Son dakika Meyan Şerbeti haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Meyan Şerbeti gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Meyan Şerbeti haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 51 meyan şerbeti haberi bulunmuştur.
İftar sofralarının vazgeçilmez içeceği için yoğun mesaiGaziantep'te, Ramazan ayının vazgeçilmez içeceği meyan kökü şerbetinin iftar ve sahur sofralarına yetiştirilmesi için işletmelerde yoğun mesai başladı. Kentte, 6. kuşak meyan şerbeti üreticisi Halil Gezer şerbetin 1,5 litresini 25 liraya sattıklarını ve pek çok faydası olduğunu söyledi.
Meyankökü Şerbetinin Faydaları Nelerdir? Meyan Şerbeti Nasıl Yapılır?Bütünüyle doğal ve bitkisel bir besin kaynağı olarak ön plana çıkan meyan kökü şerbeti, özellikle Ramazan aylarının vazgeçilmez kaynaklarından biridir. Son dönemlerde ise faydaları ile bir adım öne çıkmış durumda. Peki, meyankökü şerbetinin faydaları nelerdir? meyan şerbeti nasıl yapılır? İşte bu konuda merak edilenler.
Bereketli Hilal’in gözdesi ŞanlıurfaUrfa mutfağında; Müslüman, Hristiyan, Yahudi, Süryani, Ermeni, Yezidi, Türk, Arap, Kürt gibi her milletten ve her kültürden izler bulabilirsiniz. “Tirit”, “Çıkıfte”, “Keşkek”, “Yahudi köftesi”, “Şıllık”, “Kübü lebeni”, “Borani” bunların en güzel örnekleri
Ramazan sofralarında mutlaka olmalı: Meyan şerbetiBalıkesir Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fatih Satıl, Osmanlı mutfağının vazgeçilmez içeceklerinden meyan şerbetinin, ramazan sofraları için iyi bir alternatif olduğunu söyledi. Prof. Dr. Satıl, meyan bitkisinin bağışıklık sistemini güçlendirdiğini belirtti. Pek meyan şerbeti nasıl hazırlanır?
Coğrafi işaret lideri Şanlıurfa ve GaziantepTüm dünyada güçlü bir gelir kaynağı olan Coğrafi İşaretli ürünler, ülke ekonomisi kadar bölgesel tanıtım için de önemli. Destek Patent tarafından derlenen TÜRKPATENT’in son 5 yıllık verilerine göre, en çok coğrafi işaret tescili gıdada kebap için alınırken, başı Şanlıurfa ve Gaziantep illeri çekiyor.
Tadına bakan vazgeçemiyor!Hava sıcaklıklarının 35 dereceye dayandığı kentte vatandaşlar sıcakların etkisini azaltmak için soğuk içecek tüketimini artırdı. Asitli ve sağlığa zararlı içeceklerden uzak durmak isteyenlerin ilk tercihi ise sadece meyan bitkisinin suyundan elde edilen ve hiçbir katkı maddesi içermeyen meyan şerbeti oluyor. Özellikle yaşlıların ilgisini çeken meyan şerbeti kendine has tadı, rengi ve köpüğüyle vatandaşların vazgeçemediği içeceklerin başında yer alıyor.
Tadına bakan vazgeçemiyor!Hava sıcaklıklarının 35 dereceye dayandığı kentte vatandaşlar sıcakların etkisini azaltmak için soğuk içecek tüketimini artırdı. Asitli ve sağlığa zararlı içeceklerden uzak durmak isteyenlerin ilk tercihi ise sadece meyan bitkisinin suyundan elde edilen ve hiçbir katkı maddesi içermeyen meyan şerbeti oluyor. Özellikle yaşlıların ilgisini çeken meyan şerbeti kendine has tadı, rengi ve köpüğüyle vatandaşların vazgeçemediği içeceklerin başında yer alıyor.
Antep peyniri ve muskası tescillendi!Gaziantep Ticaret Borsası (GTB), Gaziantep’in geleneksel lezzetlerinden Antep Muskası ve Antep Peynirinin coğrafi işaret tescil belgesini alarak, bu alandaki tescilli ürün sayısını 8’e çıkardı.
Antep peyniri ve muskası tescillendi!Gaziantep Ticaret Borsası (GTB), Gaziantep’in geleneksel lezzetlerinden Antep Muskası ve Antep Peynirinin coğrafi işaret tescil belgesini alarak, bu alandaki tescilli ürün sayısını 8’e çıkardı.
'Erdoğan’ın derdi oy benim derdim çözüm'Derdinin oy değil çözüm, barış, uzlaşma, huzur olduğunu vurgulayan İnce, “Kürtler onore edilmek istiyor, Türklerin de kaygıları var. Türklerin kaygılarını gidereceğiz, Kürtleri onore edeceğiz. Samimi olacağız, yalan yok, gizli kapaklı görüşme yok. Çözüm yeri TBMM” dedi...
Günde bir ton satılıyorŞanlıurfa'da, Ramazan ayının gelmesiyle birlikte iftar sofralarının vazgeçilmez içeceği olan meyan şerbetinden almak isteyenler, iftar öncesi saatlerce kuyrukta bekliyor.Kentte oruç tutan ve iftarını birçok hastalığa iyi geldiği ve özellikle hazmı kolaylaştırdığına inanılan meyan şerbeti içerek açmak isteyen vatandaşlar, Sarayönü Mahallesi'nde yıllardır meyan şerbeti satan Abdullah Çulhan'ın (66) iş yerinde uzun kuyruk oluşturuyor.Doğal meyan kökü bitkisinden üretilen temiz ve hijyene dikkat edildiğinde bazı hastalıklara iyi geldiği belirtilen meyan kökü şerbeti, sıcak havada ve Ramazan aylarında bölge insanlarının en önemli içeceklerin başında yer alıyor. Şanlıurfa'da ana cadde ve sokaklarda seyyar satıcılar ve şerbetçi dükkanlarında satılan şerbetin fiyatının uygun olması nedeniyle her bütçeye hitap ediyor.Gündüz hava sıcaklığının 34 derecelerde olan kentte iftara yakın saatlerde vatandaşlar, kent merkezinde bilinen bazı şerbetçilerin önünde uzun kuyruklar oluşturuyor. Kentte yıllardır meyan şerbeti yapan Abdullah Çulha, bölgede meyan şerbetinin çok sevildiğini ifade ederek, günde yaklaşık 1 ton şerbet satıldığını belirtti.35 yıldır meyan kökünden şerbet yaptığını ifade eden Çulha, şerbetin hazırlanmasında temizliğe ve kaliteye önem verdiklerini ifade ederek, şöyle konuştu: ''Biz yerli doğal meyan kökü kullanıyoruz. Özellikle Ramazan'da satışlarımız artıyor. Ne kadar müşteri gelirse gelsin herkese yetecek kadar şerbetimiz var. Şerbetimize herhangi bir katkı maddesi karıştırmıyoruz. Farklı yörelerden ve topraklardan getirttiğimiz meyan köklerini kullanıyoruz. Meyan kökü şerbetinin susuzluğu gidermesinin yanı sıra mide, bağırsak, idrar yolu enfeksiyonlarına da çok iyi geliyor. Bu şerbeti almak için gelenlerin çoğu ise bunu şifa niyetine içiyor. Yaklaşık 1 litre kadar olan 1 poşet meyan şerbeti 2,5 liradan satılıyor."
Antep lahmacunu ‘pide’ tescillendi!Gaziantep’te, Antep lahmacunu, fıstık ezmesi ve tırnaklı pidenin coğrafi işaret tescil belgesi alındı. Gaziantep Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, yaklaşık iki yıldır coğrafi işaret tescil çalışmalarını sürdürdüklerini, bu kapsamda Türk Patent ve Marka Kurumu’na müracaat ettiklerini belirtti.
Kahramanmaraş lezzetleri İstanbul'a taşındı!Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin, Hilton İstanbul Kozyatağı ile işbirliği çerçevesinde, Kahramanmaraş’ın yöresel lezzetleri İstanbul’a taşındı.
Gaziantep'in 4 ürünü tescillendiGaziantep mutfağının önemli lezzetleri arasında yer alan "Antep bulguru", "Antep kurutmalık patlıcanı", "Antep köy kahkesi" ve ‘"Antep muskası" tescillendi.
'Güneydoğu'nun kolası' sezonu açtıHavaların ısınmasıyla beraber Güneydoğu'nun kolası olarak bilinen meyan şerbeti için üreticileri mesaiye başladı. Kendine has tadı, rengi, köpüğü ve doğallığı ile yoğun ilgi gören meyan şerbeti Güneydoğu'da tüketilen gazlı ve asitli içeceklere en büyük alternatif oluyor.
'Güneydoğu'nun kolası' sezonu açtıHavaların ısınmasıyla beraber Güneydoğu'nun kolası olarak bilinen meyan şerbeti için üreticileri mesaiye başladı. Kendine has tadı, rengi, köpüğü ve doğallığı ile yoğun ilgi gören meyan şerbeti Güneydoğu'da tüketilen gazlı ve asitli içeceklere en büyük alternatif oluyor.
Meyan kökü şerbetini eksik etmeyinDr. Ömer Coşkun, iftar ve sahurda içilecek bir bardak meyan kökü şerbetinin susuzluk hissinin giderilmesine yardımcı olacağını söyledi.
Yöresel lezzetler ramazan sofralarındaZengin mutfağıyla ünü ülke dışına taşan ve UNESCO'nun dünya gastronomi şehrine aday Şanlıurfa'da, ramazan dolayısıyla sofralar daha çok geleneksel yemeklerle donatılıyor.
Meyan Şerbeti ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.