Kavun kabuklarını çöpe atmaya son! Meğer o hastalıkların dermanıymışKavun, sıcak yaz aylarının vazgeçilmez meyvelerinden biri olarak bilinir. Serinletici ve tatlı lezzetiyle sofralarımızı süsleyen bu meyvenin içi kadar kabukları da değerliymiş. Çoğumuz kavun yerken kabuklarını doğrudan çöpe atarız; ancak uzmanlar, kavun kabuğunun sağlık açısından birçok fayda sunduğunu belirtiyor.
Kurusu da suyu da ilaçmış! İbn-i Sina'nın kitabında bahsi geçen 'kavun' reçetesiGenellikle kavun kabuklarını doğradıktan sonra çöpe atarız. Ancak İbn-i Sina, yıllar önce kavun kabuklarının atılmaması gerektiğine dair bilgiler paylaşmış. İster suda kaynatın, ister güneşte kurutun. İşte vücuda ilaç gibi gelen kavun kabuklarının etkileri.