Kavut Nedir, Nasıl Yapılır? Kavut Unu Nerenindir?Kavut oldukça lezzetli olan helva benzeri bir tatlıdır. Yöresel bir ürün olduğu için geleneksel usuller ile yapılmaktadır. Ayrıca bu tatlıyı yiyen herkesin çok beğendiği bilinmektedir. Bunun yanında Doğu Anadolu Bölgesi'nde sıkça tüketilen bir tatlı olduğunu söyleyebiliriz. Bunun için her yaştan insanın sevdiği kavut oldukça ünlüdür. İşte, merak edilen tüm ayrıntılar.
Kavurga, bal ve pekmezden yapılan 3 bin yıllık Türk tatlısı: KavutAnadolu insanının kıtlık zamanlarında çare olarak başvurduğu ve 3 bin yıllık bir geçmişe sahip olduğu düşünülen 'Kavut' tatlısı gün geçtikçe unutuluyor. Kavurga, bal ve pekmezden yapılan bu tatlı genelde kış aylarında yapılıyor. Kavut tatlısı Van ve Iğdır başta olmak üzere tüm Doğu Anadolu bölgesinde oldukça seviliyor. İşte "Kavut nasıl yapılır?" diye soranlar için kavut tarifi...