Hamsiyi böyle pişirenler vitamine doydu! Besin değeri artıyor, direkt beyne ulaşıyor
Hamsiyi böyle pişirenler vitamine doydu! Besin değeri artıyor, direkt beyne ulaşıyorLezzeti ve sağlığa faydası dolayısıyla sevilerek tüketilen hamsinin besin değeri de bir o kadar yüksek. Ancak yalnızca hamsi tavayı bu şekilde pişirenler sonuna kadar faydasını görüyor, vitamine resmen doyuyor.
4.11.2023Yemek
Hamsinin en lezzetli olduğu dönem ne zaman?
Hamsinin en lezzetli olduğu dönem ne zaman?Karadeniz Bölgesi'nde bol miktarda avlanan Karadeniz hamsisi, en lezzetli dönemini yaşıyor. Özellikle bol miktarda hamsi avlayan balıkçılar, hamsinin denizin soğumasıyla yağlandığını ve kasım sonu itibarıyla şubat ayının ortalarına kadar en lezzetli dönemine ulaştığını belirtiyor
6.07.2021Et Yemekleri
Lezzetli balık pişirmenin püf noktaları - Balık sonrası helva neden yenir?
Lezzetli balık pişirmenin püf noktaları - Balık sonrası helva neden yenir?Çok iyi bir kalsiyum ve fosfor kaynağı olan balık, doğru pişirildiğinde hem lezzetli hem de sağlıklı oluyor. Tüm balık çeşitlerinin başka diğer besin maddelerinde bulunmayan omega 3 yağ asitlerinden EPA ve DHA’yı içermesi noktasında da büyük bir öneme sahip olduğu belirten Gastronomi Uzmanı Öğr.Gör. Levent Demirçakmak, lezzetli balık pişirmenin püf noktalarını paylaştı. Balık sonrası neden helva yenmesi gerektiğini de açıkladı
6.07.2021Et Yemekleri