Son dakika BioNTech haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan BioNTech gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan BioNTech haber sayfamızda...
Alman BioNTech, Çinli biyoteknoloji şirketi Biotheus'u alıyorAlman biyoteknoloji firması BioNTech, kanser hastalığı alanında stratejisini desteklemek amacıyla Çinli biyoteknoloji şirketi Biotheus'u yaklaşık 1 milyar dolara satın alacağını duyurdu.
Akciğer kanseri aşısında Türkiye farkıAkciğer kanserine karşı tasarlanan ilk mRNA aşısı olan BioNTech’in BNT116’sı, küçük hücreli dışı akciğer kanserini (KHDAK) tedavi etmek ve tekrarlamasını önlemesi hedefiyle klinik çalışmalarını aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 7 ülkede sürdürüyor.
İnsanlık için büyük umut! Akciğer kanseri için ilk aşıAkciğer kanserine karşı dünyada ilk kez geliştirilen aşının klinik denemelerinin yapıldığı yedi ülke arasında Türkiye de yer alıyor. BNT116 adlı mRNA aşısı, bağışıklığı “savaş”a hazırlıyor.
Macar hatıralarından dostluk diyaloğuTürk-Macar yılının yeni sergisi, Macar çağdaş sanatından izler sunan “Hungarikonlar” ünlü isimlerin kişisel eşyalarından ilhamla üretilen sanat eserlerinden oluşuyor.
Kovid-19 aşıları ritmimizi bozdu8 ülkede 99 milyon kişi üzerinde yapılan inceleme, Kovid-19 aşılarının kan, kalp ve nöroloji hastalıklarında beklenenden fazla risk yarattığını gösterdi.
Üç hastalığa karşı tek aşıİlaç şirketleri, Kovid-19, grip ve RSV hastalıkları tek doz da yapılabilmesi için çalışmalara hız verdi. Tek randevuda 3 hastalığa karşı aşılanmak için Pfizer ile BioNTech ve Moderna çalışmalarını tamamlamak üzere...
Kanser tedavisinde aşı umut olur mu?Biontech’in kanser aşısı çalışmasının ilk sonuçlarına göre tedavi uygulanan hastaların yarısında tümörler en az yüzde 30 oranında küçüldü, yüzde 95’inde ise kanser stabil hale geldi. Onkoloji uzmanları ilk sonuçları Milliyet’e değerlendirdi...
Kanser aşısı tümörleri yüzde 30 oranında küçülttüBiyoteknoloji firması BioNTech’in kurucuları Uğur Şahin ve Özlem Türeci, 15 yıldır üzerinde çalıştıkları kanser aşısı CARVac’ın ilk sonuçlarının umut verici olduğunu açıkladı.
Nobel Tıp, mRNA teknolojisi geliştiren bilim insanlarına2023 Nobel Tıp Ödülü, Kovıd-19’a karşı etkili mRNA aşılarının geliştirilmesini sağlayan nükleosid baz modifikasyonlarına ilişkin keşiflerinden dolayı bilim insanları Katalin Karikó ve Drew Weissman’a verildi.
Yeni BioNTech aşısına AB Komisyonu'ndan yeşil ışık BioNTech ve Pfizer'in koronavirüsün alt varyantlarına karşı geliştirdiği aşıya AB Komisyonu onay verdi. Aşının 18 Eylül'den itibaren kullanılması bekleniyor.
3 bin 500 yıl önce Mısır topraklarında yayıldı! Uzmanlar asırlık soruyu yanıtladıKovid-19 virüsüne karşı aşı geliştiren ve Türkiye'deki kamuoyunun Özlem Türeci ile Uğur Şahin'in çalışmaları sayesinde daha yakından tanıdığı BionTech firmasının kanser aşısına yönelik deneylere başlaması birçok kişinin aklına "Yoksa kanser insan eliyle ortaya çıkarılmış bir hastalık mı?" sorusunu getirdi. Peki bu iddia gerçekten doğru olabilir mi? Kanser hastalığı gerçekten de insan eliyle ortaya çıkan bir rahatsızlık mı? Uzmanlar bu iddialara son noktayı koydu.
Aşıda ‘altın çağ’ı pandemi tetikledi2030 yılına kadar kanser, kalp ve birçok solunum yolu hastalığını önlemek amacıyla aşı geliştirilebileceği açıklandı. Bu tıbbi uzmanlık kapasitesi, gücünü tümüyle Kovid-19 aşısı üretmek için kullanılan mRNA teknolojisinden alıyor.
Biontech ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.