Türk mutfağında kahvaltı ne zaman ortaya çıktı? 'En önemli öğün' diyorlar ama...Tüm dünyada güne başlarken en önemli öğün sabah kahvaltısı olarak bilinir. Ancak son günlerde kahvaltının tarihinden yola çıkarak yararlı mı yoksa zararlı mı olduğuna dair yeni bir tartışma karşımıza çıkıyor. Peki, kahvaltı kültürü nasıl ortaya çıktı, günün en önemli öğünü gerçekten kahvaltı mı, kahvaltı zararlı mı, sabah kahvaltısı yapılmazsa vücudu nasıl etkiler? Bakın işin uzmanları ne diyor! İşte kahvaltının tarihinden sağlık için önemine kadar merak edilen tüm detaylar...
1.Gün sahur menüsüHem doyurucu hem de susatmayan bir sahur menüsüne ne dersiniz? İşte sahurda ne pişirsem, sahurda ne yenir, sahur nasıl hazırlanır gibi sorular sormaktan bıkanlar için pembenar.com’dan 1.gün sahur menüsü…
Fazla pişirmeyle gelen riskÖzellikle bitkisel kaynaklı gıdaların pişirilmesi sırasında ‘akrilamid’ adlı bir madde açığa çıkıyor. Uzmanlar akrilamidin kanserin tetikleyicisi olduğunu söylüyor. Tehlikeyi Milliyet için masaya yatıran uzmanlara göre, basit yöntemlerle akrilamidden korunmak mümkün
Sivilceye yol açan yiyeceklerSivilce tıbbı ismiyle akne olarak bilinir. Nerdeyse tüm bireylerin özellikle ergenlik dönemlerinde geçirdikleri bir deri hastalığıdır. Tükettiğimiz besinlerdeki yağların çeşidi cildimizin sağlığı için çok önemlidir. Fast food yiyeceklerdeki yağlar işlenmiştir ve doğal olmadıkları için cilde zarar verirler.