Son dakika korozyon haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan korozyon gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan korozyon haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 233 korozyon haberi bulunmuştur.
Kenevir çubuklar çelikten sağlam mı? Depreme bile kafa tutar: 'Bu işin sırrı denge'Depremlerde binlerce kişiye mezar olan hatalı inşaa edilmiş ve mühendislik hizmeti almamış yapılar, tıpkı sağlam olanlar gibi beton ile demirin bir araya getirilmesiyle inşa ediliyor. Günümüzde bu yapı malzemeleriyle inşa edilen binalar şehirlerin dört bir yanını sarmış olsa da, inşaatın en önemli malzemelerinden birine meydan okuyan 'kenevir' dikkatleri üzerine çekmiş durumda. Prof. Dr. Ahmet Türer, depreme bile kafa tutacak yapıların ardındaki sırrı açıkladı.
Hızlı tarama maliklere takıldıİstanbul’da 162 bin binadan “hızlı tarama ile bina testi” başvurusu yapıldı. Ancak tüm maliklerin izin vermemesi nedeniyle 79 bin yapı incelenemedi. İncelenen 35 bin binanın yarısı ise yüksek ve çok yüksek riskli çıktı.
Erdoğan'ın 'kayma yapmış' dediği camiyle ilgili rapor ortaya çıktıCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Rize ziyareti sırasında zemininde kayma olduğunu duyurduğu Sahil Camisi'ne ilişkin yapılan incelemede; donatılarının korozyona maruz kaldığı, zeminin deniz suyunu içine çektiği ortaya çıktı.
Bakan Kurum'dan Ayder açıklaması: Yıkılan otellerin yerine hiçbir yapı yapılmayacakÇevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “Ayder'de yenileme kapsamında başlattığımız çalışmalarda artık son safhaya gelmiş durumdayız. Orada 7-8 otel ile oradaki dönüşümü gerçekleştireceğiz. Yıkılan otellerin yerine de hiçbir yapı yapılmayacak” dedi.
14 bin liraya kiralık ‘mezar’!İstanbul Bahçelievler’de dün üçü kaçak yedi katlı, betonu ve demirleri yetersiz bir apartman çöktü. Bazıları sadece birkaç ay önce taşınan ve 14 bin TL’ye kadar kira veren kiracılar ise apartmanın sağlam olduğunun söylendiğini anlattı.
Her gün onlarca kişi kullanıyor! İstanbul’un göbeğinde büyük tehlike: ‘Her an göçebilir’Bayrampaşa’da bulunan yaya üst geçidi tehlike saçıyor. Çelik bölümleri korozyona uğrayan, beton bölümlerinde ise dökülmeler başlayan üst geçidi kullananlar tedirgin. Korozyonun taşıyıcı bloklara ulaşmasıyla tehlikenin büyüdüğünü ifade eden Arel Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Fatih Altan, "Taşıyıcı elemanlar birbirinden ayrıldığında köprü her an göçebilir" dedi.
Her gün onlarca kişi kullanıyor! İstanbul’un göbeğinde büyük tehlike: ‘Her an göçebilir’Bayrampaşa’da bulunan yaya üst geçidi tehlike saçıyor. Çelik bölümleri korozyona uğrayan, beton bölümlerinde ise dökülmeler başlayan üst geçidi kullananlar tedirgin. Korozyonun taşıyıcı bloklara ulaşmasıyla tehlikenin büyüdüğünü ifade eden Arel Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Fatih Altan, "Taşıyıcı elemanlar birbirinden ayrıldığında köprü her an göçebilir" dedi.
Geçen yıl bir kişi hayatını kaybetmişti! Avcılar’da yıkım sırasında korkutan anAvcılar’da geçen yıl, 38 yaşındaki Mahbup Uzunay, binadan düşen beton parçalarının kafasına düşmesi sonucu hayatını kaybetmişti. Yapılan testlerde çürük olduğu belirlenen 4 katlı binanın yıkımı, olaydan 11 ay sonra başlatıldı. Yıkım sırasında, binada uyuyan evsiz pencereye çıkarak ekiplere seslendi. Evsizin binayı terk etmesiyle yıkıma devam edildi.
Deprem hazırlığı temelden başlıyor! Türkiye genelinde durumTürkiye’de 1-7 Mart tarihleri arası dönem ‘Deprem Haftası’ olarak anılıyor. Bu kapsamda depreme hazırlık çalışmaları içinde öncelikli uygulamalardan kentsel dönüşümde teşvik ve destekler ile yalıtım uygulamalarının önemini ele aldık...
Kahreden rapor! 'Hatay bu ülke için acı bir örnek'Konya Teknik Üniversitesi’nin, Hatay’daki depremle ilgili inceleme ve gözlem raporu uluslararası kitaba dönüştürüldü. Prof. Dr. Mehmet Kamanlı, Hatay’ın ülke için acı bir örnek olduğunu belirterek, “Yıkılan binaların çoğunluğunu 2000 yılı öncesinde inşa edilen binaların oluşturmasının ana nedeni, beton kalitesizliği ve düz donatı kullanılmasıdır" dedi.
YKS Konuları 2024: YKS (TYT-AYT) Konuları ve Soru DağılımıYKS ÖSYM tarafından uygulanan üniversite giriş sınavıdır. Lise mezunu veya lise son sınıf öğrencileri lisans eğitimi almak için bu sınava girebilir. YKS toplamda 3 oturumdan oluşur. Her yıl milyonlarca öğrencinin girdiği YKS’nin 1. Oturumu TYT’dir. TYT sınavına giren öğrenciler AYT ve YDT’ye girme hakkına sahip olurlar. AYT sınavı alan bilgisi ölçerken, YDT ise yabancı dil eğitimi almak isteyen öğrenciler içindir. TYT ve AYT konuları arasında matematik, Türkçe, geometri, fizik, kimya, biyoloji, coğrafya, tarih, felsefe ve din kültürü yer almaktadır. YDT sınavına Almanca, Arapça, Fransızca, İngilizce ve Rusça dillerinden herhangi biri tercih edilerek girilir. 2024 TYT, AYT VE YDT konuları ve soru dağılımı için “2024 YKS Konuları” içeriğimize göz atabilirsiniz.
Elektrikte İHA'lı bakım devrede: Ciddi tasarruf sağlıyorİnsansız hava araçlarının kullanımı Türkiye'de her geçen gün artıyor. Genelde insan gücüyle yapılan elektrik hatlarının bakım ve onarım çalışmaları için de İHA’lar devrede. Kullanıcılar bu yöntemle hem zamandan hem de maliyetten ciddi tasarruf ediyor...
'Asrın felaketi' unutuldu; 2 ay sonra karot testi için müracaat eden de kalmadıKahramanmaraş merkezli depremlerin ardından, ülke genelinde artan bina dayanıklılık testi talepleri Bursa'da sadece başvuruda kaldı. İlk 2 ayda 133 kişi, yaşadığı binaya karot testi yaptırmak için Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) İnşaat Mühendisliği Bölümü'ne başvurup test yaptırmazken, depremin ikinci ayından sonra müracaat eden de olmadı.
12 milyar dolarlık tasarruf mümkünTürkiye’deki binaları ısı yalıtımlı hale getirerek toplam enerji tüketimini yaklaşık yüzde 15 azaltmak mümkün. Sadece binaların enerji verimli hale getirilmesiyle her yıl 12 milyar dolar tasarruf potansiyeli var.
KOBİ’lere 360 derece dijitalleşme sağlıyor KOBİ’nin muhasebesini, finansını ve çalışma ortamını kolaylaştıran 360 derece bir teknolojik platformu olduklarını belirten KolayBi’ CEO’su Boyana, “Hiç muhasebe bilmeyen bir işletme sahibi bile arayüzümüzü kolaylıkla kullanabiliyor” dedi.
Uzunay’ı öldüren bina ağır hasarlı!Avcılar’da 38 yaşındaki Mahbup Uzunay’ın ölümüne sebep olan bina ağır hasarlı çıktı. Binanın kirişlerinin boru geçmesi için delinip kesildiği belirlendi.
Trabzon’da sinsi tehlike korozyona ‘dönüşüm’ önerisiKahramanmaraş, Hatay ve Gürcistan'da gerçekleşen depremlerin hissedildiği Doğu Karadeniz’de, Trabzon Büyükşehir Belediyesi, kentteki yapı stokunun envanterini çıkarmaya hazırlanıyor. Alüvyon zemine yakınlığı nedeniyle özellikle sahildeki binaların korozyona daha fazla uğradığını belirten uzmanlar, riskli yapılarda güçlendirme ya da dönüşüm öneriyor.
Trabzon’da sinsi tehlike korozyona ‘dönüşüm’ önerisi!Kahramanmaraş, Hatay ve Gürcistan'da gerçekleşen depremlerin hissedildiği Doğu Karadeniz’de, Trabzon Büyükşehir Belediyesi, kentteki yapı stokunun envanterini çıkarmaya hazırlanıyor. Alüvyon zemine yakınlığı nedeniyle özellikle sahildeki binaların korozyona daha fazla uğradığını belirten uzmanlar, riskli yapılarda güçlendirme ya da dönüşüm öneriyor.
Korozyonlu alan dönüştü; sıra iç mimarideRize’de deniz dolgusu üzerine inşa edilen ve korozyon nedeniyle riskli duruma geldiği için kentsel dönüşümle yıkılan 25 bin metrekare alandaki binaların yerine yapılan yeni inşaatlar tamamlandı. 26 metre derinliğe inilerek 1806 fore kazık çakılan alana inşa edilen binalarda hak sahiplerine teslim edilecek iş yerlerinde mimari çalışmalar için izin verildi.
Bakanlıktan 15 Temmuz Demokrasi Otogarı'nda çatlak incelemesi15 Temmuz Demokrasi Otogarı'nda çatlak kolonlar ile korozyona uğramış demirlerin görüntüsünün ardından Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü ekipleri inceleme yaptı.
15 Temmuz Demokrasi Otogarı'nda tedirgin eden görüntü! Yukarıdan taşlar kafamıza düşüyor15 Temmuz Demokrasi Otogarı'nı taşıyan zarar görmüş kolonların ve korozyona uğramış demirlerin görüntüsü tedirgin etti. Otogarın depreme dayanıklı olup olmadığı tartışmasına yol açan görüntülerde esnaf da fikir ayrılığına düştü. İnşaat fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Yurdakul Aygörmez ise, "Deprem karşısında hem dış yapılarda hem binalarımızda korozyonu mutlaka dikkate almamız gerekiyor. İnsan için kanser neyse, betonarme yapılar için de korozyon aynı şey" dedi. Güçlendirme çalışmaları kapsamında İBB'nin de yapıları incelemelere devam ettiği bildirildi.
Korozyon ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.