CaddeAtelier Michelle muhteşem

Atelier Michelle muhteşem

13.02.2006 - 00:00 | Son Güncellenme:

.

Atelier Michelle muhteşem

Geçen hafta sonu bir röportaj için İzmir'deydim. Yaşadıklarımı daha sonra yazacağım. Gitmişken, fırsat buldukça İzmir gecelerini turladım. Ocak ayı başında açılışına katıldığım Atelier Michelle'de bir akşam keyif yaptım. Burası Avrupa'nın en büyük eğlence kompleksi. 3 bin metrekare. Öyle kalabalıktı ki içeri zor girdim. İstanbullu olan ama yatırımlarını memleketim İzmir'e yapan yakışıklı patron Yavuz Samancı ve işletme ortağı sevgili Apo (Abdullah Özmelek) çok mutlu. Yavuz iki yıl önce de Çeşme'ye, Avrupa'nın en büyük beach-park ve eğlence yeri Granada'yı kazandırmıştı. Atelier Michelle 3 bin kişinin eğlenebileceği mini bir saray. O akşam da 1000 kişi yemek yedi, 2 bin kişi de kulüpte eğlendi. İçerde Apo tarafından Türkiye'ye getirilen Cafe de Paris&Pastis, Cumba Bistro, Le Trio, Sakura ve Bar Atelier Michelle olmak üzere altı lokal var. Cafe de Paris'de cevizli yeşil salata ve özel soslu et-patates kızartması yiyebiliyorsunuz. Ya da merkezi New York'ta olan Pastis'de tava balık, fırında mantar güveç, kuzu incik, portakal soslu bonfilenin tadına bakıyorsunuz. Sakura'da Çin pilavı ve sushi, İzmir'in zirvedeki restaurantı La Trio'da denizden gelen lezzetler ve Akdeniz yemekleri, Bar Atelier Michelle'de ise minik kanepeler, köfteler, aperatifler var. Tüm bu restaurant ve barlarda yiyip içmek eğlenmek, kişi başı 20 ila 75 YTL arasında. Ben o akşam yemeği, methini çok işittiğim Vehbi Güldoğan ve Can Ortabaş'a ait Cumba'da yedim. Masada kızkardeşlerim Nuray, Tülay ve yeğenim Tuğçe de vardı, hepimiz enfes yemeklere hayran kaldık. Közde patlıcan, patlıcan ve kereviz ezme, gavurdağı salatası, Kayseri böreği, soya köklü salata, içli köfte ortaya geldi. Ana yemekte yine ortaya şefin bonfilesi, alinazik, karışık köfte tabağı söyledik. Ben yurt içi ve yurt dışındaki hiç bir lokantada böylesine lezzetli etler yemedim. Etler kendi çiftiklerinden geliyormuş. Finali de içinde bol erimiş sıcak çikolata olan volkanik tatlı ile yaptık. Gerçekten Atelier Michelle, İzmir'in yıldızı. Bu arada mutfak şefi Abdullah Usta'ya ve servisi mükemmel yapan Kurtuluş'a çok teşekkürler. Telefon numarası (0232) 489 53 63, 446 32 68 ve 446 47 89. Cumba Bistro'da nefis bir yemek Geçtiğimiz hafta İzmir'deyken bir sabah da muhteşem deniz manzarası, yemyeşil doğası ve tertemiz havasıyla insana enerji veren Güzelbahçe'deki Ehli Keyif'e gittim. Yanımda Doğan Haber Ajansı'nın İzmir'deki yıldızı olan manevi oğlum Cesur Sert de vardı. Ehli Keyif geçen haziranda açılmış. Bu keyifli yerin işletmeciliğini, gelin-görümce olan Nuray ve Aslı Eröz yapıyor. Bilirsiniz, gelin-görümce kavgaları fıkralara, öykülere ilham kaynağı olmuştur. Ama Nuray ve Aslı, kardeş gibiler. 7 dönüm arazi üzerinde yer alan Ehli Keyif'de okuma köşeleri, satranç masaları ve çocuk oyun alanları var. Yani özellikle hafta sonları ailenizle gidebileceğiniz yalancı cennet. Alaaddin Usta'nın özel soslarla hazırladığı balık çeşitleri, İtalyan makarnaları ve Akdeniz salatalarını mutlaka yemelisiniz. Ben o gün ızgara barbunya ve ıspanağa sarılı levrek fileto yedim. Cesur Sert makarna istedi. Ehli Keyif'in kahveltısı da muhteşemmiş. Tam 42 çeşit kahvaltılık sunuyorlar. Kayseri'den gelen pastırma ve sucuk, şelame (bir çeşit çerkez böreği), kete, içli börek, harnup pekmezi, ev yapımı reçeller... Çoğu, Eröz Ailesi kadınları tarafından bizzat hazırlanıyor. Ehli Keyif'te keyif Nuray ve Aslı Eröz yazı dört gözle bekliyor. Çünkü geçen yaz burada gerçekleşen kır düğünlerinin güzelliği hâlâ dillerdeymiş. Ehli Keyif'in çam ve zeytin ağaçlarıyla kaplı bahçesinde gerçekten ne güzel olur kır düğünleri. Ayrıca her cumartesi gecesi fasıl var. Bir ara Nuray Hanım ile mutfağa girdik, etrafa kadın eli değdiği belli. Öyle temiz ki. Sanki laboratuvar. Benim tavsiyem ıspanağa sarılı levrek ve kuzu sırtı filato, içli çörek, bir hamur işi olan kete, sebzeli, acılı makarna ve bıldırcın dolması...Telefon (0232) 234 46 97. Kır düğünü güzel olur Geçtiğimiz cumartesi TİM'de (Türker İnanoğlu Gösteri Merkezi) muhteşem bir konser veren Süper Star Ajda Pekkan, konser sırasında Doğan TV Yayın Grup Başkanı Murat Saygı ve eşi Beril'e atıfta bulunarak bahsettiği ekmek tarifi merak konusu oldu. Hatta bazı arkadaşlar bunu köşelerine taşıdı. Ben bu sırrı açıklayayım; Benim de içinde bulunduğum bir grup ekmeğini artık evinde yapıyor. Grupta Sezen Aksu, Semiramis Pekkan, Selma Türkeş, Ayşegül Uzunova, ünlü yönetmen Ayşe Ersayın, Sezen Aksu'nun sağ kolu Yaşar Gaga, sırdaşım İsmail Akkaya, Murat-Beril Saygı da var. Murat-Beril Saygı, Ajda Pekkan'a ekmek makinası hediye etmiş. Ajda Pekkan da bu makinenin aynısından alıp bizlere hediye etti. Makinelerde Süper Star'ın tarif ettiği şekilde pişirilen ekmekler çok lezzetli oluyor. Tarife gelince; İki bardak un, bir bardak süt, birer kahve kaşığı maya, şeker, tuz, bir çorba kaşığı zeytinyağı, keten tohumu, bir tatlı kaşığı bal, bir avuç ceviz. Hepsini makineye koyuyorsunuz. Karışımı makine önce hamur haline getiriyor sonra da pişiriyor. Bu makineden Arçelik de yapıyor. Ama bizimki Alman malı. Bu arada, Süper Star'ın TİM'deki süper konserini kaçıranlara not; Ajda Pekkan, 14 Şubat Salı akşamı BKM'de (Beşiktaş Kültür Merkezi). Telefon (0212) 236 18 18. Ajda'nın ekmek tarifi Kısa...Kısa... Geçen cumartesi gecesi Mecidiyeköy'deki Günay Restaurant'ta Bülent Ersoy sahne aldı. Şıklığı ve şarkılarıyla lokali sallayan Türk Sanat Müziği'nin Divası Bülent Ersoy istek üzerine bu akşam Günay'da yine sahneye çıkacak. Modacısı Nur Yerlitaş'ın hazırladığı çok özel ve sadece benim gördüğüm muhteşem bir kostüm giyecek. Kumaş, ünlü modacı Ungaro'dan. Yeşil şifon. Drape. Kristal taşlarla bezenmiş. Müthiş bir göğüs dekoltesi var. Etek, boyanmış duvak tülü. Patron Günay Tuncel rezervasyonların geçen hafta dolduğunu ve bu akaşam, iki gala daha yapması için Diva'ya ısrar edeceğini söyledi. Tel: (0212) 230 33 33. Diva, istek üzerine Günay'da Evlendikten sonra eşi Mark Waked ile Beyrut'ta yaşayan Dr. Aslı Berker'in boşanacağına dair dedikodular ayyuka çıktı. Morali bozuk olan Aslı'ya annesi Dr. Şükran Berker, bu akşam 50 kişilik bir doğum günü partisi yapıyor. Parti, Aslı'nın Beykoz-Acarkent'teki evinde. Bakalım bu sürprize 'yabancı damat' dahil olacak mı? Benim de kulağıma geldiğine göre Dr. Aslı Berker boşanmanın arifesindeymiş. Parti için İstanbul'da Bu yılın en popüler restaurantı Maçka'daki Banlieu'de bu pazardan itibaren brunch başlıyor. Mutfak şefleri Gazi ve Bilal Ateş'in birbirinden lezzetli börek, çörek, pasta çeşitleri, patron İzzet Çapa'nın sağ kolu Rose Kar'ın elmalı, portakallı, tahinli ev kekleri ve reçelleri sizi bekliyor. 10.00-16.00 arasında Banlieu'de buluşalım. Telefon numarası (0212) 231 03 56.İpek Tuzcuoğlu bugün saat 14.00'den itibaren Mecidiyeköy Profilo Alışveriş Merkezi'ndeki Rosense mağazasında hayranlarıyla sohbet edecek. sdudek@posta.com.tr Banlieu'de brunch, İpek Profilo'da

Yazarlar