Kabuğuyla yiyince ilaç etkisi gösteriyor! Şifası 'fisin'de saklı, rengine dikkat edinÖzellikle geçirdiğimiz günlerin vazgeçilmez meyvesi olan incir, antioksidan bolluğu ve sağlık üzerindeki faydalı etkileriyle bilinir. Uzmanlar son derece düşük kalori değerine sahip olan bu meyvenin kabuğuyla birlikte tüketilmesini öneriyor. Peki, inciri kabuğuyla yemek vücudu nasıl etkiler?
Osman Müftüoğlu uyardı, inciri sakın böyle yemeyin! Şekere tavan yaptırıyorİncir tam da mevsimi olan bu günlerde sindirim ve bağışıklık için son derece önemli bir meyve. Ancak tadına doyum olmayan inciri tüketirken en çok dikkat edilmesi gereken şey 2 porsiyonu aşmamak. Günde 2 incirden fazlası ciddi rahatsızlıklara neden olabilir!
Günde 2 adet incir tüketirsek vücudumuzda neler olur?Ağustos ve eylül aylarının favorisi incir, yüzlerce minik tohumla dolu ve yenilebilir yeşil veya mor kabuklarıyla hafif, ferahlatıcı ve oldukça lezzetli bir meyve. "Sağlık probleminiz yoksa günde 2 adet incir tüketebilirsiniz" diyen Beslenme ve Diyet Uzmanı Elif Gizem Arıburnu, incirin 6 faydasını anlattı.
Kuru incirdeki tehlike! Kaliteliyse rengi kahverengi...Lezzeti yanında saymakla bitmeyen faydalarıyla da herkes tarafından sevilen incir, kurutularak her mevsim tüketilebilir hâle getiriliyor. Ancak kuru incir satın alırken ve tüketirken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar var. Eğer bu noktalara dikkat edilmezse sağlığımızı ciddi anlamda tehdit edebiliyor. Gıda Mühendisi Tuğba Parıltı, kuru incirdeki tehlikeleri ve kaliteli incirin sahip olması gereken özellikleri açıkladı. İşte detaylar...
5 maddede incirin faydalarıYaz aylarının sonuna doğru geldiysek incir zamanı gelmiştir. Haydi bakalım pazara ya da manava git ve kendine en sevdiğin incirden bir kilo al. Ağzına atmadan önce senin için hazırladığımız incirin 5 faydasını incelemeyi unutma!
Kaz Dağları, inciriyle de şifa dağıtıyorKaz Dağları’nda yetişen incirler, içindeki ‘ficin’ maddesi sayesinde kanserli hücrelerdeki metastazı durdururken, uzmanlar incirin kabuğuyla birlikte tüketilmesini tavsiye ediyor.