Tavuk kebabına yağ, salça değmesin! Ustaların sırrı: Bir çintik tuz lokuma çeviriyorTavuk kebabı, sofraların vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Hafifliği, pratik hazırlanışı ve baharatlarla zenginleşmesi, herkesin damak zevkine hitap edebilir. İster ızgarada ister fırında, isterseniz şişte hazırlayın, tavuk kebabı her haliyle lezzetli bir yemektir. Hazırlık aşamasında dikkat edilmesi gereken bazı detaylar var.
Selçuklu'nun mirası furun kebabı, iftar sofralarını süslüyorKonya'nın yöresel yemeklerinin başında gelen ve Selçuklu dönemi mutfağından miras kalan furun kebabı, ramazan ayında iftar sofralarını süslemeye devam ediyor. 130 yıldır furun kebabı yapan ve bu geleneği 5'inci kuşak olarak sürdürmeye devam ettirdiğini belirten Gazyağcı Furun Kebabı ustası Hüseyin Çınalı, ''Bu yemeğin en önemli unsuru kendi yağında pişmesidir. Furun kebabı, sürekli ilgilenilerek alt-üst çevrilerek bakır kazanlarda pişirilen bir yemektir. Konya mutfağının simge yemeğidir'' dedi.
Abant KebabıAbant Kebabı patlıcanın etle en uyumlu olduğu yemeklerden biridir. Abant Kebabı tarifini mutlaka denemeli, özellikle misafirleriniz geldiğinde tercih edebilirsiniz. Abant kebabını yanında soğuk bir kase cacık ve pilav ile servis edebilirsiniz.