Son dakika kuzu eti haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan kuzu eti gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan kuzu eti haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 807 kuzu eti haberi bulunmuştur.
Orta Asya'dan uzanan lezzet! Çıtır hamuru, zengin iç harcıyla samsa böreğiSamsa böreği, Orta Asya ülkelerinde, özellikle Özbekistan, Kazakistan ve Kırgızistan mutfaklarında sıkça yapılan bir hamur işidir. Geleneksel olarak taş fırınlarda pişirilen bu börek, hem doyurucu hem de oldukça lezzetlidir. Samsa böreği genellikle kuzu eti, soğan ve baharatlarla hazırlanır. Modern tariflerde ise sebzeli veya tavuklu çeşitleri de bulunur.
Yunan adaları ‘aşırı’ turizmi kaldıramıyorEge’deki Yunan adaları aşırı turizmden rahatsız ama esnaf kalabalığın para kazandırmadığından şikayetçi. Ana karada da durum aynı, şezlonglar artık paralı ve fiyatlar artıyor.
B12 vitamin depolarını dolduruyor! Unutkanlığı ve halsizliği bitiren besinlerGünümüzde yoğun iş temposu, stres ve yanlış beslenme alışkanlıkları nedeniyle vitamin eksiklikleri oldukça yaygın hale geldi. Bu eksikliklerin başında gelen B12 vitamini, vücudumuz için hayati öneme sahip. Özellikle unutkanlık, halsizlik ve konsantrasyon eksikliği gibi belirtilerle kendini gösteren B12 vitamini eksikliği, günlük yaşam kalitesini ciddi şekilde etkileyebiliyor. Peki, B12 vitamini depolarımızı nasıl doldurabiliriz? İşte unutkanlık ve halsizlik gibi sorunlara karşı etkili besinler...
Kebapçılar sırrını paylaştı! Köfte dağılmıyor ve içi daha iyi pişiyorEvde köfte yaparken karşılaşılan en büyük sorunlardan biri köftelerin dağılması ve içinin tam olarak pişmemesidir. Ancak kebapçıların paylaştığı sırlar sayesinde artık hem lezzetli hem de kurumayan köfteler yapabilirsiniz. İşte mükemmel köfteler yapmanızı sağlayacak püf noktaları ve tarif.
Sizi piknik ustası yaptıracak! Et mangal yaparken dikkat edilmesi gereken püf noktalarYaz aylarının vazgeçilmez aktivitelerinden biri olan piknikler, sevdiklerinizle keyifli vakit geçirmenin en güzel yollarından biridir. Ancak, pikniğin en önemli unsurlarından biri olan mangalın yakmak. Mangalda et pişirmenin inceliklerini öğrenerek piknik ustası olabilirsiniz.
Nisan ayında fiyatı en fazla artan ürün kuru soğan olduTürkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, “Nisan ayında markette fiyatı en fazla artan ürün yüzde 73,8 ile kuru soğan oldu. Kuru soğandaki fiyat artışını yüzde 52 ile patates takip etti” dedi.
81 ilden geliyorlar! Sadece cuma günleri pişiriliyor, tam 7 saat sürüyorHaftada sadece bir kez köz ateşinde 7 saat pişen, 15. yüzyılda Osmanlı mutfağına giren ve Konya’da vatandaşların vazgeçilmezi haline gelen bu lezzet uzun kuyruklar oluşturuyor. 81 ilden gelip tadına bakanların hayran kaldığı bu yemeğin porsiyonu ise 140 lira.
81 ilden geliyorlar! Sadece cuma günleri pişiriliyor, tam 7 saat sürüyorHaftada sadece bir kez köz ateşinde 7 saat pişen, 15. yüzyılda Osmanlı mutfağına giren ve Konya’da vatandaşların vazgeçilmezi haline gelen bu lezzet uzun kuyruklar oluşturuyor. 81 ilden gelip tadına bakanların hayran kaldığı bu yemeğin porsiyonu ise 140 lira.
İftar sofralarına tariflerRamazan ayında mutfaklarda tatlı bir telaş vardır. Herkesin aklında, “iftarda ne yesek?” sorusu... Anadolu’nun farklı bölgelerinden derlediğimiz tarifler sofranıza renk katacak.
Ramazan öncesi etiket oyunlarıGıda fiyatları Ramazan öncesinde yeniden ivme kazanırken, geçen seneye göre yüzde 195’i bulan artışlar oldu. Türkiye Ziraat Odaları Birliği tavan fiyat önerirken Tüketici Hakları Derneği, ‘almama hakkını’ gündeme getirdi.
Farklı lezzet arayanlara Gaziantepli ustadan tarif: Ayva Kebabı!Antep mutfağı, Türk mutfağının önemli bir parçasıdır ve gastronomi turizminin önde gelen destinasyonlarından biridir. İşte, Antep mutfağının enfes lezzetlerinden biri olan Ayva Kebabı'nın tarifini Gaziantepli usta verdi.
Şehir şehir gezdi! 14. durağı Kırıkkale oldu: Örümcek adam yollardaÖrümcek adam kostümüyle 81 ili gezme hayalini gerçekleştirmek için yollara düşen 28 yaşındaki genç, 14'üncü il olarak Kırıkkale'ye geldi. Cadde ve sokaklarda vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çeken örümcek adam, çocukların da ilgi odağı oldu.
Şehir şehir gezdi! 14. durağı Kırıkkale oldu: Örümcek adam yollardaÖrümcek adam kostümüyle 81 ili gezme hayalini gerçekleştirmek için yollara düşen 28 yaşındaki genç, 14'üncü il olarak Kırıkkale'ye geldi. Cadde ve sokaklarda vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çeken örümcek adam, çocukların da ilgi odağı oldu.
Sakatat fiyatları eti solladıTürkiye Kasaplar Federasyonu Genel Başkanı Osman Yardımcı, sakatatın kilo fiyatının, etin kilo fiyatını geçtiğini belirterek, “1 kilo kuzu ciğer, 1 kilo kuzu etin fiyatını geçti. Eskiden yüzüne bakılmazdı sakatatın, şimdilerde etten pahalı" dedi.
Biri her gün kuzu, diğeri sığır eti yedi! 365 gün içinde mahveden sonİki genç araştırmacı sadece etle beslenmenin insan vücudunda ne gibi etkiler yaratacağını merak ederek yola koyuldu. Denek olarak kendilerini seçen bu ikilinin 365 gün içinde yaşadıkları değişim ise tarihe geçecek cinstendi.
Ekim ayında fiyatı en fazla artan ürün belli olduEkim ayında en fazla fiyat artığı yüzde 22,40'lık oranla çocuk giyim ürünlerinde yaşandı. Bu dönem havayolu ile yolcu taşımacılığı ise en çok ucuzlayan ürün oldu.
Dönerin DNA'sı bozuk çıktı! Soslar gerçeği saklıyor, et parlıyorsa hemen anlaşılıyorGeçtiğimiz günlerde yapılan bir çalışma, döner etiyle ilgili korkunç gerçeği gün yüzüne çıkardı. Buna göre birçoğumuzun 'döner' diye tükettiği şey aslında döner olmayabilir! Peki gıda güvenliğine uygun ve lezzetli bir dönerin sırrı nerede yatıyor? "Soslar etin imdadına yetişiyor" diyen Gıda Mühendisi Hüseyin Şirin ve "Et önünüze geldiğinde parlamalı" diyen Döner Ustası Ali Özcan'a sorduk.
Kuzu Eti ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.