir hastalığının olması veya gebelik döneminde ortaya çıkan bazı problemler gebeliği riskli döneme sokabilir.