Selçuklu'nun mirası furun kebabı, iftar sofralarını süslüyorKonya'nın yöresel yemeklerinin başında gelen ve Selçuklu dönemi mutfağından miras kalan furun kebabı, ramazan ayında iftar sofralarını süslemeye devam ediyor. 130 yıldır furun kebabı yapan ve bu geleneği 5'inci kuşak olarak sürdürmeye devam ettirdiğini belirten Gazyağcı Furun Kebabı ustası Hüseyin Çınalı, ''Bu yemeğin en önemli unsuru kendi yağında pişmesidir. Furun kebabı, sürekli ilgilenilerek alt-üst çevrilerek bakır kazanlarda pişirilen bir yemektir. Konya mutfağının simge yemeğidir'' dedi.
Abant KebabıAbant Kebabı patlıcanın etle en uyumlu olduğu yemeklerden biridir. Abant Kebabı tarifini mutlaka denemeli, özellikle misafirleriniz geldiğinde tercih edebilirsiniz. Abant kebabını yanında soğuk bir kase cacık ve pilav ile servis edebilirsiniz.