Artık ayvalarınız kolay kolay kararmayacak! Nemden koruma şart, aylarca taze kalıyorKış aylarının en sık tüketilen meyvelerinden biri de ayvadır. Ayva, sağlığımız için de pek çok faydası olan bir meyvedir. Birçok kişi, almış olduğu ayvaları muhafaza etmenin yollarını arıyor. Çabuk kararabilen ayva, bu saklama yöntemleri sayesinde hem taze kalacak hem de kararmayacak. İşte püf noktaları.
Kendisi minicik, tadı lokum gibi! Böyle pişirilirse C vitamini için takviyeye gerek yokKuşburnu, yüksek C vitamini içeriği ve sağlık açısından sayısız faydasıyla bilinir. Özellikle kış aylarında bağışıklık sistemini güçlendirmek ve hastalıklara karşı korunmak için kuşburnu marmelatı sıkça tercih edilir. Ancak kuşburnu marmelatı yapmanın bazı incelikleri var, doğru yöntemlerle hazırlanması ise lezzetini ve besin değerini artırır. İşte kuşburnu marmelatı yapmanın püf noktaları.
Kızılcığı Prof. Dr. Osman Müftüoğlu anlattı! Faydaları saymakla bitmiyorProf. Dr. Osman Müftüoğlu’na göre, kıpkırmızı olgun kızılcık meyvesi olağanüstü antioksidan gücü ile bizi oksitlenip paslanmaktan (ve bir ölçüde kanserden bile) koruyabiliyor. Ancak onun asıl özelliği idrar yolu enfeksiyonları, özellikle koli basiline bağlı sistitten korunmada gösterdiği performans. Tekrarlayan sistit atakları ve kronik sistit ile mücadelede elimizin altında olması gereken ilaçlardan daha kıymetli ve de güvenli iki doğal silah var. Biri probiyotik bakteriler, diğeri de kızılcık özleri!
Marmelat Nedir, Çeşitleri Nelerdir? Marmelat Nasıl Yapılır?Gıda sektöründe çeşitli tatlı türleri bulunmaktadır. Marmelat da bu tatlı türleri arasında yerini almaktadır. Marmelat nedir? Marmelat çeşitleri nelerdir ve nasıl yapılır? İşte, bilinmesi gereken tüm detaylar.