Bozuk konserve hayatını bitirdi! Yedikten sonra felç oldu, cihaza bağlı yaşıyor
Bozuk konserve hayatını bitirdi! Yedikten sonra felç oldu, cihaza bağlı yaşıyor23 yaşındaki bir kadın bozuk konserve çorba tükettikten sonra ölümcül bir bakteriyel enfeksiyonla mücadele etmek zorunda kaldı. Yaşam mücadelesi veren genç kadının tükettiği çorba, vücudundaki tüm kasların felcine neden oldu. İşte detaylar.
25.04.2024Genel Sağlık
Evdeki biberli menemen böyle öldürdü! Zehri yok etmek için 2 dakika şart
Evdeki biberli menemen böyle öldürdü! Zehri yok etmek için 2 dakika şartŞimdilerde evde kışlık domates ve reçel yapmanın tam zamanı ancak kendi yaptığı konserveyi yedikten sonra zehirlenerek hayatını kaybedenlerin sayısı da her geçen gün artıyor. Peki, ev konservelerindeki gizli tehlikeler neler? Konserveyi açtığımızda zehirli olduğunu anlamamızın bir yolu var mı? "Bu zehir evdeki biberli menemeni çok seviyor. Yemeden önce 2 dakika çok önemli' diyen iki uzman tüm detaylarıyla anlattı.
Evde konserve yapımında dikkat edilmesi gerekenler
Evde konserve yapımında dikkat edilmesi gerekenlerDiyetisyen Zeynep Özcan Sert, sonbaharın gelmesiyle kış aylarında çeşitli ve sağlıklı sebzeler tüketmek için evde konserve hazırlıklarının başladığına dikkat çekti. Sert, "Evde konserve yapılırken gıdanın güvenli olmasını sağlayacak olan en önemli nokta, şeker ve tuz ilavesi değil, etkin olarak uygulanacak ısıl işlemin süresi ve sıcaklığıdır. Konserveler hazırlandıktan sonra mutlaka yapıldıkları yıl ve mevsim yazılarak etiketlenmelidir. Ek önlem olarak konserve gıda, tüketilmeden önce en az 10 dakika kaynatılmalıdır" dedi.
Evde yaptığınız konserveleri açtıktan sonra yine kaynatın!
Evde yaptığınız konserveleri açtıktan sonra yine kaynatın!Kışlık domates soslarının hazırlandığı şu günlerde uzmanlardan çok önemli bir uyarı geldi. Ev yapımı konservelerde kas felcine ve tedavi edilmezse ölüme bile yol çan 'clostridium botulinum' bakterisi üreyebiliyor. Bu bakteri oluşumunu önlemek içinse birtakım önlemler almak gerekiyor
10.09.2019Genel Sağlık
Konserve yapayım derken canınızdan olmayın!
Konserve yapayım derken canınızdan olmayın!İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Ferhat Çetin ile Diyetisyen Arzu Yamanel, evde hazırlanan konserve besinlerle alakalı çarpıcı açıklamalarda bulundu.