Kabağı şekerde bekletmeye gerek yok! Baldan bile tatlı yapan 'fırın poşeti' taktiğiEkim ayı itibarıyla pazar tezgahlarındaki yerini alan bal kabağı, özellikle kış aylarının en sevilen meyvelerindendir. Birçok farklı alternatifle hazırlanan kabak, sofraları adeta şölene çevirir. Çekirdekleri ise kurutularak tüketilebilir. Sağlık açısından faydalı olduğu bilinen bal kabağının kendine has bir hazırlama tekniği bulunur. Peki, şekerde bekletmeye gerek kalmadan da harika tatlılar elde edebileceğinizi biliyor muydunuz? İşte daha pratik yöntemler.
Düzce kabağı ile kabak tatlısı yapmanın püf noktalarıDüzce'de yöreye has bal kabağı ile dondurma, kaymak, pekmez, fındık ve cevizle servis edilen kabak tatlısı damakları şenlendiriyor. Lokanta işletmecisi Cezmi Kambur bu yıl yağmur ve güneşin kabağın kıvamında yetişmesini sağladığını, kabak tatlısını yemek için çevre illerden gelenlerin olduğunu söyledi. İşte Düzce kabağı ile kabak tatlısı yapmanın püf noktaları...
Balkabağında sağlık ve lezzet var!Çekici turuncu rengi ve ağızda dağılan lezzetiyle kabak tatlısı yılbaşına yaklaştığımız şu günlerde tercih edilebilir.