Son dakika horlamanın nedenleri haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan horlamanın nedenleri gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan horlamanın nedenleri haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 26 horlamanın nedenleri haberi bulunmuştur.
Horlayan da dinleyen de risk altında! ‘Uykuda ani ölüme neden oluyor’Herkesi etkileyebilen ve yaygın bir durum olan horlama, erkeklerde ve fazla kilolu kişilerde daha sık görülüyor. Yaş ile birlikte ilerleyerek daha da ciddileşen horlama tablosu, hastanın kendisinin yanı sıra özellikle eşleri olumsuz yönde etkiliyor. Bazı kişiler için kronik bir sorun olabilen horlama, bazen ciddi sağlık problemlerine de sebebiyet verebiliyor. Kulak Burun Boğaz Bölümü’nden Prof. Dr. Erdal Seren, horlama ve tedavi yöntemler hakkında bilgi verdi.
Horlama Neden Olur? Horlamaya Neden Olan Şeyler Nelerdir?Pek çok insanın uyurken yaşadığı sorun horlamadır. Horlamanın farklı nedenleri mevcuttur. Horlama, uyku sırasında hava akışınızı kısıtlayan bir şey olduğunda ortaya çıkar. Yüksek sesle veya uzun süreli horlama kalp krizi, felç ve diğer sağlık sorunları riskini artırır. İşte, merak edilen tüm detaylar.
Horlama, uyuyan kişinin nefes almakta zorlandığını gösteriyorToplumda çok sıkça görülen horlama, kişinin yaşam kalitesini düşürebiliyor. Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Murat Topak, toplumda da çok sık görülen horlamayla ilgili bilgi verdi.
Horlama nasıl geçer, horlama tedavisi nasıl yapılır? Evde doğal çözüm önerileriHorlama, bir sağlık sorunu olarak görülmese de insanları rahatsız eden bir durum olarak bilinmektedir. Horlama, çaresi oldukça aranan bir sorundur. Horlama nasıl geçer, horlama tedavisi nasıl yapılır? Evde doğal çözüm önerileri? Horlamanın nedenleri nelerdir? İşte tüm detaylar...
Neden horlarız?Horlamak çoğu insanın uykusunda yaptığı şeylerden biridir. Bazen yanımızda biri horlarken uykumuz kaçabilir ya da uyumamıza engel olabilir. Peki, o kişi bunu bilerek mi yapıyor? İnsanlar neden horlar?
Horlamanın asıl nedenleriKBB Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Ozan Seymen Sezen toplumda çok sık görülen horlama sorununun önemli sağlık problemlerinin habercisi olabileceğini belirtti. Problemin nedenlerine değinen Seymen, horlamayı hafife almayın önerisinde bulundu.
Horlama problemine kişiye özel çözümDiş Hekimi ve Ortodonti Uzmanı Dr. Dt. Hakan Dönmez kişiye özel hazırladıkları horlama aparatları ile horlama problemini çözdüklerini söylüyor.
‘Horlama’ deyip geçmeyinÖzellikle gece şiddetli horlama sonucu solunum durması yaşayan kişilerde görülen uyku apnesi, kalp yetmezliği, kalp krizi, tansiyon, şeker, kilo alma, depresyon, sürekli yorgunluk ve uyku hali ile trafik kazalarına neden olabiliyor.
'Evlilikleri bitiriyor' diyerek açıkladı! 'Horlamanın bir çözümü var'Çeşitli sağlık sorunları beraberinde farklı rahatsızlıklara da sebebiyet vererek hayat kalitesinde ciddi düşüşlere neden olabiliyor. Bunlardan birisi de birçok nedene bağlı olarak gelişebilen horlama. Uzmanlara göre horlama, evlilikleri bile bitirebilecek bir sebep olabiliyor. Ancak iyi haber: Çözümsüz değil!
Horlama Nedenleri Neledir, Tedavisi Var Mı? Horlamadan Kurulmak İçin Neler Yapılabilir?Horlama pek çok insanda görülebilen ve oldukça rahatsız edici bir durumdur. Yetişkinlik döneminde olan yaklaşık %50 insanda horlama problemi görülebilmektedir. Eğer bu rahatsızlık tedavi edilmezse başka ciddi hastalıkların ortaya çıkmasına sebep olabilmektedir. Horlama nedenleri nelerdir, horlama tedavisi var mı? Horlamadan kurtulmak için neler yapılabilir? İşte, tüm detaylar...
Uyku apnesine dair tüm bilinmeyenlerGeceleri nefes durmasına uyku apnesi diyoruz. Apne kelimesi Yunanca’da “soluksuz kalmak” anlamına gelir. Uyku apnesi erkeklerde kadınlardan 2 kat daha sıktır ve daha çok orta yaş üzerindeki erişkinlerde görülür. Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op.Dr.Ali Değirmenci konu hakkında bilgiler verdi.
Horlamanın uyku düzeniyle ilişkisiHorlamanın uyku düzeniyle bir ilişkisi vardır. Kişi ne kadar az uyursa, uykuya olan açlığı o kadar artar ve o kadar derin uyur.
Kâbus görenleri mutlaka uyandırınSayıları 100’ü bulan uyku hastalıklarından bazıları hayatın normal akışını da değiştiriyor. Gece uyutmayan hastalık, gündüzleri de zor bir yaşama neden oluyor; psikolojik sorunlara yol açıyor...
‘Kötü uyku’ öldürürUykusuzluk, horlama ve uykuda solunum durması olarak nitelendirilen apne... Bu rahatsızlıklar, fazla önemsenmiyor; ancak ya çeşitli hastalıklara yol açarak ya da bizzat kendileri öldürücü olabiliyor
Horlamanın Nedenleri ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.