DünyaZamana meydan okuyan ayakkabılar

Zamana meydan okuyan ayakkabılar

07.07.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

İşte zamana meydan okuyan o terlikler/ayakkabılar...

Zamana meydan okuyan ayakkabılar

- DERİ TERLİK

Haberin Devamı

Bu deri terlik, İngiltere’deki Roma kalesi Vindolanda’da bulunan 5 bin ayakkabıdan biri. Roma generali Cerialis’in eşine ait olduğu belirtildi. 

- ÇOCUK AYAKKABISI

Avusturya’da arkeologlar bir kaya tuzu madeninde 2.200 yıllık deriden yapılmış çocuk ayakkabısı buldu. Araştırmacılar ayakkabının korunmasını madenin kurak koşullarına bağladılar.  

- YARASA MAĞARASINDA

İspanya’da bir yarasa mağarasında bulunan ottan dokunmuş 6.200 yıllık sandaletlerin, Güney Avrupa’da bulunan en eski ayakkabılar olduğu belirtildi.  

- BRONZ ÇAĞI BOTU

Norveç’te şimdiye kadar bulunan en eski ayakkabı ödülü, arkeologların dağda eriyen bir buz tabakasından çıkardığı 3000 yıllık bu bota verildi. 

- MISIR TAPINAĞINDA

Antik ayakkabı koleksiyonu, Mısır, Luksor’daki bir tapınakta bir kavanoza tıkıştırılmış halde bulundu. İki çift çocuk ayakkabısı da dahil kavanozda yedi ayakkabı vardı. 

Haberin Devamı

- DEMİR ÇAĞI

Norveç’te buzlu dağın tepesinde bulunan tek bir deri sandaletin Milattan Sonra 300 yılına ait olduğu tespit edildi.  

- PATİK GİBİ

İngiltere’de Roma İmpara-torlu-ğu’ndan kalma bir askeri üste bulunan bebek ayakkabısı, patiğe benzetildi.  

- ÜÇ KAT YÜNDEN

Mısır’da bulunan ve halen İngiltere’deki Victoria ve Albert Müzesi’nin koleksiyonunda yer alan üç kat yünden örülen çorapların, 4’üncü veya 5’inci yüzyıllarda ayakkabı olarak kullanıldığı kanaatine varıldı.

- MEZARDAYDI

1.400 yıllık bir çift keçi derisi ayakkabı, İpek Yolu üzerindeki birçok duraktan biri olan Çin’in Astana Mezarları’nda bulundu. Ayakkabıda dikiş ipi olarak hayvan sinirleri kullanıldığı belirlendi.