Son dakika Karalahana haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Karalahana gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Karalahana haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 192 karalahana haberi bulunmuştur.
Ispanak, havuç, lahana, pancar! ‘Kış sebzelerini tüketirken aşırıya kaçmayın’Kışın çokça tüketilen ıspanak, havuç, marul, salatalık, karalahana, Brüksel lahanası, maydanoz, pancar, brokoli ve bal kabağı gibi sebzelerin içeriğinde bulunan karotenoidler vücutta antioksidan görevi yapıyor. Beslenme ve Diyet Bölümü’nden Uz. Dyt. Betül Merd, karotennoidler ve karotenemi ile ilgili bilgi verdi.
Kışın yağ yakmak çok daha kolaySoğuk kış geceleri ile birlikte televizyon karşısında atıştırmalar başladı. Üstelik kışın vücut yağ depolama eğiliminde olduğu için iştahlar da açıldı. Kilo verme süreci önemli bir sorun haline geldi. Hatta diyetler askıya alınmaya başlandı.
Aylarca ne lezzeti ne vitamini eksilecek! Karadeniz'in baş tacı, vakumlayıp kaldırınKaralahana, içerdiği besinler sayesinde vücudumuz için sağlıklı sebzelerden biri olarak kabul edilir. Birçok kişi, hem pratik bir şekilde yemeklere dahil etmek hem de sağlıklı besinler tüketmek için karalahanayı saklamak isteyebilir. Ancak püf noktalara dikkat edilmediğinde çabucak bozulabilir. İşte muhafaza etme yöntemleri.
MasterChef'te 5. ve 6. eleme adayları belli oldu! Takım oyununda ağır farkMasterChef Türkiye'nin yeni bölümüm yayınladı. Mehmet Yalçınkaya, Somer Sivrioğlu ve Danilo Zanna'nın jüri olduğu yarışmada yarışmacılar Trabzon'da performanslarını sergiledi. Şefler yarışmacılardan; Karalahana Çorbası, Hamsikuşu, Kaygana, Somon Şiş ve Hamsiköy Sütlacı istedi. Şehrin önde gelenleri tarafından tadım yapıldı. Takım oyunda büyük fark geldi. Eleme adayları belli oldu. İşte detaylar...
Karalahana süper besinKaradeniz Bölgesi’nin temel gıda kaynakları arasındaki karalahanın, sahip olduğu besin değerleriyle süper bir yiyecek olduğu belirtildi.
Çakallı menemeni aratmayan tarif! Bu püf noktalar lezzetini ikiye katlıyorMenemen, pratikliği ve lezzetiyle Türk mutfağının klasiklerinden biri olma özelliğini korur. Hem kahvaltı sofralarında hem de öğünlerde tercih edilen bu nefis yemek, Türk mutfağının zengin tatlarından biridir. Çakallı menemeni ise neredeyse bilmeyen yoktur. Sizler de Çakallı menemenini aratmayan bu tarifi evinizde yapabilirsiniz.
Hafif tatlı sevenlere birebir! Hem pratik hem lezzetli Sütlü Nuriye böyle yapılıyormuşHafifliği ile damakları çatlatan Sütlü Nuriye en sevilen baklavalar arasında başı çekiyor. Bu tatlı, özellikle Ramazan ayında ve özel günlerde sıkça tercih edilen bir tatlıdır. Sizlerde bu lezzetli tatlıyı evde kendiniz pratik bir şekilde yapabilirsiniz. İşte Sütlü Nuriye tarifi…
Karadenizli hanımlar karalahana sarmasının sırrını verdi! Sarmalar asla dağılmıyorKaralahana sarması, Karadeniz'in kış aylarında sıkça tüketilen, besleyici ve lezzetli bir yemektir. Ancak, sarma yaparken en büyük sorun genellikle sarmaların dağılmasıdır. Karadenizli hanımların yıllardır ustalıkla uyguladığı bu yöntemle karalahana sarmanız asla dağılmayacak.
Damak çatlatan laz kızı böreği tarifi! İç malzemesini böyle yapmak gerekiyormuşTürk mutfağının zenginliği içerisinde özel bir yere sahip olan börek çeşitleri, farklı bölgelerde farklı tatlarla buluşarak adeta bir lezzet şöleni sunar. Bu şölenin en özel konuklarından biri de laz kızı böreğidir. İsmi kadar iddialı olan bu börek, kendine özgü iç malzemesi ve hamuruyla damakları çatlatan bir lezzet sunar. İşte, bu nefis böreğin sırlarını keşfetmek için adım adım bir tarif.
Karadenizliler haklı çıktı, en kötüsü değilmiş! Listedeki lahana hangisi?Listedeki yanlışlık, tarif kontrol edildiğinde anlaşıldı ve TasteAtlas’ın 'Dünyanın En Kötü 100 Yemeği' listesindeki yemeğin aslında karalahana çorbası olmadığı ortaya çıktı! Karadenizlilerin severek tükettiği yöresel lezzetin ve yapılan hatanın ardındaki bilinmeyen gerçeği, Karadenizli şeflere sorduk.
Yoğurdun içine 3 kaşık karıştırıp geceleri bir kase yiyin! Sabah kabızlık kalmayacakKabızlık, sindirim sisteminin düzensiz çalışması sonucu ortaya çıkan günümüzde yaygın bir sorundur. Genellikle önemli bir nedeni olmayan kabızlık yine de rahatsız edici olabilir. Ancak ne yaparsam yapayım kabızlığım geçmedi diyenlerdenseniz bu kürü gece bir kase tüketin. Yoğurdun içine 3 kaşıp karıştırıp yiyince sabaha bir şey bırakmıyor.
Yılların köftecisi püf noktasını verdi! İnegöl köfte dağılmıyor ve kuru olmuyorTürk mutfağının en sevilen tatlarından biri olan İnegöl köftesi, her sofraya özel bir lezzet katıyor. Yılların köftecisinin ustalığıyla şekillenen bu tarif, evimizde de aynı lezzeti yakalamamıza olanak tanıyor. İnegöl köftesinin, dağılmayan ve kuru olmayan sırlarını keşfetmeye hazır mısınız?
Kararmayan ayva reçeli tarifi! Böyle yapınca rengi kıpkırmızı oluyorAyva reçeli, hem kendine özgü tadıyla hem de göz alıcı kırmızı rengiyle sofraların vazgeçilmezi arasında yer alıyor. Ancak, reçelin kararması ve renk kaybı gibi sorunlarla karşılaşmak mümkün. Bu noktada, ayva reçelinin kıpkırmızı ve kararmayan bir şekilde hazırlanması için izlenebilecek püf noktalar ve özel bir tarife odaklanmak, bu lezzeti mükemmelleştirmenin anahtarı olabilir. İşte, parlak ve kararmayan ayva reçeli tarifinizde kullanabileceğiniz önemli ipuçları ve lezzet dolu detaylar….
Louisiana usulü çıtır tavuk tarifi! Böyle yapınca daha lezzetli oluyorLouisiana mutfağı, çeşitli baharatlar, nefis soslar ve çıtır çıtır lezzetlerle ünlüdür. Louisiana usulü çıtır tavuk tarifi de bu zengin mutfaktan ilham alarak hazırlanan, damakları şenlendiren bir lezzet şölenidir. Bu tarif, tavuk severlerin vazgeçilmezi olmaya aday! İşte, Louisiana mutfağının büyüsünü sofranıza taşıyacak nefis bir çıtır tavuk tarifi ve püf noktaları…
Yılların aşçısı açıkladı… Tane tane pirinç pilavı yapmanın püf noktası buymuş!Pirinç pilavı Türk mutfağında her ana yemeğin yanında ikram edilen kuru lezzetlerden birisidir. Ancak pirinç pilavı yapmak kolay gibi gözükse de kıvamını tutturmak zordur. Genellikle lapa olması gibi problemlerle karşılaşılır. Yılların aşçısı pilavın lezzetine lezzet katan püf noktayı verdi.
Yerel tatlarımıza büyük haksızlıkAvustralya merkezli “Taste Atlas” sitesinin “en kötü yiyecekler” listesine, Karadeniz’in ünlü lahana çorbasıyla Malatya’nın kaymaklı kayısı tatlısını da alması tepkiye neden oldu!
'GastroRize' festivali başladı! 'Türkiye’nin en iyi şefleri bugün burada'Rize Belediyesi tarafından bu yıl 3'üncüsü düzenlenen şehrin yöresel lezzetlerinin tanıtıldığı 'GastroRize' festivali başladı. 3 gün sürecek festivalde Rize'nin yöresel lezzetleri dünyaca ünlü şeflerin sunumu ile tanıtılacak. Festivalde yöresel ürünler 37 stant ile vatandaşlarla buluşturulacak.
'GastroRize' festivali başladı! 'Türkiye’nin en iyi şefleri bugün burada'Rize Belediyesi tarafından bu yıl 3'üncüsü düzenlenen şehrin yöresel lezzetlerinin tanıtıldığı 'GastroRize' festivali başladı. 3 gün sürecek festivalde Rize'nin yöresel lezzetleri dünyaca ünlü şeflerin sunumu ile tanıtılacak. Festivalde yöresel ürünler 37 stant ile vatandaşlarla buluşturulacak.
MasterChef All Star'da dokunulmazlık mücadelesi! Eleme adayları belli olduAll Star' formatı ile ekranlara geri dönen ve jüri koltuğunda Mehmet Yalçınkaya, Somer Sivrioğlu ile Danilo Zanna'nın oturduğu MasterChef Türkiye tüm hızıyla sürüyor. MasterChef All Star'ın ekrana gelen yeni bölümünde, Kırmızı takım ile Mavi takım karşı karşıya geldi. Kaybeden takım bireysel dokunulmazlık için bir kez daha mutfağa girerken, eleme adayları belli oldu.
Tam bir vitamin deposu! Bağışıklık sisteminizi zırh gibi koruyorKaralahana, lahana ailesinin bir üyesi olan ve koyu yeşil yapraklara sahip bir sebzedir. Hem çiğ hem de pişmiş olarak tüketilebilir ve birçok yemeğe lezzet ve besin katkısı sağlar. İşte Türk mutfağının vazgeçilmezleri arasında yer alan karalahananın faydaları...
MasterChef'te takım oyununu kim kazandı, bireysel dokunulmazlık kimin oldu? MasterChef eleme adaylarıMasterChef'ta takım oyunu nefes kesti! Kırmızı ve mavi takım yarışmacıları, haftanın ikinci takım oyununda karşı karşıya geldi. MasterChef jürisi, ikinci müsabakada yarışmacılardan Karadeniz mutfağından yemekler istedi. Oyunla birlikte MasterChef dokunulmazlığı kim, hangi takım kazandı? soruları akıllara geldi.
Fetüslerin, anne havuç yiyince güldüğü, karalahana yiyince yüzünü ekşittiği belirlendiBebeklerin anne karnında tat ve kokuya tepki verdiğine dair ilk doğrudan kanıt elde edildi. Hakemli bilimsel dergi Psychological Science'ta dün yayımlanan araştırmada, bebeklerin havuca “gülen surat” ifadesi, karalahanaya “ağlayan surat” ifadesi takındığı belirlendi.
Karalahana ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.