Son dakika Jül Sezar haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Jül Sezar gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Jül Sezar haber sayfamızda...
Altın değil yağ küpüMilattan Önce 100 ile 44 yılları arasında yaşayan ve Roma Cumhuriyeti’nin son lideri olan Jül Sezar’ın, “Geldim, gördüm, yendim” sözü ünlüdür. Sezar’ın bu sözünün yer aldığı mektubunu, Basforos Kralı 2. Pharnake’yi yendikten sonra Tokat’ın Zile ilçesindeki antik tiyatroda yazdığı belirtiliyor. 4 bin yıllık Zile Kalesi’nin surlarının kuzeydoğusunda kayaların oyulmasıyla yapılan antik tiyatroda kazı çalışmaları başlatıldı.
Sen de mi Brütüs?Brütüs’ün Jül Sezar’a ihanetini gerçekleştirdiği Pompey Curia ziyarete açıldı. MÖ 3. YY’a tarihlenen antik Roma tapınağı kompleksi 1920’li yılların sonunda Benito Mussolini’nin bir projesi kapsamında Ortaçağ’a ait binaların yıkılması sırasında ortaya çıkmıştı.
Roma'da Sezar’ın öldürüldüğü alan ziyarete açıldıİtalya’nın başkenti Roma’da tarihi MÖ 3. yüzyıla dayanan ve Jül Sezar’ın öldürüldüğü yer olarak bilinen antik alan bugünden itibaren ziyarete açıldı.
Tarihin en zalimce ve sıra dışı 5 cezası! Herkesi birbirine öldürttülerRoma İmparatorluğu'nda işlenen her suçun bir karşılığı oldu. Ancak 'ceza' olarak nitelendirilen eylemlere karşı geliştirilen yöntemler hiç ama hiç insani olmadı. İşte Romalıların sıra dışılığı ve acımasızlığıyla tarihe damga vurmuş, duyanları şaşına çevirecek 5 cezalandırma yöntemi.
Adları tarihe kazılı ama nerede oldukları bir sır! 'Mezarı bulunursa kıyamet kopabilir'Güzelliğiyle dünyaya nam salan Kleopatra'nın 2 bin yıldan fazla bir süredir kayıp olan mezarının bulunabileceğine dair iddialar tartışılmaya devam ediyor. Kleopatra'nın gündeme gelmesiyle birlikte tıpkı onun gibi tarihe adını yazdıran ancak mezarları kayıp ünlü hükümdarlar da merak konusu oldu. İşte nerede oldukları gizemini koruyan, hatta bazıları için mezarı bulunursa kıyamete sebep olacağı düşünülen 5 hükümdarın hikayesi.
Hazine avcılarından 69 bin 347 madeni para ile Dünya rekoru!Amatör hazine avcıları, 30 yıl önce duydukları bir efsane üzerine işe koyulduklarında, ortaya çıkaracakları keşfin boyutundan habersizdi. Bundan dokuz yıl önce, 2012 yılında tüm dünyanın şaşkınlıkla karşıladığı bir keşfe imza attılar. Şimdi ödüllerini almaya hazırlanan çiftin metal dedektörlerle yaptıkları keşfin, ünlü Roma imparatoru Jül Sezar'ın dahil olduğu oldukça kanlı bir tarihi var.
Alea İacta Est Ne Demek, Türkçesi Nedir? Alea İacta Est Hangi Dil?Latince Antik Roma döneminden beri kullanılan en köklü dillerden biridir. Sinemadan edebiyata, müzikten tiyatroya kadar birçok sanat dalında Latince deyişlerden alıntılar yapılmaktadır. Bunlardan biri olan Alea Iacta Est sözü, Roma İmparatorluğu'nun kurucusu Jül Sezar'a aittir. Alea iacta est ne demek ve hangi dil? İşte, tüm detaylar.
Veni Vidi Vici Ne Demek? Nerede Söylendi, Kimin Sözü?Veni vidi vici merak edilen ve anlamı araştırılan kelimelerden biridir. Özellikle birçok alanda kullanılmasından dolayı da anlamı araştırılan sözler arasındadır. Bu bakımdan veni vidi vici ne demek öğrenebilir ve buna göre gerektiği yerde kullanabilirsiniz. Veni vidi vici ne demek? Nerede söylendi, kimin sözü tüm detayları ile derledik.
Kraliçe Kleopatra daima hayatta!Milattan önce 69 ila 30 yılları arasında yaşayan Antik Mısır'ın son kraliçesi Kleopatra, sinemada kendisini canlandıran aktrisler sayesinde "hep hayatta" kaldı. Efsanevi Kleopatra’yı en son Halle Berry gündeme getirdi
Şubat ayı neden 28 gün sürüyor?"Şubat Ayı, neden yılın en kısa ayıdır?" diye hiç merak ettiniz mi? Şubat Ayı'nın Roma İmparatoru Julius Caesar (Jül Sezar)'dan bir başka Roma İmparatoru Augustus'e uzanan, yüz yıllar öncesine dayanan hikayesini sizler için anlattık. Şubat ayının 28 gün çekemesinin ilginç hikayesi Selçuk Bulut ile Nedir programında...
Jül Sezar: Temmuz ayının sahibiJül Sezar, tarihin en kurnaz, en zeki diktatörlerinden biri. Temmuz ayına adını veren, gelmiş geçmiş en parlak imparatorlardan biri olan Jül Sezar'ın tarihe kazınmış hayatına, imparatorluğuna ve esrarengiz kişiliğine Molatik oluyoruz...
Tarihin ünlüleri bugün yaşasaydı...ABD’li grafik tasarımcısı Becca Saladin, tarihin ünlü figürlerini modern hayata uyarladı, eserler sosyal medyada büyük ilgi gördü.
Her ülkenin yılbaşı ritüeli farklıAnadolu’da un kapları, tüm yıl dolu olsun diye, ağzına kadar dolduruluyor; Çinliler, kapılarını kırmızıya boyuyor; Almanya’da eritilmiş kurşun suya atılıyor; Japonlar ise kahkahalarla yeni yıla giriyor. Her ülkede ritüel farklı, ancak dilekler ortak: Şans, bereket ve sağlık dolu bir yıl…
İnsanların zarar verdiği paha biçilemez 10 eserUzak geçmişe dair bildiğimiz birçok şeyin kaynağı, dönemin eserlerinden yaptığımız çıkarımlardan oluşuyor. Piramitler, mumyalar ve antik lahitler olmasa Antik Mısır hakkında belki de hiçbir şey bilemezdik. Peki insanlar çok değerli bu eserlere hiç mi zarar vermiyor?
Eto'o'nun adaylık isteği 1 Nisan şakası çıktı!Atiker Konyaspor'da forma giyen Kamerunlu futbolcu Samuel Eto'o'nun, ülkesinde 2019 yılında yapılacak cumhurbaşkanlığı seçiminde aday olmak istediğini açıkladığı röportaj olay oldu. Röportajın ise 1 Nisan şakası kapsamında hayali olduğu ortaya çıktı.
“Hayalim Gelibolu’da 3 boyutlu müzeKurşun asker koleksiyoncusu Cem Özdoğan kurduğu atölyede çalışmalarını sürdürüyor. Kırklareli-Demirköy’de Balkan Savaşı müzesi hazırlayan Özdoğan’la bu tutkusunu konuştuk.
Dünyada yılbaşı gelenekleriYeni yıla girerken her ülkenin kendine özgü bir geleneği var. Ortak dilekler, şans, aşk ve bereket… Gece yarısı kapı önünde nar kırmanın bereket getirdiğine inanılıyor. Çinliler şans için evlerinin kapısını kırmızıya boyuyor İspanya’da yılın her ayı için bir üzüm yeniliyor. Almanya’da eritilmiş kurşun soğuk suya atılıyor ve bir çeşit fal bakılıyor; Japonlar ise yeni yıl neşeli ve şanslı geçsin diye tam gece yarısında kahkaha atıyorlar
Ranieri'ye Roma'da büyük onur!Leicester City'yi geçen yıl Premier Lig'de şampiyon yapan İtalyan teknik direktör Claudio Ranieri, memleketi Roma'da onur ödülü aldı.
Keşanlı Ali’nin vedasıTürk tiyatro tarihinin önemli sanatçılarından, adı ‘Keşanlı Ali Destanı’yla bütünleşmiş Engin Cezzar hayata veda etti. Cezzar’ın Çatalca’da defnedildiği öğrenildi...
Jül Sezar ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.