Son dakika kaya tuzu haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan kaya tuzu gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan kaya tuzu haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 322 kaya tuzu haberi bulunmuştur.
Canan Karatay hayatının bilinmeyenlerini anlattı: Bütün bunlar Türk toplumunda ezber bozarSağlıkta ezber bozan açıklamalarıyla gündeme gelen Prof. Dr. Canan Efendigil Karatay; "Gıda, ilaç endüstrisi devreye girince dünyada sağlık bozuldu. Beni suçlayan hep onlar zaten, ‘O kadını konuşturmayın, satışlarımız yüzde 30 azalıyor' diyorlar, bütün hedefim; halkımızın sağlığı” dedi.
Taş gibi diri zeytin için sallamak şartmış! 5 litrelik pet şişede de oluyor, tadı efsaneKahvaltı sofralarının vazgeçilmezi siyah zeytin, hem lezzetli hem de oldukça sağlıklı bir besindir. Kış aylarına geçiş mevsiminde birçok gıdanın turşusu veya konservesi hazırlanırken, zeytin kurma işlemleri de başlar. Özellikle büyük kavanozlar ve şişelerde hazırlanan zeytinleri hazırlamak zahmetli olabilir. Soğuk havalarda taze ve tam tadında bir zeytin tüketmek için sallama yöntemini mutlaka deneyin. İşte detaylar.
Canan Karatay'dan geçmeyen kuru öksürüğe çare! 'İlaca gerek yok, bu yöntem birebir'Mevsim geçişleri nedeniyle pek çok kişi soğuk algınlığı, grip, nezle gibi yaygın hastalıkları yaşamaya başladı. Bu sorunların ardından neredeyse herkes kurtulamadığı bir öksürük çeşidini önlemek istiyor. Halk arasında 'gıcık' olarak adlandırılan geçmek bilmeyen kuru öksürük birçok kişi gece gündüz rahatsız ediyor. Prof. Dr. Canan Karatay gıcık öksürüğünü önlemenin tüyolarını paylaştı.
Karabük'te zehirli örümcek paniği! Türkiye'nin farklı bölgelerinde ortaya çıkıyorKarabük'te zehirli örümceklerden "argiope lobata" türüne rastlandı. Karabük Üniversitesi (KBÜ) Orman Fakültesi Orman Mühendisliği Toprak İlmi ve Ekoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cumhur Güngöroğlu, AA muhabirine, bu türün Türkiye'nin farklı bölgelerinde görülmeye başlandığını söyledi.
Koku, mantar ve kuruluk tarih olacak! Kökünü kurutan tarif bulundu: Kaya tuzu-karbonat-sirkePek çok kişi için rahatsız edici bir seviyeye ulaşan ayak kokusunu arındırmak epey zorlayıcı olabilir. Beraberinde gelen mantar ve ayak kuruluğu da ayaklarınızın daha da kötüleşmesine yol açar. Sağlık ve güzellik alanında verdiği tavsiyelerle ön plana çıkan ve 'Dr. Kalan' olarak anılan Farzollah Kalan, ayaklar için etkili bir karışım önerdi. İşte detaylar.
Koku, leke ve bakteriden eser bırakmıyor! Kaynatırken 1 tutam atın, yeni gibi olacakKışlık kavanoz hazırlıkları devam ederken önceden kullanılmış kavanozları dezenfekte etme işlemi de son hızıyla sürüyor. Zamanla koku çeken kavanozları arındırmak bir hayli zorlayıcı olabilir. Ancak kaynayan suya bir tutam kaya tuzu eklediğinizde problem ortadan kalkacak. İşte kullanım koşulları.
Canan Karatay önerdi, şimdi yok satıyor! Saç dibinden tırnağa kadar faydası işliyormuşSalça, peynir hazırlığı yapan birçok kişi kaya tuzu almaya başladı. İşletmecilere göre de özellikle bu dönemlerde kaya tuzu satış rekoruna doğru ilerliyor. Prof. Dr. Canan Karatay'ın en çok önerdiği ürünlerin başında gelen kaya tuzu, bakın nasıl etkiler sağlıyor.
Türkiye Maden Haritası: Türkiye'nin Madenleri Ve Çıkarıldığı Yerler Nerelerdir? İl İl Türkiye'deki MadenlerÜlkemiz jeolojik yapısı sayesinde farklı madenlere ev sahipliği yapmaktadır. Üzerinde yaşadığımız coğrafyanın önde gelen özelliklerinden biri de maden çeşitliliğine sahip olmasıdır. Dünya genelinde zengin madenlere sahip olan ülkeler arasında 28. sırada, mevcut maden çeşitliliği açısından ise 10. sırada yer almaktadır. Maden çeşitliliği ülkemizin sanayisine, ekonomisine ve bilimsel çalışmalara da olanak sağlamaktadır. İşte, Türkiye’nin madenleri ve çıkarıldığı yerlere ait tüm detaylar.
Soğan ile sarımsak ilk günkü gibi kalıyor, içi geçmiyor! Sırrı tuz yatağında saklıSoğan ve sarımsak bir yemeği yemek yapan en güzel bileşenlerdir. Soğan ve sarımsağınız ne kadar taze olursa yemeğiniz de o kadar güzel olur. Genelde toplu alınan soğan ve sarımsakları taze tutmak ise bugüne kadar zordu. Şimdi vereceğimiz küçük ipucu ile soğan ve sarımsaklarınızı ilk günkü gibi taptaze tutabilirsiniz.
'Bulaşık makinesinde turşu mu olur?' demeyin! Kat kat lezzetli ve pratik oluyorGünlük yaşantımızda en sık kullanılan beyaz eşyaların başında bulaşık makinesi geliyor. Ancak bulaşık makinesinde sadece kirli bulaşıkların değil turşu da yapılabileceğini duymuş muydunuz? 'Bulaşık makinesinde turşu mu olur?' demeyin! Bu yöntemle yapılan turşu kat kat lezzetli oluyor.
Kütür kütür salatalık turşusu için 4-5 adet ekleyin! Turşu asla erimiyor, aylarca taze kalıyorTürk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan turşu, özellikle kış aylarında sofralarımızı süsler. Turşu yapımının püf noktalarını öğrenmek ve kütür kütür salatalık turşusu hazırlamak istiyorsanız, doğru yerdesiniz! İşte size aylarca tazeliğini koruyacak, erimeyen salatalık turşusu tarifi ve yapım aşamaları...
Köylülerin aylarca taze kalan salamura yaprak sırrı! Yaprak erimiyor ve yırtılmıyorZeytinyağlı denince akla gelen yaprak sarmasının ana malzemelerinden birisi de asma yaprağı. Taze yapraklarla kendi evinizde yaptığınız salamura yaprağı eriyor ve bozuluyorsa bunu deneyin. Köylülerin yıllardır uyguladığı bu yöntem sayesinde salamura yapraklar aylarca taze kalıyor, erimiyor ve yırtılmıyor. İşte köylülerin salamura yaprak sırrı…
Köylüler salçayı böyle yapıyor, salça küflenmiyor! İşin sırrı meğer buymuşYemeklerin olmazsa olmazı salça taze domatesten yapıldığında lezzeti ikiye katlanıyor. Ancak salçayı yaparken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar var. Özellikle köylülerin bu yöntemi salçanın küflenmesini engelliyor.
Denizin yardım çığlığıDeniz seviyesinin 30 metre altında, karanlığın ve sessizliğin hâkim olduğu kaya tuzu madeninde, küresel ısınma ile deniz kirliliğine karşı bir çığlık yükseliyor!
Kütür kütür turşunun sırrı buymuş! Yılların turşucusu püf noktasını verdiGeleneksel Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan turşuların, özenle hazırlanan tarifleri ve ustalıkla uygulanan tekniklerle elde edilen benzersiz bir lezzet harmanıdır. Yılların turşucusu, bu gizemli lezzetin sırrını paylaşarak, turşu yapımında başarıya ulaşmanın püf noktalarını açıklıyor.
Kütür kütür turşunun sırrı sirke mi, limon mu? '4-5 tane nohut atın, bir avuç yiyin'Lahana, salatalık, biber, pancar ve erik gibi sebze-meyveler kullanılarak 100'ün üzerinde çeşidi yapılan turşu, Türk mutfağının olmazsa olmazları arasında. Enfes tadının yanı sıra sağlığımıza da birbirinden kıymetli katkılar sunan turşuyu pek çok kişi de evde yapmayı tercih ediyor. Peki, turşunun kıtır kıtır olmasının sırrı sirkede mi yoksa limonda mı saklı? İşin ustası formülünü verdi.
Zeytinler acı diye çöp olmasın! Tek malzeme acılığını alıyorZeytinin acısı nasıl alınır? Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi zeytinin tadı acı geldiyse çöpe atmayın. Zeytinin türüne veya işlenmesine göre acılık oluşabilir. Ancak tek malzeme acılığını almaya yetiyor.
Kaya Tuzu ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.