Genel SağlıkHorlama sorununun tedavisi

Horlama sorununun tedavisi

12.12.2013 - 23:05 | Son Güncellenme:

Horlama tedavisinin nedene yönelik olarak yapılması gerekir.

Horlama sorununun tedavisi

Horlama tedavisinin nedene yönelik olarak yapılması gerekir. Yani, burun kemik eğriliği varsa bu düzeltilmeli, burun etinde şişlik varsa bu giderilmelidir. Kronik sinüzit varsa ortadan kaldırılmalı, polipler varsa temizlenmelidir.
Aynı şekilde ağız içinde; dil kökü küçültülmeli, eğer uvula büyükse küçültülmeli, büyük geniz eti ve büyük bademcikler gibi sorunlar ortadan kaldırılmalıdır. Ancak horlama sorunu, yapılan bütün bu tedavilere karşın yüzde yüz ortadan kaldırılamayabilir.
Horlama tedavisinde altın standart uyku testi yani, polisomnografi testidir. Horlama sorununu şiddetli yaşayan ve nedenleri ciddi boyutta bozukluklardan kaynaklanan hastalarda ameliyat öncesi mutlaka bu test yaptırılmalı ve tedavi bunun sonuçlarına göre planlanmalıdır.

Haberin Devamı
Tedavide yeni yaklaşımlar
Bu teste son yıllarda eklenen çok ciddi yeni bir yaklaşım vardır. Bu yaklaşımda ameliyat öncesi hafif bir uyku durumuna sokulan hastalarda, fleksible endeskop kullanılarak horlamanın yeri noktasal kesinlikte saptanır. Böylece cerrahi müdahale genel olarak sorunlu bölgelere değil, bu horlama yerine uygulanabilmektedir ve başarı oranı yüzde doksanlara kadar ulaşabilmektedir.
Yine de, bu hastaların akşam yemeklerini erken yemeleri ve yemekten en az 3 ila 4 saat sonra uyumaları ve alkol alımından kaçınmaları gerekir. Çünkü metabolik veya anatomik bozukluğu olmayan kişilerde bile, bu iki durumum gerçekleştiği koşullarda horlama sorunu yaşanabilmektedir.

Şan Egzersizleri Horlamayı Azaltabilir



Vücut Kitle İndeksi Hesaplama

Sağlığınızı kontrol altında tutmak için Vücut Kitle İndeksi (VKİ) hesaplama aracını deneyin!

VKİ HESAPLA
Yazarlar