Karadenizliler haklı çıktı, en kötüsü değilmiş! Listedeki lahana hangisi?Listedeki yanlışlık, tarif kontrol edildiğinde anlaşıldı ve TasteAtlas’ın 'Dünyanın En Kötü 100 Yemeği' listesindeki yemeğin aslında karalahana çorbası olmadığı ortaya çıktı! Karadenizlilerin severek tükettiği yöresel lezzetin ve yapılan hatanın ardındaki bilinmeyen gerçeği, Karadenizli şeflere sorduk.
Yılların aşçısı açıkladı… Tane tane pirinç pilavı yapmanın püf noktası buymuş!Pirinç pilavı Türk mutfağında her ana yemeğin yanında ikram edilen kuru lezzetlerden birisidir. Ancak pirinç pilavı yapmak kolay gibi gözükse de kıvamını tutturmak zordur. Genellikle lapa olması gibi problemlerle karşılaşılır. Yılların aşçısı pilavın lezzetine lezzet katan püf noktayı verdi.
B Vitaminin Faydaları Nelerdir? B Vitamini İçeren Besinler Nelerdir, Nelerde Var?B vitamini; su içerisinde çözünen vitamin grubunun genel ismidir. Kendi içinde B1, B9 ve B12 vitamini gibi değişik gruplara ayrılmaktadır. B vitamini türlerinin insan vücudunda değişik işlevleri vardır. Peki b vitamini nedir? B vitaminin faydaları nelerdir? B vitamini içeren besinler nelerdir? B vitamini nelerde var? İşte B vitaminine dair tüm ayrıntılar.
Sarma Nasıl Pişirilir? En Güzel Yaprak-Etli Ve Zeytinyağlı Sarma Pişirme YöntemleriYaprak sarması Türk mutfağında genellikle herkes tarafından sevilen yemeklerden birisidir. Farklı malzemelerin yenilen yaprakların içlerine doldurulmasıyla hazırlanan yaprak sarması farklı pişirme tekniklerine sahip bir yemek türüdür. Peki, yaprak sarması nasıl pişirilir? Sizin için bu konuyu derledik.
Kanser belirtilerini nasıl anlarız?Ülkemizde her yıl binlerce yeni kanser tanısı konuluyor ve bu oran her yıl giderek artıyor. Peki kanserin belirtileri biliniyor mu?
Zeytinyağı, meme kanserini önlüyorÇağımızın vebası kansere neden olan birçok faktör araştırmalar sonrası ortaya çıktı. Kanserin temel nedenlerinden biri ise sağlıksız beslenme.
Zayıflamak için sebzeleri bu şekilde tüketinDaha az acıkmak, daha tok kalmak için; kan şekerinin çok hızlı yükselmemesi, çok hızlı düşmemesi için; bağırsakların çok iyi çalışması, kabızlık olmaması için sebzelere sofrada daha çok yer açmak gerekiyor.
Kanserle mücadelede antioksidanlar başroldeSağlıklı beslenme, kanser başta olmak üzere pek çok hastalığa meydan okuyor. Yanlış beslenme ise kansere yol açan etmenlerin başında geliyor.
MAKARNA TARiFLERi - LAHANALI, MARULLU LEZZETLERCadde okurları için birbirinden farklı makarna tarifleri veren Şef Ebru Omurcalı’nın mönüsünde bugün; karalahanalı ekşili köfte, fırında marullu kuzu kapama ve acukalı makarna var
A’dan Z’ye kış sebze ve meyveleri Kış soğuk ama güzel yüzünü gösterdi. Değişen havalarla birlikte soframıza misafir ettiğimiz sebze ve meyveler de değişim göstermeye başladı...
GÜNÜN MEKANIKaradeniz yemekleriyle ünlü restoran, Sapphire AVM’deki yeni şubesinde yöresel otlarla yapılan yemekler ve balık mönüsüyle yaza özel lezzetler sunuyor.
Suşiden ilham aldı, lazuşi yaptıAquarium Balık Market, yeni tatları balıkseverlere sunuyor. Karalahanaya sarılarak suşi görüntüsü verilmiş lazuşi, balıklı hünkârbeğendi, levrek saklı kiraz domates bunlardan bazıları
Karadenizliler daha çok iyotlu tuz tüketmeliKaradeniz bölgesinin besinleri ve içme suları iyot bakımından fakirdir. Bölge halkı yeterince iyot almadığı için de Karadeniz'de tiroit ve kanser gibi hastalıklar sık görülür
Turşusu, peyniri ve otuyla KaradenizPolat Renaissance İstanbul'da yöre yemekleri günleri başladı. 30 Nisan'a kadar şef Yücel Dereyayla ve ekibinin elinden çıkma Karadeniz yemeklerini yiyebilirsiniz