Son dakika kitaplar haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan kitaplar gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan kitaplar haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 6.909 kitaplar haberi bulunmuştur.
Rusya’da kitaplara ‘özel uyarı’ işaretiRusya’nın 1 Eylül 2025’te uygulamaya koyacağı yeni yasa tasarısı pek çok önemli yazarın satırlarını “özel bir uyarı işareti” taşımaya mahkûm edecek.
İstanbul Valisi Gül: Evlerimizin en kıymetli odaları kütüphanelerimiz olacakKültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Uluslararası Kütüphane ve Teknoloji Festivali, bu yıl ikinci kez ziyaretçilere kapılarını açtı. Rami Kütüphanesi’nde gerçekleştirilen festival, teknoloji ve bilgi dünyasını bir araya getirmeyi hedefliyor. Açılış törenine katılan İstanbul Valisi Davut Gül, festivalde yer alan akıllı kütüphane robotu ve yapay zeka temelli kişisel kütüphane asistanından bahsederek, “Her alanda değişen gelişmelerin kütüphanecilik anlamında da değişmemesi imkansız. Bu teknolojinin takip edilmesi lazım. Evlerimizin en kıymetli odaları kütüphanelerimiz olacak” dedi.
Volkan Konak'a ilk müdahale anı ortaya çıktı! Doktoru o anları anlattıRamazan Bayramı’nın birinci günü Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde bir otelde sahne aldığı esnada fenalaşarak hayatını kaybeden sanatçı Volkan Konak’ın ölümündeki ihmal iddiaları bugün “Neler Oluyor Hayatta” programında masaya yatırıldı. Otel yönetimine ulaşan “Neler Oluyor Hayatta” programı, o anların güvenlik kamerası görüntülerini ilk kez canlı yayında izleyicileriyle paylaştı.
Volkan Konak'a ilk müdahale anı ortaya çıktı! Doktoru anlattıRamazan Bayramı’nın birinci günü Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde bir otelde sahne aldığı esnada fenalaşarak hayatını kaybeden sanatçı Volkan Konak’ın ölümündeki ihmal iddiaları bugün “Neler Oluyor Hayatta” programında masaya yatırıldı. Otel yönetimine ulaşan “Neler Oluyor Hayatta” programı, o anların güvenlik kamerası görüntülerini ilk kez canlı yayında izleyicileriyle paylaştı.
Baharda festival coşkusuMilliyet Sanat’ın nisan sayısıyla sanat dünyasına bahar geliyor! 44. İstanbul Film Festivali’nin coşkusu kapaktan taşarken dergi izleyiciyi Hüsamettin Koçan’ın sergisinden Haruki Murakami’nin gizemli evrenine uzanan bir yolculuğa davet ediyor.
Nuh'un gemisi Ağrı Dağı'nda mı saklı? Tekrar gündemde: 'Tarifle aynı, işareti var'2021 yılında başlatılan gizemli bir yolculukta, uluslararası bir araştırma ekibi gözlerini Türkiye'nin doğusuna, efsanelerle örülü Ağrı Dağı’na çevirdi. Binlerce yıldır halkların hafızasında bir sır gibi saklanan bir söylence yeniden gün yüzüne çıkıyor: Nuh’un Gemisi. Ağrı Dağı’nın eteklerinde keşfedilen tekne formunda devasa bir jeolojik yapı, tufandan kurtuluşun simgesi olan efsanevi gemiye ait olabilir mi?
300 milyon liralık büyü vurgunu! Anne ve kız detayı… Aynı tişörtü 4 gün giydirdilerBatman’da, mağdurlara ilahi güçlere sahip olduklarını söyleyip, büyü yaptıklarını ve şifa dağıtarak özel hayatlarındaki sorunları çözdüklerini ileri süren ve bundan yaklaşık 300 milyon lira haksız kazanç elde ettikleri tespit edilen anne ve kızı ile onlarla hareket eden 27 şüpheli, 7 ilde eş zamanlı operasyonda yakalandı.
300 milyon liralık büyü vurgunu! Anne ve kız detayı… Aynı tişörtü 4 gün giydirdilerBatman’da, mağdurlara ilahi güçlere sahip olduklarını söyleyip, büyü yaptıklarını ve şifa dağıtarak özel hayatlarındaki sorunları çözdüklerini ileri süren ve bundan yaklaşık 300 milyon lira haksız kazanç elde ettikleri tespit edilen anne ve kızı ile onlarla hareket eden 27 şüpheli, 7 ilde eş zamanlı operasyonda yakalandı.
Kitap kokusundan puding yaptı, kasesi 1400 lira! Ünlü şefin aklında İzmir varmışKitap kokusunu sevenlerden misiniz? Bir kütüphanede, sahafta veya kitaplarla dolu bir yerde dolaşmaktan o eski kitapların kokusunu içine çekmekten hoşlanıyorsanız dünyaca ünlü şefin kitap kokulu pudingi tam da size göre olabilir. Bir kitap kokusunu içine çekerek yeni bir tatlı reçete eden pasta dâhisi İspanyol şef Jordi Roca bakın eski yaprakları nasıl yenilebilir bir hale getirdi.
Filistin’e farklı bakışKoç Üniversitesi Anadolu Medeniyetleri Araştırma Merkezi (ANAMED), Filistin coğrafyasında tarihsel, politik ve kültürel bağlamda uygulanan gözetim biçimlerini ele alan “Kuşbakışı Filistin” sergisine ev sahipliği yapıyor.
Uykuda binlerce lira harcayıp camdan atlıyor! 'Yatağa girerken ne olacağını bilmiyorum'Gece yarısı istediğiniz gibi uyuyamadığınızı, kredi kartınızdan alışverişler yaptığınızı, kapıları ve pencereleri kilitlediğinizi hatta kart bilgilerinizi dolandırıcılara verdiğinizi ve hayatınızı tehdit eden olaylar yaşadığınızı düşünün. Kulağa korkunç geliyor değil mi? Özel bakıma ihtiyaç duyan 3 çocuk annesi, bu durumu her gün yaşıyor. İşte sebebi.
‘Ertelemek insanın zaafı hep vaktimiz var sanıyoruz’Burcu Alşan, “Yara Defteri”nde kapandığı zannedilen ama hâlâ kanayan yaralara bakıyor. Alşan: “Çağın bize zorla empoze ettiklerine kapılıp yaşayıp gidiyoruz. Sonra ruhumuz sıkışıyor, sabahları yataktan kalkamıyoruz, her şeyim var ama içimde bir şey eksik diyoruz”
Küçük kasabanın yarattığı yazarYaşadığı küçük kasabada vaktini okuyarak geçiren Nalan Tuntaş, okudukça yazma isteği duyan ve 1995 yılından bu yana iki öykü kitabından sonra arka arkaya kadın romanları ile adını duyuran bir yazar. Son romanı Zümrüt ile Türkiye’nin yakın tarihini kadın gözüyle anlatıyor.
Dedikleri tek şey 'tuhafsın' oldu! 38'inde otizmli olduğunu öğrendi: 'İsteğim istihdam'Otizm her ne kadar çocukken fark edileceği varsayılan ve doğuştan gelen bir durum olsa da, bazen uzun yıllar teşhis edilemiyor. Kişiler, belirti şiddetine ve işlev kaybının derecesine göre ‘engelli’ olabiliyor ancak yaygın görüş, otizmi olan her bireyin ağır engelli sayıldığı yönünde. Bu damga nedeniyle hayatın pek çok anında dışlanan birçok çocuk ve genç var. Oysa her şeyi başarıyla yapmış, bilim insanı, sanatçı, öğretmen ve doktor olup hayatlara dokunmuş otizmli bireyler hiç de az değil. Peki, yetişkinliğinde bu gerçeği öğrenenlerin yaşamında neler oluyor? 38 yaşında tanı alan Burçak Akdeniz ve Prof. Dr. Cem Atbaşoğlu Milliyet.com.tr'ye anlattı.
Yayıncılar İstanbul’da buluşuyorTürkiye Basım Yayın Meslek Birliği tarafından düzenlenen 10’uncu Uluslararası İstanbul Yayımcılık Profesyonel Buluşmaları, 25-27 Şubat’ta gerçekleşecek.
Kitaplar ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.