Son dakika gelir kaybı haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan gelir kaybı gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan gelir kaybı haber sayfamızda...
Sağlık Bakanı Memişoğlu'ndan yenidoğan çetesiyle ilgili yeni açıklamaSağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, "yenidoğan çetesi"ne ilişkin, "Sağlık müdürlüğümüz, kolluk birimlerimiz ve yargı mercilerince tam bir eş güdüm içerisinde çalışarak bu çeteyi çökerttik. Herhalde bundan rahatsız olanlar oldu ki üzerimize insafsızca bir saldırı başlattılar." dedi.
Sağlık Bakanı Memişoğlu'ndan yenidoğan çetesiyle ilgili yeni açıklamaSağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, "yenidoğan çetesi"ne ilişkin, "Sağlık müdürlüğümüz, kolluk birimlerimiz ve yargı mercilerince tam bir eş güdüm içerisinde çalışarak bu çeteyi çökerttik. Herhalde bundan rahatsız olanlar oldu ki üzerimize insafsızca bir saldırı başlattılar." dedi.
Sigaradan alınan maktu vergi artırıldıSigaranın enflasyon üzerindeki baskısını azaltmak için sigara üzerinden alınan nispi vergi indirildi, maktu vergi artırıldı.
Kuaförler ‘pazar tatili’ uygulamasının iptal edilmesini istiyorKuaför ve güzellik uzmanları, işletmelerinin ülke genelinde haftanın 1 günü kapalı olması uygulamasına ilişkin basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamada, pazar günleri kapanma zorunluluğunun birçok kuaförün ciddi ekonomik kayıplar yaşamasına ve işletmelerin ayakta durmasını tehdit eden durumlarla karşı karşıya kalmasına neden olacağı dile getirildi.
Emlakçılardan, 'doktor ve avukatlar kazancımıza ortak çıktı' tepkisiTürkiye'de İstanbul'dan sonra fahiş kira ve gayrimenkul satış fiyatlarıyla en çok konuşulan ikinci il olan Antalya'da, emlakçıların komisyon ve hizmet bedellerine farklı meslek gruplarından 'ortak' çıktı. Emlakçılar, aralarında öğretmen, doktor, avukat, akademisyenlerin de olduğu bazı kişilerin, kendilerine pay verilmesi halinde alıcı ve satıcı bulunması noktasında yardımcı olacaklarını söyleyenlerden dert yandı.
Mutlu yaşlılığın yolu bağımsızlıkYaşlılar hem emeklilikte azalan gelirleri hem de sağlık sorunları ve sosyal izolasyon nedeniyle ‘kısıtlanıyor’. Bu kısıtları, yaşlıların bağımsızlığını engellemeden ortadan kaldırabilen toplumlar, ‘yaşlı dostu’ olarak nitelendiriliyor.
TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman: Dijital Telif Yasası yenilenmeliCNN TÜRK canlı yayına bağlanan TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman, Dijital Telif Yasası'nın yenilenmesi gerektiğini belirterek, 'Hem kanunun yenilenmesi hem de özellikle gazetecilik ve tv sektöründe çok talep var. Bir taraftan siz içerik üretiyorsunuz, bunun bir fikir eseri sayılması. Haberin de sayılmasını istiyoruz. Bu Avrupa’nın ülkelerinde böyle.' dedi.
Seçil Erzan'dan yeni hamle! ‘Daha iradeli ve artık kendine de inanıyor’İlk iş olarak tefeciler ile kuzenleri ve Semih Kaya hakkında hakaret ve tehdit iddiasıyla suç duyurusunda bulunan avukat Aybirdi, devletin de ciddi para kaybının söz konusu olduğunu belirterek “Biz, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın da dosyaya dahil olmasını talep ettik” dedi.
Acun Ilıcalı'dan Abdülkadir Ömür cevabı! 'Teklifler vardı'Championship ekibi Hull City'nin Trabzonspor'dan kadrosuna kattığı Abdülkadir Ömür için Acun Ilıcalı konuştu. Acun Ilıcalı, yıldız futbolcuyla ilgili Türkiye'den de taliplerin olduğunu dile getirdi.
Almanya’da çiftçiler hükümete istifa çağrısı yaptıAlmanya’nın başkenti Berlin’de çiftçiler, hükümetin tarımsal sübvansiyonlarını kademeli olarak kaldırma kararını protesto ederek, istifa çağrısında bulundu. Çiftçiler, konuşma yapan Almanya Maliye Bakanı Christian Lindner’i yuhaladı.
Avrupa'da çiftçi krizi büyüyor! Maliye bakanına 'sarı kart' gösterdiAlmanya’nın başkenti Berlin’de çiftçiler, hükümetin tarımsal sübvansiyonlarını kademeli olarak kaldırma kararını protesto ederek, istifa çağrısında bulundu. Çiftçiler, konuşma yapan Almanya Maliye Bakanı Christian Lindner’i yuhaladı.
Tüm dünyaya örnek olan uygulamanın mimarı: Zorlayıcı bir yasa olmadan, platformlar habere para ödemeyecekKanada'da geçtiğimiz günlerde yürürlüğe giren Çevrim İçi Haber Yasası, dijital telif konusunda adım atılmasını bekleyen pek çok ülkedeki yayıncıları heyecanlandırdı. Yasa aynı zamanda akıllara hem Google hem de Facebook'un yayıncılara ödeme yaptığı ilk ülke olan Avustralya'yı getirdi. Küresel bir harekete ilham Avustralya'daki yasayı mimarı Rodney Sims anlattı.
Google ücret ödemek zorunda kalacak! Uzman avukat: Dijital Telif Yasası bir başlangıç olmalıİnternet dünyasındaki telif hakları sorunu, sadece Türkiye’nin değil dünyanın da gündeminde yer alıyor. Japonya'da iki genç, film özetlerini internete yükleyerek 50 bin dolar reklam geliri elde etti. Film şirketleri dava açınca da 3,6 milyon dolar tazminat ödemeye mahkum edildiler. Dijital Telif Yasası ile ilgili konuşan Fikri Mülkiyet Hukuku Uzmanı Doç. Dr. Yıldırım Keser, “İlim ve edebiyat, musiki, güzel sanatlar ve sinema eserlerinin tamamının mecraları değişti ve her biri internette yerini aldı. Mevcut kanun bu köklü değişim dikkate alınarak yeniden düzenlenmelidir” diyerek önemli açıklamalarda bulundu.
2023’te 23.1 milyar liralık kaçak operasyonu yapıldıBu yıl yapılan gümrük kontrollerinde 12 ton uyuşturucu, 3 milyar 210 milyon lira değerinde kaçak elektronik eşya ele geçirilirken toplam kaçak yakalaması 23.1 milyar liraya yaklaştı.
Pek çok ülke Google’ı anlaşmaya zorladı, sıra Türkiye’de!AB ve Avustralya'da başlayan Dijital Telif Hakkı kanunu düzenlemelerine son olarak geçtiğimiz kasım ayında Google ile telif konusunda anlaşmaya varan Kanada katıldı. Anlaşmaya göre içerik üreticileri, teknoloji devinden 74 milyon dolar ödeme alacak. Türkiye'deki uzman isimler, bu tarz bir düzenlemenin ülkemizde de yapılmasının gerekliliğine dikkat çekti.
Avustralya'nın dijital telif başarısının sırrı ne? Teknoloji devleri çifte standarda açıklama getiremiyorGoogle'ın geçtiğimiz günlerde Kanada'daki dijital yayıncılara içeriklerinin karşılığında telif ödemesi yapmayı kabul etmesi, akıllara bu alandaki ilk örnek olan Avustralya'yı getirdi. Sadece Google'ın değil Facebook'un da yayıncılara ödeme yaptığı ülkede elde edilen tecrübeler, dünyanın geri kalanı için çok önemli. Avustralya örneğinin başka ülkelerdeki yayıncılar için ne anlama geldiğini Columbia Üniversitesi Gazetecilik Okulu Öğretim Üyesi Bill Grueskin merak edilenleri yanıtladı.
Uzman isimden Türkiye için 'dijital telif' yorumu: Platformların belli bir ücret vermesi şartGoogle'ın Kanada merkezli dijital yayıncılara yılda 74 milyon dolara varan miktarda telif ödemeyi kabul etmesi, Türkiye'yle ilgili beklentileri de artırdı. Peki Dijital Telif Yasası'nın ülkemizde de yürürlüğe girmesi nasıl sonuçlar getirir? İnönü Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Beyler Yetkiner anlattı.
TikTok sözcüsü TBMM'de duyurdu! Canlı yayına yeni kuralTikTok sözcüsü Emir Gelen, TBMM’de yaptığı sunumda “Canlı yayınlarla ilgili olarak Türkiye’deki politika ve kural setimizi, bu en son yaşanan hadiseler sonrasında yeniden gözden geçirme kararını aldık” dedi.
Dijital Telif Yasası'na hukuki bakış! 'Haksız gelir kaybı var, Google iyi niyetli olmalı'Dijital yayıncıların telif haklarını korumak ve korsan yayıncılığın önüne geçmek için tüm dünyada yasalar düzenleniyor. Son olarak Kanada’da çıkan yasayla, ülkenin Google’ın içerik üreticilerine her yıl 74 milyon dolar ödeme yapacağı açıklandı. Yasanın Türkiye’de de yürürlüğe girmesi için gerekli tüm aşamaları, Sakarya Üniversitesi Hukuk Fakültesi Milletlerarası Hukuk Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Sezercan Bektaş açıkladı.
‘Rusya’dan yoğun yatırım ilgisi var’Rusya’dan Türkiye’ye çok yoğun yatırım ilgisi olduğuna dikkat çeken Bakan Kacır, gençlere vergisiz cep telefonu hakkında ise “Bir an evvel verdiğimiz sözleri tutmak niyetindeyiz” dedi.
Gelir Kaybı ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.