İster fırında ister tavada yapın! Fındıkları 5 dakikada kabuklarından ayıracakFındık sever misiniz? Büyük olasılıkla cevabınız "Evet!" Peki, fındığı kabuklu mu yoksa kabuksuz mu tüketmeyi tercih ediyorsunuz? Bu soruya da cevabınız “Tabi ki, kabuksuz” olacaktır. Ancak işin zor kısmı bu noktada başlıyor; sert fındık kabuklarını kırıp lezzetli iç tanelere ulaşmak ve ardından o incecik kahverengi zarlarını temizlemek. İşte, doğru yöntemi bilmenin önemi de bu noktada anlaşılıyor. Biz de bu yazımızda sizlere 5 dakika da fındıkları kabuklarından arındırmanın yolunu, yollarını anlatacağız.
Fındık kapsülünden yem üretildiTürkiye’nin fındık deposu Doğu Karadeniz Bölgesi’nde halk arasında ‘fındık kapsülü’ olarak nitelendirilen, fındığın ayıklama makinesi olan patoza verildikten sonra çoğu zaman ahırlarda hayvan altlarında değerlendirilen veya sobalarda yakacak olarak kullanılan zuruftan hayvan yemi üretildi.
Fındık kabuğunun inanılmaz faydası açıklandıProf. Dr. Halil İbrahim Uğraş, fındık kabuğunda doğal olarak bulunan kemoterapi ilaçlarının hammaddesi paklitaksel maddesinin bulunduğu bildirdi.