Kayserililer püf noktasını paylaştı! Evi yapımı mantının lezzetini katlayan tüyoKayseri denince akla gelen ilk lezzetlerden biri olan mantı, şüphesiz Türk mutfağının en sevilen yemeklerinden biridir. Ancak, Kayserililer bu geleneksel yemeği daha da özel kılacak bazı sırlar paylaşıyor. Ev yapımı mantı hazırlarken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktaları sayesinde, bu yemeğin lezzeti bir kat daha artıyor. İşte mantının lezzetini katlayan tüyo...
Ev yapımı mantının tarifini Kayserili usta verdi! Hamuru topak topak olmuyorMantı, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Her yörede farklı şekillerde yapılan mantıların iç harcı ve hamurunun yapılışı da buna bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Ancak, Kayseri mantısı Türk mutfağında özel bir yere sahiptir. İşte, Kayserili bir ustanın ev yapımı mantı tarifi…
Mantısıyla adını üst sıralara yazdıran Kayseri'nin meşhur 19 lezzetiKayseri yöresinin meşhur lezzetlerini öğrenmeye hazır mısınız? Yöresel Türk yemekleri denildiğinde akla gelen lezzetlerin çoğu Kayseri mutfağından çıkmıştır. Her çeşit mantının bu ilimizden çıktığı, pastırmasından üzerindeki çemenine kadar meşhur lezzetleriyle ünlenen Kayseri'nin 19 lezzetini sizinle buluşturduk. İşte Kayseri'nin meşhur 19 lezzeti...
Ahmedinecad’a Kayseri mantısı ikram edildiİran Cumhurbaşkanı Ahmedinecad’a ziyareti sırasında eşlik eden rehber Çetin Omrak, Sultanahmet Camii’ndeki cuma namazı sırasında vatandaşların namazı bırakarak Ahmedinecad’a ilgi gösterdiğini ve cep telefonlarıyla fotoğraflarını çektiğini anlattı.