Kültür balıkçılığı, alabalık, levrek ve çipura ile üretim rekoru kırdıTürkiye'nin 849 bin 808 ton su ürünleri üretiminin yüzde 60'ını oluşturan kültür balıkçılığı, 2022'de 514 bin 805 tonla üretim rekoru kırdı. Yetiştiricilik yoluyla yapılan üretimin 368 bin 742 tonu denizlerde, 146 bin 63 tonu iç sularda gerçekleşti. Yetiştirilen en önemli balık türü iç sularda alabalık, denizlerde ise levrek ve çipura oldu.
Kültür balıkçılığının yüzde 65’i Muğla’danTürkiye kültür balıkçılığında, hedef büyütüyor. 1987 yılında Bodrum’da Güllük Körfezi’nde temelleri atılan kültür balıkçılığı, geçen 30 yıllık süreç içerisinde Türkiye’de yıllık balık üretiminin yarısına yakın bölümünü karşılıyor.