Kalorisi düşük ama çok besleyici! Tam zamanı olan ıspanağın pek çok faydası varBesleyici koyu yeşil yapraklarıyla tüm dikkatleri üzerine çeken ıspanak, genellikle salatalarda, yemeklerde veya smoothie'lerde kullanılıyor. Ispanağın düşük kalorili olmasının yanı sıra A, C, K vitaminleri, demir, kalsiyum, potasyum, magnezyum ve lif gibi birçok vitamin ve mineral açısından zengin olduğunu açıklayan Uzman Diyetisyen Elif Bilgin Baş, ıspanağın tam bir sağlık deposu olduğunu söyledi.
Ispanağı sakın pişirmeyin!Ispanağın faydaları saymakla bitmiyor. Bütün uzmanlar kışın sofralarımızdan eksik etmemizi söylüyor ancak yeni bir araştırmaya göre ıspanağı yanlış yiyormuşuz.
Ispanağın faydaları nelerdir?Her derde deva olduğu söyleyen ıspanak, vitamin açısından oldukça zengin bir besin kaynağıdır. İçeriğindeki mineraller ve vitaminler sayesinde çok eski zamanlardan beri birçok hastalığın tedavisinde kullanılmıştır. Kış aylarında rahatça bulabileceğiniz ıspanak, pişirilerek ya da çiğ olarak tüketilebilir.
Neden ıspanak yemeliyiz?Ispanağaın sağlığa faydaları saymakla bitmiyor. En çok bilinen özelliği ise hastalıklara karşı vücudu koruma potansiyelidir. İşte ıspanağın mucize gibi faydaları...