Son dakika kanser aşısı haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan kanser aşısı gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan kanser aşısı haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 413 kanser aşısı haberi bulunmuştur.
İnsanlık için büyük umut! Akciğer kanseri için ilk aşıAkciğer kanserine karşı dünyada ilk kez geliştirilen aşının klinik denemelerinin yapıldığı yedi ülke arasında Türkiye de yer alıyor. BNT116 adlı mRNA aşısı, bağışıklığı “savaş”a hazırlıyor.
Tenceredeki kızgın yağa su dökünce yandıSamsun'da bir kişi kurban etini kızartmak için ısıttığı tenceredeki yağ alev alınca tencereye su döktü. 77 yaşındaki yaşlı adam yanarak hastanelik oldu.
Boğaz'daki kırmızı köşkün gizemi! Atatürk için 1 gecede yaptı, 1000 liraya 'Hayır' dediAlmanya'da yönetim değişiyordu. Yavaş yavaş ayrışma başlamış ve ülkenin profesörleri birer birer sınır dışı edilmişti. Bruno Taut ve arkadaşlarının yolları ise önce Japonya’ya, sonra Türkiye’ye düştü. Taut’un Türkiye’ye bıraktıkları ise tam anlamıyla paha biçilmezdi. Atatürk'ün son yolcuğu için tasarladığı katafalk da bunlardan biriydi.
İlk defa kişiye özel kanser aşısı uygulandı! Tümörü böyle yok edecek: 'Çok umut verici'Geçtiğimiz günlerde 55 yaşındaki bağırsak kanseri hastası, kendisine özel geliştirilmiş aşıyla tedaviye başladı. Tümör üzerindeki yok edici etkisi göz önüne alındığında kansere yönelik tedaviler için çığır açıcı olarak görülen kişiselleştirilmiş kanser aşılarıyla ilgili bilinmeyenleri, 2 Türk uzman tüm detaylarıyla Milliyet.com.tr'ye anlattı.
Erkekler daha fazla et yiyorDört kıtadaki araştırmanın sonuçları, erkeklerin kadınlardan daha fazla et yediğini kanıtladı. Uzmanlara göre bunun nedenleri, hormonal farklılık ve erkeklerin et proteini bağımlılığı
Tanyeli'den Fenerbahçe'ye teşekkür: Moralimi yerlerden göklere çıkardınızPankreas kanseriyle mücadele eden oryantal Tanyeli'ye Fenerbahçe Spor Kulübü tüm takım futbolcularının imzaladığı forma gönderdi. O anları yayımlayan Tanyeli, yaşadığı mutluluğu; "Moralimi yerlerden göklere çıkardınız. Çok duygulandım, çok teşekkür ederim" sözleriyle dile getirdi.
2023 yılında neler oldu?Her geçen yıl teknolojinin ve tıbbın gelişimi ile birlikte anne-baba olmanın önündeki engeller azalıyor. Sağlıklı bebeklerin dünyaya gelme oranı artıyor. İşte bilimsel çalışmalar ve yenilikler...
Kanser tedavisinde aşı umut olur mu?Biontech’in kanser aşısı çalışmasının ilk sonuçlarına göre tedavi uygulanan hastaların yarısında tümörler en az yüzde 30 oranında küçüldü, yüzde 95’inde ise kanser stabil hale geldi. Onkoloji uzmanları ilk sonuçları Milliyet’e değerlendirdi...
Kanser aşısı tümörleri yüzde 30 oranında küçülttüBiyoteknoloji firması BioNTech’in kurucuları Uğur Şahin ve Özlem Türeci, 15 yıldır üzerinde çalıştıkları kanser aşısı CARVac’ın ilk sonuçlarının umut verici olduğunu açıkladı.
Tanyeli de 'Gideceğim' demişti! Küba aşısı kanseri bitiriyor mu?Bir süredir pankreas kanseriyle savaşan ve tedavisinin ilk aşamasını Türkiye'de tamamlayan Tanyeli, geçtiğimiz günlerde tedavisinin devamı için Küba'ya gideceğini açıklamıştı. Ünlü ismin paylaşımı bir kez daha gözleri kanser aşılarına çevirdi. Peki, bu yöntemin hastalığı ortadan kaldıran ya da tamamen iyileştiren bir etkisi var mı? Küba'dan gelen medikal onkoloji uzmanlarıyla birlikte çalışan Onkoloji Uzmanı Dr. Tayfun Hancılar anlattı.
Başarılarıyla gururlandırdılarKimi kanser aşısı üzerine çalıştı kimi en prestijli film okullarından kabul aldı kimi de okuduğu üniversiteyi onur derecesiyle bitirdi. Harvard, Stanford, Yale gibi dünyanın en gözde üniversitelerinden mezun olan gençler, başarılarıyla şimdiden Türkiye’nin gururu oldular.
Kanserin çözümü: Şeffaf fareler!Almanya’da bilim insanlarının, şeffaf bir forma dönüştürdüğü fareler, kanser araştırmalarında çığır açacak gelişmelerin önünü açabilir. Bu görüntüleme yöntemiyle daha önce tespit edilemeyen küçüklükteki tümörler görüntülenebiliyor.
Aşıda ‘altın çağ’ı pandemi tetikledi2030 yılına kadar kanser, kalp ve birçok solunum yolu hastalığını önlemek amacıyla aşı geliştirilebileceği açıklandı. Bu tıbbi uzmanlık kapasitesi, gücünü tümüyle Kovid-19 aşısı üretmek için kullanılan mRNA teknolojisinden alıyor.
Almanya Başbakanı Scholz, BioNTech’i ziyaret ettiBioNTech ile İngiltere hükümeti kanser için mRNA bazlı aşı ortaklığını duyurmasının ardından bugün Almanya Başbakanı Olaf Scholz, BioNTech’i ziyaret etti. Öte yandan BioNTech, bugün Marburg’daki fabrikasındaki ‘plazmid DNA’ üretim tesisinin inşaatını tamamladığını duyurdu.
‘Kanser aşısını 2030’dan önce çıkaracağız’Almanya’da yaşayan ve koronavirüse karşı geliştirdikleri Biontech aşısıyla milyonlarca hayatı kurtaran Türk bilim insanları Özlem Türeci’yle Uğur Şahin, BBC’ye yeni bir röportaj verdi.
Özlem Türeci ve Uğur Şahin'e bir ödül dahaBu yıl 25'incisi verilen Alman Gelecek Ödülü yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısını geliştiren Uğur Şahin, Özlem Türeci, Christoph Huber ve Katalin Kariko'nun oldu.
Kanser aşısı müjdesi! ‘2 ya da 4 yılda tamamlanabilir’Kovid-19 aşısını geliştiren BioNTech’in CEO’su Prof. Dr. Uğur Şahin, kanserin aşıyla tedavi edilebileceğine inandığını, geliştirdikleri aşının deneme çalışmalarına başladıklarını belirterek, ‘İlk kanser aşılarının onayını 2-4 yılda alabiliriz’ dedi.
Uğur Şahin kimdir? Biontech kurucusu Uğur Şahin kaç yaşında, nereli? Uğur Şahin hayatı...Bilim Kurulu Toplantısı bugün yapıldı. Geçtiğimiz gün Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu Toplantısı'na Uğur Şahin'in de katılacağını duyurdu. Vatandaşlar ise Uğur Şahin kimdir, kaç yaşında? Uğur Şahin nereli? sorularına cevap aramaya başladı. Haberimizin içeriğine Uğur Şahin'in biyografisini ve başarılarını ekledik. İşte koronavirüs dönemine eşi Özlem Türeci ile aşı bularak damga vuran ve gündemden düşmeyen Uğur Şahin hakkında merak edilenler...
Koronavirüsten sonra MS aşısında umut! Uğur Şahin’in ekibinden flaş açıklamalarKoronavirüs aşısı ile adını tüm dünyaya duyuran Türk bilim insanı Prof. Dr. Uğur Şahin ve Prof. Dr. Özlem Türeci'nin başında bulunduğu ekip, mRNA aşıları ile Multipl Skleroza (MS) çare olmayı umut ediyor. Geçtiğimiz haftalarda dünyaca ünlü tıp dergisi Science'da yayınlanan çalışmada, mRNA aşısı ile farelerin bağışıklık sistemi 'eğitildi' ve vücudun kendi dokusuyla savaşarak MS'e yol açmasının önüne geçildi. Çalışmayı yürüten ekipten iki Türk bilim insanı, MS için tüm dünyada umut yaratan bu yeni gelişmenin detaylarını ilk kez Demirören Haber Ajansı'na anlattı
Kanser Aşısı ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.