Son dakika kitaplar haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan kitaplar gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan kitaplar haber sayfamızda...
‘Ertelemek insanın zaafı hep vaktimiz var sanıyoruz’Burcu Alşan, “Yara Defteri”nde kapandığı zannedilen ama hâlâ kanayan yaralara bakıyor. Alşan: “Çağın bize zorla empoze ettiklerine kapılıp yaşayıp gidiyoruz. Sonra ruhumuz sıkışıyor, sabahları yataktan kalkamıyoruz, her şeyim var ama içimde bir şey eksik diyoruz”
Küçük kasabanın yarattığı yazarYaşadığı küçük kasabada vaktini okuyarak geçiren Nalan Tuntaş, okudukça yazma isteği duyan ve 1995 yılından bu yana iki öykü kitabından sonra arka arkaya kadın romanları ile adını duyuran bir yazar. Son romanı Zümrüt ile Türkiye’nin yakın tarihini kadın gözüyle anlatıyor.
Dedikleri tek şey 'tuhafsın' oldu! 38'inde otizmli olduğunu öğrendi: 'İsteğim istihdam'Otizm her ne kadar çocukken fark edileceği varsayılan ve doğuştan gelen bir durum olsa da, bazen uzun yıllar teşhis edilemiyor. Kişiler, belirti şiddetine ve işlev kaybının derecesine göre ‘engelli’ olabiliyor ancak yaygın görüş, otizmi olan her bireyin ağır engelli sayıldığı yönünde. Bu damga nedeniyle hayatın pek çok anında dışlanan birçok çocuk ve genç var. Oysa her şeyi başarıyla yapmış, bilim insanı, sanatçı, öğretmen ve doktor olup hayatlara dokunmuş otizmli bireyler hiç de az değil. Peki, yetişkinliğinde bu gerçeği öğrenenlerin yaşamında neler oluyor? 38 yaşında tanı alan Burçak Akdeniz ve Prof. Dr. Cem Atbaşoğlu Milliyet.com.tr'ye anlattı.
Yayıncılar İstanbul’da buluşuyorTürkiye Basım Yayın Meslek Birliği tarafından düzenlenen 10’uncu Uluslararası İstanbul Yayımcılık Profesyonel Buluşmaları, 25-27 Şubat’ta gerçekleşecek.
LGS için tekniğinizi geliştirinLGS’ye 4 ay kaldı; artık hızlanma zamanı. Uzmanlar, bol bol deneme sınavı çözerek ‘tekniğinizi geliştirin’ önerisinde bulunuyor.
Dünyayla aynı anda Türkiye’deDan Brown’ın yeni romanı “The Secret of Secrets”, aralarında Türkiye’nin de yer aldığı 17 ülkede eşzamanlı olarak yayımlanacak.
Usta bir yazar tanıyalım: Peyami Safa kimdir?Peyami Safa, Türk edebiyatının en önemli yazarlarından biriydi! O, kitapları ve hikayeleriyle hem büyükleri hem de gençleri etkileyen bir yazardı. Gelin Peyami Safa'yı daha yakından tanıyalım.
‘Sahip çıkılacak başka bir dünyamız yok’Eserleri dünya çapında birçok sergi, müze, koleksiyon ve yayında yer alan; 12 uluslararası ödüle sahip ressam Ayşegül İzer’in yeni sergisi “Hakikat Öncesi-Pre-Truth” Red Rouge Art Galeri’de sanatseverlerle buluşuyor.
İstanbul’u gören bir daha unutmazÖmer Koç’un eşsiz kitap koleksiyonundan özel bir seçki “Hikâye İstanbul’da Geçiyor” adıyla sergi oldu. Sergide 16. YY’dan günümüze Batı edebiyatının kurmaca yapıtlarındaki İstanbul temsilleri ezber bozan bir İstanbul kütüphanesi kuruyor.
8. yıla merhaba pastasıMerhaba Dergisi’nin düzenlediği ağırlıklı olarak gazeteciler ile okurların katıldığı “Merhaba Buluşmaları”na konuk olan Gülşah Elikbank, fantastik bir üçleme ile edebiyata girmenin avantaj ve dezavantajlarından, Türkiye’yi farklı ülkelerde temsil etmesinden, Romanya Bükreş Kitap Fuarı’nda aldığı ödül ile uluslararası projelerden söz etti.
‘Kitap iyileştirir’“Kitap iyileştirir” sloganıyla yola çıkan Tüyap, 6 Şubat depremlerinden etkilenen Kahramanmaraş’ta çocuklar ve gençler için yeni bir kütüphane kurdu.
Antik çağlardan günümüze at kültürü kitaplaştırıldıAtın biyolojik yapısından ırklarına, atlı bozkır kültüründen Anadolu atlarına, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemi at kültüründen atların dünya tarihindeki macerasına kadar geniş kapsamlı bir içeriğe sahip ‘Yoldaşımız At’ kitabı yayımlandı.
Bakan Tekin: Dünyada örnek gösterilen bir ülke konumuna geldikÜmraniye'de okul açılışı ve karne dağıtım törenine katılan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, “Okullarımızın teknolojik altyapısı itibariyle dünyada örnek gösterilen bir ülke konumuna geldik. Hemen hemen bütün ortalamalarda OECD ortalamalarının üzerine çıktık” dedi.
MEB'den özel okul kararı: Ders kitabı adı altında hiçbir ücret alınmayacakMilli Eğitim Bakanlığınca (MEB) yapılan yeni mevzuat doğrultusunda gelecek eğitim öğretim döneminden itibaren özel okullarda çocuğu bulunan veliler, "ders kitabı" adı altında hiçbir ücret ödemeyecek, özel okullarda da devlet okullarında olduğu gibi Bakanlıkça ücretsiz dağıtılan ders kitapları okutulacak. İşte detaylar...
Bruce Lee'yi iyileştiren akıl hocası! Astrolog ne dediyse çıktı, tüm ünvanları reddettiGüçsüz ve zayıf görüldüğü için çevresi tarafından itilip kakıldı. Kimse 'Dünya Öğretmeni' olacağını kestirememişti. Ölmüş annesini ve kardeşini gördüğünü iddia eden, Bruce Lee'nin akıl hocalarından biri olan ve tüm sıfatları reddeden Jiddu Krishnamurti, yüzyılın en etkili filozofu olarak tanınıyor. İşte dünyayı etkileyen görüşleri ve yaşamıyla tüm insanlıktan ayrılan Krishnamurti'nin hikâyesi.
Müzik dünyasının büyük kaybıDünyaca ünlü keman sanatçımız Ayla Erduran, 90 yaşında yaşama veda etti. Sanatçının vefat haberini ilk olarak sosyal medyadan piyanist Gülsin Onay paylaştı.
2025 Migros çalışma saatleri (kaçta açılıyor/kapanıyor) - Migros market kaça kadar açık, sabah kaçta mesaiye başlıyor?Tüketim alışkanlarının her geçen gün farklılaştığı ihtiyaçların her gün arttığı son dönemlerde insanların vazgeçemedikleri tüketim alışkanlıları arasında gıda tüketimi yer alıyor. Büyük market zincirlerinin ön sıralarda yer aldığı gıda sektöründe önemli perakende satıcılar arasında yer alan Migros'un çalışma saatleri vatandaşlar tarafından sıklıkla araştırılıyor. Peki Migros market kaça kadar açık, sabah mesaiye kaçta başlıyor?
Kitaplar ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.