Tam bir hastalıksavar! Tüm kış hastalıksız geçecek, çiğ çiğ yenirse organları yıkıyorKış mevsimi, soğuk havalarla birlikte bağışıklık sistemimizin en çok zorlandığı dönemlerden biri. Vücudumuz, düşük sıcaklıklara karşı direnç göstermeye çalışırken soğuk algınlığı, grip ve enfeksiyon gibi hastalıklarla karşılaşma riskimiz de artıyor. Bu dönemde doğru beslenme, sağlığımızı korumak açısında kilit rol oynuyor. Uzmanların önerilerine göre, kış aylarında bağışıklığı güçlendiren, sindirim sistemine iyi gelen ve hastalıklardan korunmamıza yardımcı olan bazı besinler var ki bunları mutlaka sofralarımızdan eksik etmemeliyiz.
Aylarca ne lezzeti ne vitamini eksiliyor! Kemik suyu için vakum ve cam şartmışKemik suyu, sağlıklı beslenmenin vazgeçilmezlerinden biri olarak hem içerik hem de lezzet açısından zengin bir gıdadır. Çorbalardan soslara kadar pek çok tarifte kullanılan kemik suyu, aynı zamanda kolajen, mineraller ve vitaminler bakımından da oldukça zengindir. Özellikle sporcular tarafından sıkça tüketilir. Peki, kemik suyu nasıl saklanmalı? Lezzetini ve besin değerini korumak için en doğru saklama yöntemi nedir? Cevabı haberimizde.
Kemik suyu gerçekten faydalı mı?Kemik suyu herkes tarafından çok yararlı olduğu bilinen mucizevi bir besin kaynağı. Peki kemik suyu gerçekten faydalı mı? Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Koray Ünay cevapladı:
Kurban bayramından kalan kemikleri sakın atmayın!Kurban bayramında en çok tüketilen besinlerden birisi de hiç şüphesiz ki et. Peki, kurban bayramından kalan kemikleri ne yaptınız? Uzmanlar kurban bayramından kalan kemikleri kesinlikle atmamanızı öneriyor.