Son dakika google arama haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan google arama gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan google arama haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 2.643 google arama haberi bulunmuştur.
2024'te Google'da en çok bunları aradık! Türkiye'nin en çok arananları bir hayli şaşırttıGoogle, kullanıcıların en çok aradıkları konuları her yıl olduğu gibi bu yıl da paylaştı. Türkiye'deki arama sonuçları ise, bir hayli şaşırtıcı ve farklı temalar içeriyor. Bu yıl, sadece popüler kültür değil, aynı zamanda insanların hayatlarını etkileyen olaylar ve gelişmeler de Google'da en çok arananlar arasında yer aldı. Peki, 2024'te Türkiye'nin en çok aranan konuları neler? İşte, Türkiye'deki Google arama trendlerinin detayları...
İşte Apple'ın başarı sırlarıApple CEO'su ve Steve Jobs'un öğrencisi olan Tim Cook, Jobs'un kendisine aktardığı ve "Apple'ı başarıya götüren sırları" anlattı.
Önce Narin, sonra Rojin! CSI etkisi: Bilinçli failler mi yarattı?Son yıllarda su kenarlarında bulunan cesetlerin sayısındaki artış, kamuoyunun dikkatini adli tıbbın bu tür vakalarda oynadığı kritik role çekti. Özellikle Van Gölü'nde bulunan Rojin Kabaiş’in cesedi ve ağustos ayında uzun süre gündemde yer edinen Narin Güran olayı benzerlikleriyle soru işaretleri doğururken, bu vakaların birbirinden etkilenip etkilenmediği ise tartışılıyor. Adli Tıp Uzmanı Prof. Dr. Nevzat Alkan, CSI etkisine işaret ederek göz ardı edilen gerçekleri paylaştı.
Nokta Atış e-pazarlamaE- pazarlamada püf kitleninin aradığı anahtar kelimeleri ve noktalarına dikkat edenler rakiplerinin bir adım önüne geçebiliyor. Doğru tanıtım hedefi 12'den vuruyor. Videolu reklamda ilk 30 saniyeye dikkat etmek şart! Peki hangi sektör için hangi mecra öne çıkıyor? İşte ayrıntılar...
Dijital Telif Yasası ile ilgili gelişmeler sürüyor: Ödemeler ne kadar olmalı?Google'ın Kanada'daki yayıncılara yıllık 73,5 milyon dolar ödeme yapmayı kabul etmesinin yankıları sürüyor. Bu gelişme benzer yasaların hayata geçirilmesinin beklendiği pek çok ülkede heyecan yaratırken, ABD'de yapılan bir araştırma haberden elde edilen gelirin eşit paylaşılması gerektiğine ve yayıncıların hak ettiği ödemelerin çok daha yüksek olduğuna işaret etti.
Dijital Telif Yasası için çalışmalar hızlandı! 'Google telif ücreti ödemek zorunda kalacak'Türkiye'de Dijital Telif Yasası konusunda çalışmalar hızlandı. TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman, Google'ı bütçe görüşmelerinden sonra TBMM'ye çağıracaklarını söyledi. Dijital telif yasası ile ilgili konuşan Sosyal Medya Araştırmacısı Ümit Sanlav, "Google bizi sömürüyor! Haberlere arama motoru Google üzerinden ulaşılıyor. Bu haberler üzerinden milyar dolarlar kazanan Google, dijital içerikleri üretenlere herhangi bir ödeme yapmıyor" diyerek önemli açıklamalarda bulundu.
Google’da 2023’ün merak edilenleriGoogle bu yıl da 2023’ün öne çıkan aramalarını yayınladı. Bu yıl hem Türkiye’de hem dünyada açıklanan 2023 arama trendlerine ek olarak Google Arama’nın 25. yılı dolayısıyla dünya çapında 25 yıla yayılan popüler arama trendleri paylaşıldı.
Türkiye'de 'Dijital Telif Yasası' hazırlığı! 'Pozitif bir dönüşüm'Google'ın Kanada merkezli dijital yayıncılara yılda 74 milyon dolara varan miktarda telif ödemeyi kabul etmesinin ardından benzer bir sistemin Türkiye'de de uygulanması gerekliliği yeniden gündeme geldi. Peki Kanada’da varılan anlaşmanın bir benzerinin Türkiye'de de hayata geçmesinin etkileri ne olur? Dijital iletişim araştırmacısı Doç. Dr. Ali Murat Kırık, olası senaryoları değerlendirdi.
Google'dan 'Kanada' kararı! Ali Murat Kırık: Türkiye'de acilen dijital telif yasası çıkmalıHer yıl dijital yayıncılar için Google, Kanada'da yaklaşık 74 milyon dolar ödeme yapacak. Türkiye'deki yasanın acilen çıkması gerektiğini vurgulayan Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Ali Murat Kırık, 'Bu yasa ile, Google'ın hangi kuruma, hit başına ne kadar ödeme yapacağı teminat altına alınmalı.' dedi.
Google'ın Merkez Binası Nerededir? Google Merkez Binası Hangi Ülkede?Hiç şüphesiz dünyanın en büyük ara motoru ve en çok ziyaretçi alan sitesi Google’dır. Arama motoru devinin dünya çapında çalışanı ve binası bulunur. Kuruluşundan bu yana ilk olması nedeniyle büyümesine ivme katan Google’ın arama motoru dışında yeni ürünler ve hizmet geliştirmesine olanak sağladı. Zamanında iki doktora öğrencisi tarafından kurulan Google’ın ABD dahil pek çok ülkede binası bulunur. Google merkez binası hangi ülkede? “Google'ın Merkez Binası Nerededir?” içeriğimizden detaylı bilgi alabilirsiniz.
Google'a hakim durum soruşturmasıRekabet Kurumu’ndan yapılan açıklamada, hakim durumu kötüye kullandığı iddiasıyla Google hakkında soruşturma açıldığı belirtildi.
'Depremi bildim' dedi, bilim insanları isyan etti: Uzman değil, kahin değil, şarlatan!Yaklaşık 13.5 milyon kişiyi etkileyen Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler Türkiye'yi yasa boğdu. Birçok kişi büyük bir endişe içinde yaşananları izlerken, gezegenlerin dizilimi üzerinden deprem tahminleri yaptığını iddia eden Hollandalı 'sözde deprem uzmanı' Frank Hoogerbeets bir kez daha sahneye çıktı. 10 ili yıkan depremi önceden bildiğini ifade eden Hoogerbeets'in 10-14 Şubat arasında yeni bir depremin yaşanacağını iddia etmesi ise büyük tartışma yarattı. Bu bilimsellikten uzak uyarıları 'şarlatanlık' olarak değerlendiren uzmanlar ise isyan etti.
Google, bu iddialarla soruşturulacakİnternet arama motoru Google’ın Türkiye’deki faaliyetlerine yönelik rekabet soruşturması, Google’ın arama sonuçlarından internet sitelerine yapılan bağlantılara yoğunlaşacak.
Biri bizi gözetliyor!Özel hayatın gizliliğini sağlamak üzere yasal düzenlemeler geliştirildi. Mahremiyet bilinci ve isteğinin daha ön plana çıktığı bu süreçte, belki de teşebbüsler mahremiyete duydukları saygı üzerinden birbirleriyle rekabet etmeye başladılar.
Antitröst ile nasıl baş edilir?Facebook’u sadece erkekler için bir firmaya ve sadece kadınlar için başka bir firmaya bölebiliriz ya da farklı coğrafi alanlar için farklı firmalara bölebiliriz
Yılbaşında araç kiralamak isteyen 200 vatandaşı 5 milyon lira dolandırdılarGerçeklerinden ayırt edilmesi zor olacak şekilde sahte araç kiralama siteleri oluşturarak, özellikle yılbaşında araç kiralamak isteyen 200 vatandaşı 5 milyon lira dolandıran şebekeye İzmir merkezli 12 ilde operasyon düzenlendi. Operasyonda 31 kişiden 25'i polis ekiplerince kıskıvrak yakalandı.
Yılbaşında araç kiralamak isteyen 200 vatandaşı 5 milyon lira dolandırdılarGerçeklerinden ayırt edilmesi zor olacak şekilde sahte araç kiralama siteleri oluşturarak, özellikle yılbaşında araç kiralamak isteyen 200 vatandaşı 5 milyon lira dolandıran şebekeye İzmir merkezli 12 ilde operasyon düzenlendi. Operasyonda 31 kişiden 25'i polis ekiplerince kıskıvrak yakalandı.
Google Arama ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.