27.07.2022 - 15:17 | Son Güncellenme:
Kavut Doğu Anadolu Bölgesi'nin önemli ürünleri arasında yer alır ve oldukça ünlüdür.
Kavut Nedir, Nasıl Yapılır?
Kavut, oldukça sevilen helvaya benzer bir tatlıdır. Yapılışı ise kavrulmuş ve dövülmüş olan tahıl unundan olmaktadır. Bu dövülmüş he kavrulmuş olan tahıl unu şeker veya tatlı yemişle karıştırılır. Buda ortaya kavutu çıkarır. Yapılışının zevkli olmasının yanında tadı ise çok güzeldir.
Kavut Unu Nerenindir?
Kavut unu Doğu Anadolu Bölgesi'ne özgüdür. Özellikle Van ve Iğdır hu konuda oldukça gelişmiş yerler olarak bilinirler. Bunun için bu şehirlerde Kavut ismine sıkça rastlamak mümkündür. Kavut unu yapımı için buğday, susam ve mısır kullanılır. Bunlar kavrulup öğütülerek un haline getirilir. Ardından şekerli su eklenerek yoğurulur ve işlem biter.