Patates böyle gözüküyorsa ağzınıza bile sürmeyin! Zehir etkisi yaratıyorPatates, mutfaklarımızın vazgeçilmez yiyeceklerinden biri olarak bilinir. Haşlanmış, kızartılmış, fırınlanmış ya da püresi yapılarak pek çok yemekte kullanılır. Ancak, patatesin bazı durumlarda tehlikeli olabileceğini biliyor muydunuz? Yanlış saklandığında ya da uzun süre bekletildiğinde patatesin dış görünüşünde meydana gelen değişiklikler, zehir etkisi yaratabilir. Bu yüzden, patatesi tüketmeden önce dikkat etmeniz gereken bazı önemli noktalar var.
Filizlenen patatese dikkat!Doğru koşullarda saklanmayan patates, yeşillenip filizlendiği zaman zehirleyerek ölüme yol açabiliyor. Diyetisyen Beyza Köse, “Patates yedikten sonra mide bulantısı, boğaz yanması ve baş ağrısı başladıysa hemen hastaneye gidin” diyerek uyarılarda bulundu.