Kışın güne güçlü başlamanızı sağlayacak 5 doğal kahvaltı tarifiSabahları uyandığınız da kendinizi güçsüz ve yorgun hissediyorsanız, vücudunuza enerji verecek besinlere ihtiyacınız var demektir! Özellikle kışın kendimizi güçsüz, yorgun, mutsuz ve uykusuz hissedebiliriz. Bu noktada tüm gücünüzü belirleyen kahvaltı devreye girer. Sizin için sabahları hızlıca hazırlayabileceğiniz ve güne güçlü başlamanızı sağlayacak 5 doğal kahvaltı tarifini paylaştık.
Kabızlığı gideren 4 kahvaltı tarifiKabızlığı önlemek için bol miktarda lif içeren yiyecekler tüketmelisiniz. Sizin için bağırsağınızı hareketlendirecek ve kabızlığı giderecek 4 basit kahvaltı tarifini paylaştık.
Karatay kahvaltı tarifleriCanan Karatay’ın önermiş olduğu beslenme tarzıyla özellikle kahvaltılarınızı hem lezzetli hem de sağlıklı bir hale getirebilirsiniz. Karatay kahvaltı tarifleri ve Karatay kahvaltı önerilerini merak ediyorsanız aşağıda vermiş olduğumuz Karatay kahvaltı tariflerine göz atabilirsiniz.
Balon gibi kabarıyor! Selçuklulardan miras bazlamanın püf noktasıBazlama tadına doyum olmayan, puf puf ve yumuşacık bir ekmek. Özellikle Anadolu’da kahvaltı sofralarından eksik olmayan bazlamanın en güzel ve kolay tarifi ise haberimizde. Kahvaltıda bazlama yapmak hiç de zor değilmiş!
Kahvaltılara lezzet katan pişiyi Airfryer'da deneyin! Puf puf kabaran az yağlı tarifKahvaltı sofralarının vazgeçilmez lezzeti pişi, çayın yanına en yakışan hamur işlerinden biridir. Ancak pişirirken fazlasıyla yağ kullanmak zorunda kalıyoruz. Bunun yerine, Airfryer'da sağlıklı ve pratik bir hamur işi elde edebilirsiniz. İşte puf puf kabaran lezzetli pişinin tarifi.
Kahvaltı yapmak için can atacaksınız! Kan yapıcı pankek göz göz oluyor, tadı nefisKahvaltı sofralarında değişiklik arayanların en sevdiği alternatiflerden biri pankektir. Özellikle çocuklar pankek tüketmeye bayılır. Peki, hazırladığınız pankekleri daha sağlıklı bir yiyeceğe dönüştürmeye ne dersiniz? İşte kan yapıcı pekmez tarifi.
Usta şeflerin başucu tarifi: Simidi pastaneden, fırından almaya son! Çıtır çıtır dağılıyorSabah kahvaltılarının vazgeçilmezi, mis gibi kokusuyla iştah açan çıtır çıtır simit, usta şeflerin tarif defterlerinden sofralarınıza geliyor. Simidi pastaneden almanıza artık gerek yok, çünkü evde kendi simitinizi yapmanın ne kadar kolay olduğunu görünce şaşıracaksınız. Hem de sokak simitlerinin lezzetini evde yakalayabilirsiniz. Çıtır dış yüzeyi ve yumuşacık iç dokusuyla bu simit tarifi, kahvaltı sofralarınızın yıldızı olacak.
Hazırına elinizi bile sürmeyin! Zeytin ezmesi işte böyle olur, tadı damak çatlatıyorKahvaltı sofralarından eksik olmayan sağlıklı besin zeytinin ezme hali, pek çok kişi tarafından sevilerek tüketilir. Ancak satın alınan bazı zeytin ezmelerinin içeriği tartışma konusu. Birçok kişi evde kendi zeytin ezmesini hazırlamak istiyor. İşte pratik, sağlıklı ve lezzetli bir zeytin ezmesi tarifi.
Çocuklar için altın öğün “kahvaltı!”Hem yetişkinler hem de çocuklar için dengeli bir kahvaltı hazine değerinde. Yaz aylarında özellikle tatiller ve eğlenceli aktiviteler nedeniyle beslenme rutininin oldukça bozulduğuna dikkat çeken Uzman Diyetisyen Selahattin Dönmez “Sonbahar mevsimine geçtiğimiz bu dönemde doğru ve yeterli sıvı alımının yanı sıra, özellikle doğru ve dengeli besin çeşitleriyle hazırlanmış kahvaltılar konforlu bir yaşam ve çocuk gelişimi için çok önemli.
Büyük zaferin 102. yılı kutlu olsun! ‘Bir rüya gibi’Mustafa Kemal Paşa, Büyük Taarruz’un ardından İzmir’de zaferi askerî ve siyasî yönleriyle anlatmasını isteyen gazetecilere önce “Bir rüya görmüş gibiyim” diyecek; ardından başkumandan ciddiyetiyle, “bir mucize gibi görünen zaferin sırları”nı tek tek anlatacaktı. Tıpkı yıllar sonra Meclis kürsüsünde yapacağı gibi...
Pamuk gibi poğaça tarifi! Hamuruna ekleyince kabardıkça kabarıyor, yumuşacık oluyorPoğaçalar, kahvaltı sofralarının ve çay saatlerinin vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Ancak, herkesin hayalini kurduğu o pamuk gibi yumuşacık poğaçaları yapmanın bazı sırları var. İşte size, hamuruna eklediğinizde poğaçalarınızın kabardıkça kabaran ve yumuşacık olan pamuk gibi poğaça tarifi ve püf noktaları!
Bal gibi kıvamı var! Kuru kayısı reçeli püf noktası meğer buymuşKuru kayısı reçeli, kahvaltı sofralarınıza bal gibi bir lezzet katmanın en tatlı yollarından biridir. Kıvamı ve lezzetiyle damakları şenlendiren bu reçelin sırrı, basit ama etkili bir püf noktasında saklı. İşte, bal gibi kıvamı olan kuru kayısı reçeli yapmanın sırrı ve detaylı tarifi!
Bir kere deneyince lezzetine hayran bırakıyor! Yağ çekmiyor, maya derdi yokKahvaltı sofralarının ve çay saatlerinin vazgeçilmez lezzeti pişi, pratikliği ile ön plana çıkan yiyeceklerden. Kolayca hamuru tutulan pişilerin, maya derdi bile olmayacağını söylesek? İşte yağ çekmeyen, mayasız pratik pişi tarifi.
900 yıllık ziyafet! Yılda bir kez hazırlanıyor, 9 kazanda pişiriliyorBursa’da Kozluören Köyü’nde yapılan 900 yıllık hıdrellez adeti bu yıl da yerine getirildi. Köyün kadınları sabah saatlerinde yapılan kahvaltı sonrası kazanları ateşleyerek akşam saatlerinde yapılacak ziyafet için hazırlıklara başladı. Köyün 9 noktasında kazanların başına geçen kadınlar Selçuklu mutfağından kalan tarifi hazırladı.
900 yıllık ziyafet! Yılda bir kez hazırlanıyor, 9 kazanda pişiriliyorBursa’da Kozluören Köyü’nde yapılan 900 yıllık hıdrellez adeti bu yıl da yerine getirildi. Köyün kadınları sabah saatlerinde yapılan kahvaltı sonrası kazanları ateşleyerek akşam saatlerinde yapılacak ziyafet için hazırlıklara başladı. Köyün 9 noktasında kazanların başına geçen kadınlar Selçuklu mutfağından kalan tarifi hazırladı.
Bu krepin içinde un yok! Mercimekli glütensiz krep tarifiGünümüzde sağlıklı beslenme trendleri giderek yaygınlaşmakta ve insanlar daha bilinçli tercihler yapmaya özen göstermektedir. Özellikle glüten içeren gıdalardan uzak durmak isteyenler için alternatif tarifler oldukça önemlidir. İşte size, içinde un bulunmayan ve mercimek ile hazırlanan sağlıklı ve besleyici bir krep tarifi.
Çakallı menemeni aratmayan tarif! Bu püf noktalar lezzetini ikiye katlıyorMenemen, pratikliği ve lezzetiyle Türk mutfağının klasiklerinden biri olma özelliğini korur. Hem kahvaltı sofralarında hem de öğünlerde tercih edilen bu nefis yemek, Türk mutfağının zengin tatlarından biridir. Çakallı menemeni ise neredeyse bilmeyen yoktur. Sizler de Çakallı menemenini aratmayan bu tarifi evinizde yapabilirsiniz.
Asrın felaketinin 1'inci yıl dönümünde taziye yemeği hazırlığı! 'Acının tarifi yok'Hatay'ın İskenderun ilçesinde 3 bin 500 gönüllünün katılımıyla depremzedelere 17 milyon kap sıcak yemek dağıtımı yapan, sosyal gastronominin öncülerinden şef Ebru Baybara Demir’in kurduğu Gönül Mutfağı, asrın felaketi olarak adlandırılan 6 Şubat depremlerinin ilk yıl dönümünde kazanlarca taziye yemeği hazırladı. Şef Ebru Baybara Demir, acıda birleştiklerini belirterek, dayanışma ile neler yapabileceklerini gördüklerini ve bu şekilde hem birbirlerine hem de bölgedeki depremzedelere daha çok bağlandıklarını söyledi.
Asrın felaketinin 1'inci yıl dönümünde taziye yemeği hazırlığı! 'Acının tarifi yok'Hatay'ın İskenderun ilçesinde 3 bin 500 gönüllünün katılımıyla depremzedelere 17 milyon kap sıcak yemek dağıtımı yapan, sosyal gastronominin öncülerinden şef Ebru Baybara Demir’in kurduğu Gönül Mutfağı, asrın felaketi olarak adlandırılan 6 Şubat depremlerinin ilk yıl dönümünde kazanlarca taziye yemeği hazırladı. Şef Ebru Baybara Demir, acıda birleştiklerini belirterek, dayanışma ile neler yapabileceklerini gördüklerini ve bu şekilde hem birbirlerine hem de bölgedeki depremzedelere daha çok bağlandıklarını söyledi.
Puf puf kabaran pişi tarifi! Balon gibi şişiyor, asla yağ çekmiyorPişi, Türk mutfağının lezzetli ve doyurucu hamur işlerinden biridir. Genellikle kahvaltılarda tercih edilen bu hamur, sıcacık servis edildiğinde damakları şenlendirir. Puf puf kabaran pişiye herkes bayılır.
Kahvaltıya şipşak bazlama tarifi! Balon gibi kabarıyorKahvaltının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan bazlama, pratik tarifi ve balon gibi kabaran dokusuyla sofralara keyif katıyor. Bu hızlı ve kolay tarifle, evinizde kahvaltı sofralarınızı renklendirecek, mis gibi kokan sıcacık bazlamalar hazırlayabilirsiniz.
Kayserili ustadan yağlama tarifi! İç harcına bir tutam eklemek lezzet katıyorTürk mutfağının zengin lezzetleri arasında önemli bir yere sahip olan yağlama, özellikle Kayseri mutfağının vazgeçilmezlerinden biridir. Ancak Kayseri yağlaması yaparken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar var. Kayserili usta bu tarifin püf noktalarını verdi.
Aşçıların yaptığı taze fasulye tarifi! Böyle olunca erimiyor ve dağılmıyorTaze fasulye, sağlıklı, lezzetli ve besleyici bir sebze olmasının yanı sıra, doğru bir şekilde hazırlandığında mükemmel bir yemek haline gelebilir. İşte aşçıların ustalığıyla hazırlanan, fasulyelerin erimeyen ve dağılmayan kusursuz bir dokuya sahip olduğu özel bir tarif…