Son dakika grip aşısı haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan grip aşısı gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan grip aşısı haber sayfamızda...
Grip hurafeleri sizi yakmasınAvrupa’da yanlışları düzeltme konusunda çalışan Euroverify ekibinin görüştüğü tıp uzmanları, grip hastalığıyla ilgili dört hurafeyi bilimsel verilerle çürüterek doğruların neler olduğunu açıkladı. Euronews’in haberine göre griple ilgili dört hurafe ve uzmanların açıklamaları şöyle...
Büyük küçük herkesi etkiliyor! ‘Gribe karşı önleminizi şimdiden alın’Grip her yıl dünyada yaklaşık 3 ila 5 milyon arasında kişiyi etkiliyor. 250-500 bin insanın hayatını kaybetmesine neden olan influenza virüsünün yol açtığı grip, bir enfeksiyon hastalığı. Havaların soğumasıyla birlikte gribin görülme sıklığının artacağını söyleyen Uzm. Dr. Şirin Elmi, gripten korunmak için alınması gereken önlemleri anlattı.
Kolay bulaşıyor, ağır seyrediyor! Kimler, ne zaman grip aşısı olmalı?Özellikle çocuklar, yaşlılar ve kronik hastalığı olanlarda gribin çok daha ağır seyrettiğine dikkat çeken Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Dilek Leyla Mamçu, hava sıcaklıklarının düşmesiyle artmaya başlayan grip hastalığı ve grip aşısı hakkında bilgi verdi.
Grip aşısı için en uygun zamanGrip aşısı İnfluenza virüsüne kaşı üretilen bir aşı. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) virüsün değişikliklerini yakından takip edip, aşı içeriği için yıllık önerilerde bulunur.
Maymun Çiçeği (Mpox) aşısı var ama ilacı yokAfrika’da ölümlere yol açan, İsveç’ten sonra Pakistan’da tespit edilen ve “maymun çiçeği” olarak bilinen bulaşıcı mpox virüsüne karşı aşı olduğu ama ilaç olmadığı ortaya çıktı.
Bozulan iklimin bebek mağdurları İklim değişikliğinin artık anne karnındaki bebekleri bile etkilediği ve erken doğum riskinin yüzde 60 oranında arttığı ifade edildi.
Üçlü salgın uyarısı! 'Öksürük, nefes darlığı ve halsizlik belirtilerine dikkat'Üçlü salgının, Covid-19, mevsimsel grip (influenza) ve solunum sinsityal virüsü (RSV) gibi üç farklı enfeksiyonun bir arada görüldüğünü belirten Prof. Dr. Hakan Leblebicioğlu, “Uzayan şikayetleri olan hastalar, hekime başvurmalıdır” dedi.
Aynı anda grip, uyuz ve kızıl oldu! Korkutan kokteyl: 'Vücutta eksikse affetmiyor'Her şey normalken aniden vücudunda yolunda gitmeyen bir şeyler hissetti. Ateşi vardı, boğazı ağrıyordu. Bir müddet sonra ise vücudunda döküntüler ve kaşıntı başladı. Soluğu doktorda alan genç kadın duydukları karşısında şaşkındı. Aynı anda grip, uyuz ve kızıl olmuştu! Bu 'korkunç kokteyl'in ardındaki gerçek ise herkesi yakından ilgilendiriyor.
300 bin yıllık uykudan uyandı! Kuzeyden yayılacak, önceki salgınları unutunİnsanlar henüz dünyada yokken var olan virüsleri keşfeden bilim insanları, kuzey kutbu üzerinde bulunan bu virüslerin bağışıklık sistemi tarafından tanınmadığını bildirdi. Bu nedenden ötürü önümüzdeki yıllarda ölümcül bir pandeminin yaşanacağını belirten uzmanlar virüsle ilgili detaylı bilgileri de paylaştı.
‘Ellerinizi mutlaka sık sık yıkayın’Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son günlerde artış eğiliminde olan üst solunum yolu enfeksiyonlarına ilişkin Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara’nın uyarılarını paylaştı.
Hastanelerde alarm! Yüzde 50 artış... Antibiyotik uyarısıİzmir Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Güneş Şenol, her yıl kış aylarında soğuk algınlığı şikayetlerinin arttığını kaydetti.
Kovid dahil onlarca virüs dolaşımda! Maske uyarısıTürk Klinik Mikrobiyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Derneği (KLİMİK) Başkanı Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, şu an Kovid dahil onlarca virüsün dolaşımda olduğunu ancak 2008'de büyük bir salgın yapan ve halk arasında Domuz gribi olarak bilinen H1N1'in baskın göründüğünü söyledi.
Kovid dahil onlarca virüs dolaşımda! Maske uyarısıTürk Klinik Mikrobiyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Derneği (KLİMİK) Başkanı Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, şu an Kovid dahil onlarca virüsün dolaşımda olduğunu ancak 2008'de büyük bir salgın yapan ve halk arasında Domuz gribi olarak bilinen H1N1'in baskın göründüğünü söyledi.
Mikroplara karşı ‘temiz’ mücadeleNezle, grip, farenjit, larenjit, sinüzit, astım, bronşit, zatürre ve otitin (orta kulak iltihabı) kışın sık görülmesini soğuk hava-virüs ilişkisine bağlayan Acıbadem Üniversitesi Atakent Hastanesi’nden Dr. Kenan Çekem, “Soğuk hava virüslerin kendi koruma tabakalarını kalınlaştırarak dirençli ve güçlü hale getiriyor. Soğuk havalarda vücut mekanizmalarımız burun, hava yolları ve akciğerler gibi solunum sistemimizi daha zor ısıtıp nemlendiriyor. Bu da virüslerin tutunmasını kolaylaştırıp vücuttan atılmasını zorlaştırıyor” dedi.
ABD'nin herkesten gizlediği tavuk çiftlikleri! Tek amaçları var: 'Sihirli formül'ABD'de potansiyel olarak yıl boyunca yumurtlayan milyonlarca tavuk bulunuyor. Ancak tavukların nerede tutulduğunu çok az kişi biliyor. Çünkü ulusal güvenlik nedeniyle yerleri açıklanmıyor. Her gün devlet destekli güvenlik sistemleri ve muhafızlar eşliğinde yüz binlerce yumurta, korunan tesislere kamyonlarla taşınıyor. Peki ABD tavuk çiftliklerini neden halkından ve dünyadan gizliyor?
Kovid ve grip aşısı birlikte daha güçlüYeni bir çalışma, Kovid-19 aşısı ile grip aşısını birlikte yaptırmanın, bunları ayrı ayrı yaptırmaktan daha iyi olduğunu ortaya çıkardı.
Kalp krizi riskini 10 kat artırıyor! ‘Grip aşısını daha önce grip geçirenler de olmalı’Gribin sağlıklı erişkinler dahil olmak üzere, enfeksiyondan birkaç gün sonra kalp krizi riskini en az 10 kat ve inme riskini en az 8 kat artırarak şiddetli kardiyovasküler komplikasyonları tetikleyebildiğini söyleyen Prof. Dr. İftihar Köksal, gribin ciddi sonuçlarını önlemek adına grip aşısının önemini vurguladı.
Bu semptomlara dikkat! Prof. Dr. Özlü uyardı: Her yaşta ölümcül olabilirKaradeniz Teknik Üniversitesi’(KTÜ) Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, Covid-19 pandemisi sırasında ölenlerin büyük kısmının zatürre gelişen olgularda meydana geldiğini belirterek uyardı.
Her yıl 2,5 milyon kişiyi öldürüyor! Zatürre ve grip aşısı neden bu kadar önemli?Dünya Sağlık Örgütü'ne göre her yıl yaklaşık 500 milyon insan zatürre ve bronşit gibi alt solunum yolu enfeksiyonlarına yakalanıyor, her yıl 2,5 milyondan fazla kişi de zatürreye bağlı kaybediliyor. Grip ve zatürre aşısının birlikte yapılmasının neden önemli olduğunu anlatan Göğüs Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Ömer Ayten, zatürre hastalığını, belirtilerini ve tedavisini anlattı.
Ev, okul gibi ortamlarda bulunuyor! İşte kış alerjilerine karşı alınması gereken tedbirlerİnsanlar kışın özellikle yeterli havalandırma yapılmayan iç ortamlarda daha fazla zaman geçirdikleri için kış alerjilerine bağlı yakınmaların daha sık görüldüğünü söyleyen Türkiye Ulusal Alerji ve Klinik İmmünoloji Derneği Uzman Hekimleri, kış alerjilerine karşı alınması gereken tedbirleri açıkladı.
Soğuk algınlığı deyip geçmeyin! Tedavi edilmediğinde çok ciddi hastalıklara yol açıyorSonbaharla birlikte kapalı ve kalabalık ortamlarda daha fazla zaman geçirilmesinin hem çocukları hem de yetişkinleri olumsuz etkilediğini söyleyen İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Yıldız Okuturlar, son günlerde en sık görülen 5 hastalığı anlatarak korunma yollarını açıkladı.
Grip Aşısı ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.