Son dakika kadın hastalıkları haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan kadın hastalıkları gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan kadın hastalıkları haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 5.025 kadın hastalıkları haberi bulunmuştur.
'Annemde de vardı bir şey olmadı!' diyerek ihmal etmeyin! Bu 6 belirtiyi önemseyinAdet sırasında aşırı kanama, şiddetli adet ağrıları, tekrarlayan ve geçmeyen kaşıntı... Bu tür belirtiler “Nasıl olsa kendiliğinden geçer” veya “Annemde de aynı sorunlar vardı, bir şey olmadı” düşüncesiyle ihmal edilebiliyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Nadire Sevda İdil, kadınların asla ihmal etmemeleri gereken belirtileri anlattı.
Menopozda vajinal kuruluk nedir? Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Çiğdem Karas, “CO2 lazer tedavisi vajinal bağışıklık sistemini ve kan akışını artırarak bölgenin yenilenmesini hızlandırır” dedi
Embriyo kalitesi kadar rahim sağlığı da önemliBir kadının hamile kalabilmesi için embriyo kalitesi oldukça önemli olsa da, rahmin sağlıklı olması da bu sürecin vazgeçilmez bir parçasıdır. Rahim filmi (HSG), rahmin durumunu değerlendirmede en önemli teşhis yöntemlerinden biridir.
Hamilelikte kahve içmek bebeğin beynine zarar verir mi?Sabah kahvesinden vazgeçemeyen anne adayları için Norveç'ten iyi haber. Araştırmada orta düzeyde kahve tüketiminin etkisini anlamak için yeni bir genetik seçilim yöntemi kullanıldı. Kriter ne kadar?
Hayati riske yol açabilir! Çoğu kadının gözünden kaçıyor, 6 kritik hataToplumumuzda doğru sanılan bu ve benzeri yanlış bilgilerin olası bir hastalıkta erken tanı ve tedavinin önüne geçerek hayati riske yol açabildiğini belirten Kadın Hastalıkları ve Doğum, Jinekolojik Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Faruk Abike, kadın sağlığında ihmale gelmez 6 önlemi anlattı.
9 aylık normal doğum maratonuTürkiye’de doğumlar, dünyada hedeflenin 2 katı oranında sezaryen ile gerçekleştiriliyor. Tıbbi zorunluluk olmayan sezaryenleri azaltmak için 9 aylık bir kampanya başlatan Sağlık Bakanlığı, gelecek yıl temmuz ayında daha bilinçli ebeveyn ve sağlık çalışanı ile daha az sezaryen operasyonlu bir sistemi dünyaya getirmeyi hedefliyor.
Türkiye’nin ilk tüp bebek doktoru! Almanya’dan getirdiği farelerle tüp bebeğe başladıTürkiye’de embriyoloji laboratuvarı dahi yokken staj için gittiği Almanya’dan getirdiği deney fareleriyle tüp bebek denemesi yapmaya başlayan Prof. Dr. Erol Tavmergen, hem İzmir’in hem de ülkemizin ismini tıp dünyasına altın harflerle yazdırdı. Ege Üniversitesi, Türkiye’de ilk başarılı tüp bebek tedavisini yapan ekip oldu.
Stres ve kaygıya neden oluyor! Doğum korkusunu 4 adımda yenebilirsinizAnne adaylarının hamilelik sürecinde çevrelerinden duydukları özellikle de ağrı, sancı ve doğum komplikasyonlarıyla ilgili hurafeler yersiz endişe ve stres yaratarak normal doğumdan uzaklaşıp sezaryeni tercih etmelerine neden olabiliyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Güliz Sıdar normal doğum korkusunu yenmeye ve doğumda ağrıyı azaltmaya katkı sağlayan yöntemleri açıkladı.
Bakan Memişoğlu: Tıbben zorunlu olmadıkça sezaryenin tercih edilmemesi gerekmekteSağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Normal Doğum Eylem Planı'nın, bir sağlık politikası olmanın ötesinde, geleceğe yatırım niteliğinde olduğunu belirterek, "Ülkemizin toplam doğurganlık hızındaki gerileme, nüfus yenilenme seviyesinin altında kalmış ve bu durum sürdürülebilir bir gelecek için büyük bir tehdit haline gelmiştir." dedi.
Emine Erdoğan'dan anne adaylarına normal doğum çağrısıCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, sezaryen ameliyatın, "büyük bedelleri olan cerrahi bir operasyon" yerine, "pratik, hızlı ve ağrısız bir doğum seçeneği" olarak tanıtıldığına ve Türkiye'deki sezaryen oranlarının DSÖ'nün belirlediği makul sınırları aştığına dikkati çekerek, "Bütün anne adaylarımızı fıtratlarındaki bu mucizeyi, başka tecrübe ile edinilmeyecek bu eşsiz bilgeliği kucaklamaya davet ediyorum." dedi.
Menopozda yaşam kalitesini artırmanın yollarıMenopoz, kadınların biyolojik ve psikolojik olarak büyük değişimler yaşadığı bir dönemdir. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Çiğdem Karas, menopoz döneminde yaşam kalitesini artırmanın püf noktalarını anlattı
Gebelikte komplikasyon riskini artıran faktörlerGebelikten önce mevcut olan diyabet, hipertansiyon, kalp, böbrek hastalıkları gibi kronik rahatsızlıklar, gebelik süresince komplikasyon riskini artırır. Bu sebeple gebelik öncesi dönemde kontrolleri aksatmamak önemlidir.
Menopozda yaşam kalitesini artırmanın yollarıMenopoz, kadınların biyolojik ve psikolojik olarak büyük değişimler yaşadığı bir dönemdir. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Çiğdem Karas, menopoz döneminde yaşam kalitesini artırmanın püf noktalarını anlattı.
Obezite, sigara ve doğum yapmamak riski yükseltiyor! ‘Kadınlarda tehlikeli 3 önemli kanser’Dünyada her yıl yaklaşık 1,5 milyon kadına jinekolojik kanser teşhisi konuluyor ve yaklaşık 700 bin kadın bu kanserler nedeniyle hayatını kaybediyor. Ülkemizde de her yıl 12 bin kadına; rahim, yumurtalık, rahim ağzı, tüp, vajina ve vulva kanserlerinden oluşan jinekolojik kanser tanısı konuyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum / Jinekolojik Onkoloji Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Engin Çelik, jinekolojik kanserlerin yüzde 95 gibi büyük bir oranını kapsayan 3 jinekolojik kanseri anlattı.
Sıcak basmaları, geceleri terlemeleri, üşüme! ‘Hastalık değil, doğal bir süreç’Kadınların, yumurta üretiminin azalması sonucunda bir yıl ve üzeri bir zaman boyunca adet olmaması olarak tanımlanabilen menopoz, ortalama olarak 45-55 yaş aralığında görülüyor. Genetik, egzersiz, beslenme, sigara ve bazı hastalıklar nedeniyle menopozun kimi kadınlarda daha erken yaşlarda da görülebildiğini söyleyen Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Meltem Çam, yaşam tarzı alışkanlıklarının menopozu etkilediğini dile getirdi.
Mucize meleği sabırsızlıkla beklemek…Tüp bebek tedavisi zaman zaman meşakkatli ve sabır gerektiren bir süreç olabiliyor. Tüp bebek tedavisinden önce rahim filmi çekilmesi ise tedavinin devamı için son derece önemli...
‘Kadınsal sorun’ deyip geçmeyin! Adet düzensizliğiyle kendini belli ediyorBaş ve şiddetli karın ağrısı, şişkinlik, yeme bozuklukları, ağlama atakları. Halk arasındaki adıyla ‘adet dönemi’ fiziksel rahatsızlığın yanı sıra ruhsal sıkıntıları da beraberinde getirebiliyor. Adet düzensizliğinde bazı sinyallere çok dikkat edilmesi gerektiğini ve mutlaka doktora danışılması gerektiğini belirten Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Ezgi Darıcı Kurt o sinyalleri anlattı.
Kadınlar için gizli tehlike: Hormon bozuklukları! Tedavi edilmezse sorun kronikleşebiliyorBirçok kadının yaşam kalitesini etkileyen önemli bir sağlık sorunu olan hormon bozuklukları altta yatan farklı birçok hastalığın göstergesi olabiliyor. Kadın Hastalıkları Doğum Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Zeki Salar, zamanında tanı alan tüm hormonal bozuklukların tedavi edilebildiğini, buna karşın tedavi edilmediğinde sorunun kronikleştiğini söyledi.
Robotik cerrahi kadınlarda da avantaj sağlıyorRahim, miyomlar, yumurtalıklar ve tüplerin alınması, rahim ve yumurtalık kanseri tedavisinde ameliyatlar artık robotik cerrahiyle ağrısız şekilde yapılabiliyor
10 kadından 8’inde sıcak basması görülüyor! Gece terlemelerini önlemek mümkünMenopoz, yumurtalık aktivitesindeki kayıp sonucu adet kanamalarının, yani doğurganlık döneminin kalıcı bir şekilde sonlandığı doğal bir süreç olarak tanımlanıyor. Kadınların yüzde 95’inin 45-55 yaşları arasında menopoza girdiğini belirten Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Baki Erdem, menopoz döneminde en yaygın görülen 10 sorunu şöyle sıraladı.
Erkek kısırlığında yeni bir bakış: Sperm haritalamaYeni sperm haritalama yönteminde ameliyat öncesi spermlerin sınıflaması yapılır. Hormonlara göre ön tedavi ile sperm canlanması sağlanır. Sonrasında yapay zeka ile sağlıklı sperm seçilir.
Tüp bebek tedavisinde başarıyı artıran yöntemlerHer çift bir gün anne-baba olabilmeyi arzular. Ancak bazen bu, normal yollarla mümkün olmaz. Tüp bebek tedavisinde gelişen teknolojiler ve yöntemlerle her geçen gün anne-baba olma şansı daha da artıyor. İşte o yöntemden birkaçı...
20 yıldır çocuk sahibi olamıyordu! Ameliyata masasında şok detayAdana’da yaşayan, 20 yıldır çocuk sahibi olma hayali kuran ve karın ağrısı şikayeti çeken G.D.’nin (40), Diyarbakır’da özel bir hastanede yapılan tetkiklerde karnında büyük bir kitle olduğu tespit edilince ameliyata alındı. Karnından 10 kilo ağırlığında ve 30 santimetre çapında kitle çıkarıldı.
Kadın Hastalıkları ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.