Son dakika levrek haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan levrek gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan levrek haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 1.760 levrek haberi bulunmuştur.
Tezgahlarda balık bolluğu sürüyor!Karadeniz'de av yasağının sona ermesi ile tezgahlardaki balık çeşitliliği ve bolluğu sürüyor. Trabzon’da sezonun ilk haftalarında bol avlanan palamudun bereketi devam ederken, diğer balık çeşitleri de tezgahlarda yer almaya başladı.
Hedef ‘su içinde’ 2 milyar $ ihracat“Türkiye su ürünleri ihracatının yüzde 67’si Ege İhracatçılar Birliği’nden yapılıyor. Türkiye’nin yeni su ürünleri ve hayvansal mamülleri ihracat hedefinin 2 milyar dolar olması ve ihracattaki payımızı ise yüzde 70 üzerine çıkarma hedefimizi gerçekleştireceğimize inancımız sonsuz.”
Balık pazarında satış hareketliliği!Kütahya'nın Tavşanlı ilçesindeki balık pazarında sezon açılmasının ardından balık satışlarında hareketlilik yaşanıyor.
Masterchef'te elenen isim belli oldu! İşte Mehmet Şef'in tabağı "Okyanus"Masterchef'te heyecan doludizgin devam ediyor. Bir isim daha Masterchef'e veda etti. Eleme potasında olan yarışmacılardan Mehmet Şef'in tabağı "Okyanus" yapmaları istendi. En kötü tabağı yapan isim ise Masterchef'ten elendi. İşte merak edilen detaylar...
Balıkçılar sezondan umutlu! Palamut bolluğuDenizlerde av yasağı 1 Eylül'de sona erdi. Av sezonunun başlamasıyla çeşit çeşit balıklar da tezgahlarda yerini aldı. Tarihi Kumkapı Balıkçılar Çarşısı'ndaki balıkçılar bu yıl palamuttan umutlu. Balıkçı Muammer Arduç, "Bu sene çok palamut var. Geçtiğimiz sezon balıkçılık olmadı doğru dürüst, yani palamut olmadı ama bu sene bol palamut var. Bu sene kimse merak etmesin mükemmel, bol şekilde balıkçılık olacaktır. Fiyatlar da düşecektir" ifadelerini kullandı.
Masterchef'te birinci ve ikinci eleme adayı belli oldu! Şefler sinirden stüdyoyu terk ettiMasterChef Türkiye'nin yeni bölümüm yayınladı. Mehmet Yalçınkaya, Somer Sivrioğlu ve Danilo Zanna'nın jüri olduğu yarışmada Kırmızı Takım ve Mavi Takım yarışmacıları dokunulmazlık için mücadele etti. İlk etapta 9 çeşit yemek istendi. İkinci etapta yarışmacılardan sakatattan yapılan '5 kardeş yahnisi' yemeği beklendi. Somer Şef ve Mehmet Şef sinirden stüdyoyu terk etti. Birinci ve ikinci eleme adayı belli oldu. İşte detaylar...
Sezon başladı: Tezgahlar palamutla dolduBalıkesir'in Bandırma ilçesinde av yasağının kalkmasıyla, sezonun ilk balıkları tezgahlardaki yerini aldı. Denizden en çok çıkan balık olan palamut, tanesi 100 TL'den satışa sunuldu.
Palamuttaki artışla balık tüketiminin de yükselmesi bekleniyorEylül ayı itibarıyla başlayacak av sezonuna ilişkin hazırlıklar devam ederken, su ürünleri sektör temsilcileri, bu sene, ağların dolu olmasıyla kişi başı yıllık 6-8 kilogram olan balık tüketiminin artmasını bekliyor.
‘Yaşamak güzel şey’Reha Tanör, “Ud Çalan Kadınlar-Sana Michelin’li Sofralardan Baktım Aziz İstanbul” adlı kitapta yedi tepeli şehirde yaşamak için “İstanbul’da yaşamak Premier Lig’de futbol oynamakla eşdeğerdir” diyor.
Omega 3 zengini ‘mutlu’ balıklarMetro Türkiye, 2021 yılında başlattığı “Yediği Önünde, Yemediği Yarında” projesi ile balığın sürdürülebilirliği için de güçlü adımlar atıyor.
Eğirdir’de ‘kir’ battaniyesi!Türkiye’nin en büyük dördüncü gölü olan ve son yıllarda ciddi kuraklık tehdidi altında bulunan Eğirdir Gölü, şimdilerde kirliliğiyle dikkati çekiyor.
Bodrum'da oteller fiyat indirdiMuğla'nın dünyaca ünlü turistik ilçesi Bodrum'da otellerin fiyat indirimine gittiğini söyleyen Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Bodrum Bölge Temsil Kurulu Başkanı Mustafa Demir, "Özellikle temmuzun ikinci yarısından başlayarak, ağustosun ilk iki haftası dahil yüzde 50'lere yakın indirim yapan otellerimiz var. Pahalı satamadıkları için indirime gidildi" dedi.
Bayram sonrası balık satışlarında artış beklentisiDüzce'de Kurban Bayramı sonrasında balık tezgahlarında Karadeniz'den çıkan barbun kilosu 350, mezgit 300 liradan alıcı buluyor. Balıkçılar ise Kurban Bayramı'nın bitmesiyle balık satışlarının artmasını bekliyor.
Sıcak ve kurban eti nedeniyle balığa rağbet azaldıHavaların sıcak olması ve Kurban Bayramında ete olan ilgi balığa karşı talebi azaltırken genelde Arap turistlerin balığı daha çok tercih ettiği belirtildi.
Kültür balıkçılığında üretim rekoru kırıldıTürkiye'nin su ürünleri üretiminin yüzde 55'ini oluşturan kültür balıkçılığı, 2023'te 553 bin 862 tonla üretim rekoru kırdı. Yetiştirilen en önemli balık türü iç sularda alabalık, denizlerde ise levrek ve çipura oldu.
5 bin Mersin balığı Yeşilırmak'a salındıTarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğünce yürütülen "İç Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi" kapsamında, Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce 5 bin adet Mersin balığı yavrusu Yeşilırmak Nehri’ne bırakıldı.
Su ürünleri üretiminde Cumhuriyet tarihinin rekoru kırıldıTarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, su ürünlerinde 2023 yılı toplam üretim miktarının bir önceki yıla göre yüzde 18,6’lık artışla 1 milyon 7 bin .921 ton olarak gerçekleştiğini bildirdi.
Türk su ürünleri ihracatı 5 yılda yüzde 65 arttıTürkiye’de 2000'li yılların başından itibaren ihracatın lokomotif sektörlerinden biri konumuna yükselen Türk su ürünleri sektörü, son 5 yılda ihracatını yüzde 65 artırarak 1 milyar dolardan 1,7 milyar dolara çıkardı.
Levrek ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.