Son dakika herpes haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan herpes gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan herpes haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 202 herpes haberi bulunmuştur.
7 saniyede bir hafızası yenileniyor! Meğer sebebi uçukmuş: '2 günde müdahale şart'Basit gibi görünen bir enfeksiyonun iyileşmemesi halinde beyninizde bir hasara yol açabileceğini hiç düşündünüz mü? Dünyaca ünlü müzisyen Clive Wearing 7 saniyede bir sıfırlanana hafızasıyla bir ömür yaşadı ve basit bir enfeksiyon tüm anılarına mâl oldu. Yapılan araştırmalar grip, uçuk, solunum yolu ve diğer ciddi enfeksiyonların demansa neden olabileceğini ortaya koydu. İşte detaylar.
Nüfusun yüzde 30'unu ilgilendiriyor! Gizli kalmış suçiçeğinden aktive oluyormuşYetişkinlerin yaklaşık yüzde 20-30’unu etkileyen Zona’nın (Herpes Zoster) bağışıklık durumu ile yakından ilişkili olduğunu söyleyen Deri Hastalıkları Uzmanı Dr. Aliye Sevdem Gülcan, zonanın nadir de olsa bazen uzun süreli sinir ağrısı ve görme kaybı gibi ciddi komplikasyonlara neden olabileceğine işaret etti.
Barınakta 17 kedi ve köpek öldü! Adli ve idari soruşturma başlatıldıKırklareli Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi'nde, 8 köpek ve 9 kedi olmak üzere 17 hayvan öldü. Kırklareli Belediye Başkanı Derya Bulut, hayvanların hastalıklara bağlı olarak öldüğünü belirterek, "Adli makamlar zaten gerekli soruşturmayı başlattı" dedi.
14.5 milyon çocuk ‘aşı’sızBirleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) ve Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) dünya çapında 14.5 milyon çocuğun aşısız olduğunu, tek bir doz aşı bile alamadıklarını açıkladı.
Geçmeyen uçukların doğal merhemi! 10 dakika bekletin, virüsleri yakıyorUçuk, özellikle dudakta oluşan küçük, ağrılı yaralardır ve genellikle bir virüsün neden olduğu herpes enfeksiyonundan kaynaklanır. Geleneksel tedaviler genellikle kremler ve merhemlerle yapılırken, bazı doğal yöntemler de uçuk tedavisinde etkili olabilir.
Kaşıntı, yanma, koku! ‘Bakteriyel vajinal akıntı kısırlığa yol açabilir’Kadınlarda vajinal akıntıya yol açan Klamidya (Chlamidya) adlı bakterilere dikkat edilmesi gerektiğini söyleyen Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Naziye Gürkan, “Klamidyalar vajinada bol akıntıya neden olur. Ayrıca tüplerde tıkanma yaratarak ilerleyen yıllarda kısırlık sebebi olabilir. Chlamidya, gonore, trichomonas, sifilis, HIV, genital Herpes cinsel yolla bulaşan hastalıklar arasındadır. Bu nedenle partnerle birlikte tedavi edilmelidir” dedi.
İlyas Yalçıntaş: Hastalığım teşhis edildi, tedaviye başlıyorum!Ünlü şarkıcı İlyas Yalçıntaş, bir süredir yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle hastaneye başvurdu. Hastalığının teşhis edildiğini söyleyen Yalçıntaş, sağlık durumu hakkında sosyal medya hesabından açıklama yaptı.
Yasadışı laboratuvarda Kovid’li fareler bulundu!ABD’nin Kaliforniya eyaletindeki Reedley kentinde yer alan Fresno yakınlarında ortaya çıkarılan depodan bozma laboratuvarda, koronavirüs kapıp onu yaymak için biyomühendislik yoluyla üretilmiş bine yakın fare bulundu.
Kanserde risk faktörlerine dikkatDünyada her yıl 10 milyon kişinin yaşamını yitirdiği kansere karşı uzmanlar uyarılarda bulundu. Erken tanının hayat kurtardığını yineleyen uzmanlar, sağlıksız beslenme ve sigaranın kanser riskini artırdığını hatırlattı, spor ve kaliteli uykunun önemini vurguladı.
Uçuk 5 bin yıl önce yayılmışHerpes simpleks (HSV-1) virüsüne bağlı olarak ortaya çıkan ve genellikle dudak, ağız ya da diş etinde yaralarla ortaya çıkan bir mikrobik enfeksiyon olan uçuk ile ilgili yapılan bir çalışmanın sonucunda oldukça ilginç bilgiler elde edildi.
Uçuk virüsü Bronz Çağı'ndaki öpüşme geleneğinin mirasıİngiltere'de Cambridge Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırma, uçuk virüsünün (Herpes Simplex HSV-1) geçmişinin Bronz Çağı'na kadar gittiğine ve öpüşmeyle yayıldığına işaret ediyor.
Sakın Eylül ayını beklemeyin! Vuhan’da yeniden karantinalar başladıKovid-19 salgınında vaka ve ölüm oranlarında artış sürüyor. Üçüncü doz aşısını olanların sayısı 28 milyon sınırında. Prof. Dr. Hüseyin Baskın yeni varyantlara dikkat çekerken, sonbahar aylarıyla ilgili uyarılarda bulundu.
Maymun çiçeği hakkında merak edilen tüm sorular ve yanıtlarıVakaların artmasını beklediğini duyuran WHO, 'Maymun çiçeği belirtileri neler?', 'Hayvanlardan insanlara nasıl geçiyor?', 'Kimler daha fazla risk altında?' ve 'Maymun çiçeğinin aşısı var mı?' gibi soruların yanıtlarını verdi.
VERTİGO belirtileri ve sebepleri nelerdir? Vertigo hastalığı ve tedavi yöntemi...Vertigo nedir sorusu araştırma konusu olmaya devam ediyor. Birçok insanın hayat kalitesini düşüren baş dönmesi, denge kaybı ve kusma gibi belirtiler gösteren Vertigo merkezi sinir sistemi ve iç kulakta bulunan hastalıklardan kaynaklı ortaya çıkmaktadır. Peki Vertigo sebepleri ve belirtileri nelerdir?
Ağız yaralarını ciddiye alın! Önemsemediğiniz yaralar bazen…Besinleri çiğnerken güçlük çekilmesi… Yutkunmanın adeta ızdıraba dönüşmesi… Konuşmakta zorlanılması… Ülkemizde oldukça sık görülen ağız yaralarının nedeni ne olursa olsun, tümünün ortak özelliği; ağrıya ve buna bağlı olarak yaşam kalitesini düşüren sorunlara yol açabilmeleri! Dermatoloji Uzmanı Prof. Dr. Ayşe Kavak, ağız yarasına yol açan bazı önemli hastalıklar hakkında bilgi verdi.
Uçuk Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek? Uçuk Neden Çıkar, Nasıl Geçer?Uçuk pek çok kişinin yaşamış olduğu bir problemdir. Uçuk kelimesinin tam olarak neye tekabül ettiği de merak edilmektedir. Uçuğun ne olduğunu merak edenler hem sözlüklerde hem de internet üzerinden uçuk kelimesinin anlamına dair araştırma yapmaktadırlar. Peki uçuk nedir? TDK'ya göre Uçuk sözlük anlamı nedir? Uçuk neden çıkar? Uçuk nasıl geçer? İşte uçuk kelimesinin anlamına dair tüm detaylı bilgiler.
Dil yarasına ne iyi gelir, nasıl geçer? Dil yarasına bitkisel çözümDildeki yaralar insanın yaşam kalitesini önemli ölçüde düşürür. Dil ağrısı pek çok hastalığın habercisi olabilir. Genellikle kendiliğinden geçen dil yaralarının belirtileri dilin üstünde yara, dilde hassasiyet, acı ve yanma hissi, yemekten sonra acı veya yanma hissi şeklinde kendini gösterir. Birçok nedene bağlı olarak ortaya çıkan dil yarası, dilin yanlışlıkla ısırılması, aft, virüs enfeksiyonu gibi etkenler sonucunda ortaya çıkar. Evde yapılan gargara, meyan kökü, gibi bazı yöntemler dildeki yaralara iyi gelir. Ancak 14 günden fazla süren dil yaraları için kulak burun boğaz veya diş doktoruna gidilmelidir. Dil yarasına ne iyi gelir, nasıl geçer? diyorsanız “Dil yarasına bitkisel çözüm” içeriğimizden detaylara ulaşabilirsiniz.
Herpes ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.