Meğer şekerde bekletince altına dönüyormuş! Miktarı doğru ayarlanırsa hemen pişiyorKayısı reçeli, kendine has tadıyla birçok kişinin favorisi ve kahvaltı sofralarının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Ancak lezzetli ve parlak renkli bir reçel elde etmek, kayısının doğal aromasını koruyarak doğru kıvamı yakalamaktan geçer. Her ne kadar basit gibi görünse de kayısı reçeli yaparken dikkat edilmesi gereken bazı ince ama önemli detaylar vardır. Doğru meyve seçimi, şeker oranı, pişirme süresi gibi birçok püf nokta, reçelin hem görünümünü hem de lezzetini doğrudan etkiler.
Ev yapımı zencefilli şeftali reçeli tarifiYaz sezonunun favori meyvelerinden bir tanesi olan şeftali, zencefilin yararları ile birleşip bir kez daha sofralarımıza konuk oluyor. İşte ev yapımı, katkı maddesiz şeftali reçeli tarifi... PEMBENAR ÖZEL