DHA
Düzce kabağı ile kabak tatlısı yapmanın püf noktaları
Düzce'de yöreye has bal kabağı ile dondurma, kaymak, pekmez, fındık ve cevizle servis edilen kabak tatlısı damakları şenlendiriyor. Lokanta işletmecisi Cezmi Kambur bu yıl yağmur ve güneşin kabağın kıvamında yetişmesini sağladığını, kabak tatlısını yemek için çevre illerden gelenlerin olduğunu söyledi. İşte Düzce kabağı ile kabak tatlısı yapmanın püf noktaları...
1

Düzcede toprak yapısıyla kendisine has bir tat ve aroma alarak Düzce kabağı diye anılmaya başlayan bal kabağının hasadı, eylül ayında başladı.
2

Fındık, tahin, ceviz ve kamış pekmezi ile sunuyorlar
Kabak hasadıyla birlikte özellikle bal kabağı tatlısı da büyük ilgi görüyor. Düzce'de köfte salonu işletmeciliği yapan Cezmi Kambur, lokantasında kabak tatlısı da yapıyor. Cezmi Kambur müşterilerine değişik tatlar sunmak için kabak tatlısını kaymak, fındık, tahin, ceviz ve özellikle kamış pekmezi ile sunuyor.
3

'Bu yıl gerçekten çok lezzetli'
Bu yıl kabağın kıvamında olduğunu ifade eden Cezmi Kambur, "Bu sene kabaklar önceki senelere göre daha lezzetli. Bu yılki yağmur ve güneş kabakların tam kıvamında yetişmesine neden oldu. Düzce'nin kabağı bu yıl gerçekten çok lezzetli" dedi.
4

Düzce kabağı ile kabak tatlısı nasıl yapılır?
Kabak tatlısı hakkında bilgi veren Kambur, "Kabak tatlısı için kabakları 1 gün öncesinden hazırlayıp akşamdan şekere yatırıyoruz. Sabaha kadar kendi kendine sulanıyor, ertesi gün çok kısık ateşte, kabak tatlısını pişiriyoruz.
5
