Fasulyeyi, nohudu, mercimeği böyle pişirip yiyin!Fasulye, nohut, mercimek, bakla... Etten sonra en etkili protein kaynaklarından olan kuru baklagillerin sağlığa faydaları o kadar çok ki... Bağışıklığı güçlendirmeden sinir sistemine, kalp sağlığından kan şekerinin dengelenmesine kadar pek çok yararı bulunan bu besinleri doğru pişirmek de besin değerinin korunması açısından çok büyük önem taşıyor. İşte kuru baklagillerin faydaları ve kuru baklagilleri pişirme yöntemi...
Kuru baklagil koruyorPınar Kural Enç, 'Kalp hastalıkları, obezite, diyabet ve kanser gibi dört ölümcül sorunla mücadelede kuru baklagillerin vazgeçilmez besinler' dedi.
Hamilelikte pirinç tüketimi önemliHamilelikte artan kalsiyum, demir ve vitamin ihtiyacının karşılanması için tahıllar ve kuru baklagiller tüketilmesi gereken besin grubunda yer alıyor.