Vitamini gerçekten kabuğundaymış! Soymadan haşlayınca her derde devaTansiyon hastaları modern tıbbın yanında alternatif sağlıklı çözümlerle de yakından ilgileniyor. Kan basıncını dengede tutmasıyla bilinen patatesin tüketimindeki küçük detay da o aranan çözümlerden biri olabilir. Genelde patatesin kabuğu ya haşlanmadan önce ya da haşlandıktan sonra soyuluyor. Ancak Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu'na göre patates kabuğunda vitamin ve mineral içindekinden çok daha fazla!
Patatesin kabuğunu yıllarca çöpe attık! Meğer her şey için bir faydası varmışMutfağımızdan eksik olmayan ve birçok farklı alternatifle tükettiğimiz patates lezzetli sebzelerden biri. Genellikle yemek pişirmek için patates kabuklarını soyuyoruz. Ancak kabuklarını atmadan farklı yemekler için değerlendirebileceğinizi biliyor muydunuz?
Kirli bulaşıklar için harika çözüm: Patates kabuğuPatates kabuğu ile bulaşıkları yıkayabileceğinizi biliyor muydunuz? Bu yöntem, içinde fosfat bulunan diğer kimyasal temizlik ürünlerinden çok daha kullanışlı! Patates doğal bir yağ gidericidir, bu yüzden kirlenmiş her türlü yüzey için kullanılabilir. Peki patates kabuğu nasıl kirleri çıkarabiliyor?
Patates kabuğunu sakın çöpe atmayın!Patates A,C,K,B6 ve E vitaminleri içermektedir, bunun yanında folatlar açısından da zenginidir. Ancak patates kabuğunun da en az patates kadar faydalı olduğunu biliyor muydunuz? Patates kabuğunun faydalarınıöğrenince bir daha çöpe atmak istemeyeceksiniz.