Sütlacı nişastadan kurtaran tarif! 38 yıllık ustanın sırrı: '1 litreye 5 gram koyun'
Sütlacı nişastadan kurtaran tarif! 38 yıllık ustanın sırrı: '1 litreye 5 gram koyun'Evde sütlü tatlı yaparken, özellikle de sütlacın kıvamını tutturmakta zorlanıyorsanız 38 yıllık sütlü tatlı ustasının sırrına kulak verin. Bu işlemi yaparken sıkça tercih edilen nişasta yerine tatlının tadını ve dokusunu bozmayan bir yöntem var! Üstelik bunun için malzemenin 5 gramı yetiyor! Detaylar haberimizde.
24.03.2025Püf Noktası
Tane tane dökülen irmik helvasının püf noktası! Topaklanmaması için 1-2 damla sıkın
Tane tane dökülen irmik helvasının püf noktası! Topaklanmaması için 1-2 damla sıkınİrmik helvası, mutfaklarımızın vazgeçilmez tatlılarından biri. Özellikle kıvamı ve tane tane olması, lezzet açısından büyük önem taşıyor. Ancak birçok kişi irmik helvası yaparken topaklanma sorunuyla karşılaşabiliyor. İşte irmik helvasının tane tane dökülmesi için bilinmesi gereken püf noktaları!
19.03.2025Bilgi Rehberi
Suyu kaçan çorbanın çaresi bayat ekmekte! Kıvamı saniyesinde tutacak
Suyu kaçan çorbanın çaresi bayat ekmekte! Kıvamı saniyesinde tutacakSıcak ve soğuk olarak alternatifleri bulunan çorbaları pişirirken kıvamını doğru ayarlamak çok önemlidir. Özellikle ramazan ayında mutfaklarda en çok pişen yemeklerden biri olan çorbaları yaparken dikkat etmeniz gereken birkaç püf noktası var. Peki çorba nasıl ideal ölçüde koyulaştırılır? Kıvamlı çorba yapmanın püf noktalarını haberimizde anlattık.
10.03.2025Püf Noktası
Haşlanmış patatesin suyu çok kıymetli çıktı! Şeflerin bir numarası, kıvam artırıyor
Haşlanmış patatesin suyu çok kıymetli çıktı! Şeflerin bir numarası, kıvam artırıyorHaşlanmış patates herkesin sevdiği lezzetlerden biri. Patatesin haşlama suyunu saklamaksa farklı tariflerde işinize yarayabilir. Patatesin pişme suyunu neden dökmemeniz gerektiğini haberimizde tüm detaylarıyla anlattık. Üstelik sadece patates değil, makarna için de aynı şey söz konusu.
28.08.2024Püf Noktası